РАБОТНА мама АНГЛИЙСКИ знае и пита до насита!

• 29 635
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Boriva, много благодаря за времето, което си отделила да ми коригираш поста! Страхотна си Hug  bouquet  bouquet Приятна командировка!
kalina na kayo, страшно интересно и забавно разказваш историята си Grinning

# 91
спешен хелп  Grinning какво означава complete set of management

# 92
Kate, това звучи недовършено... Дай цялото изречение...Има ли нещо след мениджмънт?
Иначе до тук "пълен набор/комплект от управленски...."... Според мен, тук мениджмънт ти е за определение на нещо след него, а не като съществително "управление"

Бабл79, снощи явно много ми е се спяло... сега си видях аз пропуск: half a year BEFORE I go back to work... TILL означава до края на нещо в този случай, а BEFORE до началото на нещо. Щеше д ае TILL the end of my maternity leave/till the end of my vacation/till the end of the summer...

Айде, аз съм off!

# 93
Ох нямам контекст  Cry шефа ми се обади да му пиша един документ и това е 1-ва точка и той не знаел какво значи....а е учил в щатите  Shocked трябва да го довърша до час два а тази точка ми е бяло петно...

# 94
  • София
imagine: брокер сте на недвижими имоти (C-3PO  Wink ) влизат при вас англичани и след: hi , how r u , pls sit down, etc. икате да ги питате какво търсят. What r u looking for ?- ми се струва много неподходящо, права ли съм? Може би "how can i help u? е по удачно? дайте варианти плс. някой знае ли на какво викат пентхаус? Simple Smile

# 95
etajite sa taka:
ground, 1, 2, 3.., mansard, penhthouse

# 96
.... because it is a long time I do not practice it.
.....
I also share the opinion this forum can be very useful for improving the language.

I hope we can improve our language skills.  Simple Smile the language itself (english) won't gain much from our  cmments Simple Smile nor can we change it (though i'm sure we've got wonderful ideas about simplifying it).

It's been long since I last practiced it.
I haven't practiced it for a while / for some time / for a long time.

a PENTHOUSE is an expensive and comfortable flat / apartment or set of rooms at the top of a tall building

# 97
ще се опитам не толкова да поправям конкретни грешки, колкото да ги използвам като подсказки за разни правила.
забелязах, че имаме неясноти по отношение на свързването на 2 глагола.
на БГ е лесно.
обичам ДА ходя на кино
искам ДА отида на концерт
мога ДА спя колкото си искам

VERB  PATTERNS 1
таблица с глаголите

На англ има основно 3 варианта:

I like goING to the cinema
I'd like TO go to a concert
I can(X)sleep as long as I want (их... мечти мечти ...)

най-лесната конструкция е без нищо. така е при всички модални глаголи освен, OUGHT TO.
от обикновените глаголи така се казват: LET, MAKE, HELP (понякога)
Please let me finish this.
You can't make a baby eat his dinner  unless he wants to.

Другите свързвания са с (++++)ing или  to (++++).
Няма правила кой глагол към коя група спада. Учат се наизуст. Сори.
Зависи от ПЪРВИЯ глагол във фразата.

Англичаните имат концепция по въпроса, но американците си говорят както им падне и обикновено обратното на англичаните.

-ING глаголите: like, love, don't mind, hate, stop, finish;
TO- глаголите са: want, would like , would hate, promise, decide.....

глаголите:  continue, start, begin  могат да са и по двата начина БЕЗ да променят смисъла си
(защото има глаголи, които променят коренно смисъла си в зависимост от свързването).

напр: stop smoking / stop to smoke:
we were tired so we decided to stop to smoke. (решихме да спрем (работа) ЗА ДА пушим, за почивка с цигара. всъщност са започнал да пушат.)
i decided to live healthily so i stopped smoking. (престанах да пуша, отказах цигарите)

remember (forget) visiting Venice / remember (forget) to heat the milk before giving it to the baby
(спомен за нещо направено, в миналото / запомни, че трябва да направиш нещо , в бъдещето).

знам, че това е много трудно. сканирах една таблица с глаголите и моделите на свързване.
има още подробности по тези въпроси, това е само в най-общи линии. ако ви е интересно и полезно, мога още малко подробности да си призная. ама утре. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 17:52 от kalina na kayo

# 98

this thingy is called LAZY SUSAN, just came across it.

# 99
ееееее, ама даскала си е даскал и това е! Привет, мацки, крастата на тая тема не пуска и затова сега намерих и-нет залата в хотела и имам 30-ина минути.

Кали, супер си го обяснила! Вярвам, че много ще им помогне на момичетата - всичко това в един момент ти слиза на подсъзнателно ниво при използването (както всичко, което учиш наизуст, де), така че, девойки, дерзайте - не е страшно! Аз пък ще си поправям грешчици, като видя и имам време (нали се цаня и аз тука за assistant professor Simple SmileHug

# 100
iМоже би "how can i help u? е по удачно?
Peace or "What can I do for you?"

# 101
# 102
и аз запис Simple Smile

# 103
things have been really quiet since I wrote about verb patterns.
I hope I'm not putting you off?!

Welcome to the new girls:  СмиНсЧо and harmony_broken

I have a questions for you:
How do you learn new words?
Как учите нови думи?

# 104
re:kalina na kayo question

it has been longtime ago i have not done any conscious endeavours to remember the new words. if it works it's ok, if it doesn't -in fact it does not matter- i try to express myself in other words:). i mainly learn in practice- while i 'm working, in the web, sometimes in the books....

Simple Smile my problem is to keep what i know alive during the maternity leave:) but it is difficult, so i m here to seek some support
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт