Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 344
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Европейските правила са валидни за целия ЕС, ако искате нещо различно. БГекзит.
Дал съм и връзка към официален източник, какво предстои.

За протокола,как виждате това да стане например в Италия?
Ако сте бил там и сте запознат с възрастта на техния сграден фонд.....

# 196

# 197
Добре, че дадох пример с панелката в Младост за 200К евро, че Томева да ви напише от първо лице , че обикаля апартаменти за по половин милион в сгради без грам поддръжка с гнусни общи части.
И да, Докторската също е много надценена  като локация, ама това е друг въпрос.
Две спирки с тролейбуса от другата страна на моста Чавдар, цените са 3 пъти по-ниски, а са на няма и 2 км разстояние. Не живея и в Х.Димитър, не си хваля района. Пиша принципно тук. Нито продавам, нито чакам дивиденти от написаното.
Ама да не пиша, че сега някой пак ще ме подхване, че гроздето е кисело.
Smile

# 198
Споко, Бойко ще нареди нещата, ще пише цяла София паметник на културата и за нас правилата няма да важат Wink

# 199
Споко, Бойко ще нареди нещата, ще пише цяла София паметник на културата и за нас правилата няма да важат Wink
Объркала си темата, политическата е по интересна.
Теризев като нищо, ще заобиколи законите и правилата няма да важат за софиянци. Споко.
Той съдебни решения не изпълнява.
Simple Smile

# 200

В такъв случай,тези "директиви" са абсолютно безумни и безсмислени, защото
няма как да се произведе необходимият ефект....

# 201
Ая Санторини преди и след...ЕС

# 202
Но ако трябва да бъда сериозна, ще кажа, че тук научавам много и ми е, като обратна връзка на част от потребетелите в бранша.
Ако от тук научаваш много това не говори хич добре за фирмата, но пък е показателно за състоянието на тази сфера. Wink
В такъв случай,тези "директиви" са абсолютно безумни и безсмислени, защото няма как да се произведе необходимият ефект....
Подобни разпоредби са въведени доста отдавна и са ефекивни в много западноевропейски държави. В България се насъбраха много нови неща в кратък период време и хората още им се чудят, но на всички чуденки си има доста задоволителен отговор, липсват само разясненията в медиите за съжаление, затова си водим такива безумни дискусии.

# 203
  • Бургас
Ти колко често се качваш на ГТ в Бургас, ама честно...
Имам близки живеещи в Лазур и те от 10 години не са ходили на плаж, ама сигурно повече от 20 не са се качвали на ГТ

Честно - миналия понеделник пътувах до летището с автобус 15. Но по изключение, защото както споменах - живея в центъра, работя в центъра, не ми се налага да ползвам ГТ, всичко ми е близо пеш. Затова предпочитам да платя двойно за имота, в който живея и да пестя от стрес, нерви, горива, висене в задръствания и т.н., отколкото да се завра на село в евтина уж къща, дето ще я ремонтирам после доживот и като тегля чертата след 20 години, ще ми е излязла по-скъпа.

Скрит текст:
Къщата ни е перфектна благодарение единствено на свекър ми, който е механик, разбира от почти всичко, има златни ръце и обича да се занимава с майсторски работи. Той коси и поддържа двора и градината, оправя покрива, пуска термопомпи, котли и т.н. Ако всичко това трябваше да го вършат майстори, на 40 км от града, нямаше да ни стигнат и две ипотеки.

# 204
Объркала си темата, политическата е по интересна.
Теризев като нищо, ще заобиколи законите и правилата няма да важат за софиянци. Споко.
Той съдебни решения не изпълнява.
Simple Smile

Ми не, точно в темата съм си, ще им се намери начина да се заобиколят тези директиви, убедена съм .

# 205
Мащабите на Бургас са съвсем различни. В София вече почти никой не работи в центъра от чуждите компании които навлязоха в България. Техните офиси са доста далеч от идеалния център с малки изключения. Даващите високите заплати в София, не са в центъра на София, освен ако не си държавен служител в министерство или агенция.
Дори не говоря, за работата от вкъщи и един, два пъти седмично да ходиш до офиса.
Да живееш в центъра особено в София не е голям плюс, особено последните години. Редовно някой се сети да направи или прайд, или да блокира кръстовища и т.н
Не мисля , че е плюс ако се живее на Александровска, Богориди и до нощите лятото да си със затворени прозорци заради разхождащи се и веселящи се. А зимата е отчайващо положението. Много ярък контраст и града се превръща в село.
Човек като мине тийнейджърските години и доста по рядко му се случва да ходи в централната част , освен на някое културно мероприятие.
Дори и депутат да си и те ходят  два пъти в седмицата на работа
Simple Smile

# 206
segabg.com/hot/category-economy/imotite-udarno-poskupvat

Като ни изгонят от старите блокове и къщи и ни експроприират колите, ще се натоварим на файтони и ще идем в махала Заножене, примерно. Дотогава - ще живеем където си искаме.

"Цените на жилищата в страната отново засилват ръст, след като през 2023 г. се наблюдаваше известно задържане на покачването им. Според данните на НСИ през първото тримесечие на тази година ценовите нива са се покачили средно с 16% спрямо същия период на миналата година. За сравнение през цялата 2023 г. ръстът през отделните тримесечия беше около 10%."

# 207
  • София, Bulgaria
Ефибуш, само идиотът си мисли, че всичко знае. Но в случая достатъчно ясно написах, с какво ми е полезен форума. Обратната връзка, възраженията, недоволството или положителните отзиви са важни и потвърждават и моето виждане, за това, какво трябва да се промени в бранша.
Иначе и аз съм се чудела, какво ли работят най-активните потребители тук, че имат време да пишат и то в работно време.
А някой са активни в много теми. Но всеки си разпределя времето, както си иска.

# 208
Всъщност потвърждаваш написаното от мен.
Относно имотите - повтарям, че според форума животът под наем е най-изгодния вариант, т.е. нищо не налага каквито и да е отношения с банката.

Цитат
по същите причини както със здравеопазването - всеки иска най-доброто, което може да получи
Първата част е вярна, но втората не е. Дори и да не може да го получи/позволи, той пак ще иска най-доброто, защото се счита за богоизбран и специален. Много пъти съм виждал как здравно неосигурени роми ходят по спешни и търсят специално внимание и преглед. И ходят в добри болници и спешни, не къде да е. Виждал съм и как хора с направление искат да се доредят до преглед или операция от професор, те нямат пари да се обръснат, но доцент не ги задоволява, камо ли асистент. Същото е и положението с имотите, но добре че банката дава на сульо и пульо да се видят и те в по-добър имот.
Мистик - извинявай но 200к евро за 65кв отива над 3к евро, не съм гледал скоро цените, но ти ме шокира.

# 209
Всъщност потвърждаваш написаното от мен.
Относно имотите - повтарям, че според форума животът под наем е най-изгодния вариант, т.е. нищо не налага каквито и да е отношения с банката.

Цитат
по същите причини както със здравеопазването - всеки иска най-доброто, което може да получи
Първата част е вярна, но втората не е. Дори и да не може да го получи/позволи, той пак ще иска най-доброто, защото се счита за богоизбран и специален. Много пъти съм виждал как здравно неосигурени роми ходят по спешни и търсят специално внимание и преглед. И ходят в добри болници и спешни, не къде да е. Виждал съм и как хора с направление искат да се доредят до преглед или операция от професор, те нямат пари да се обръснат, но доцент не ги задоволява, камо ли асистент. Същото е и положението с имотите, но добре че банката дава на сульо и пульо да се видят и те в по-добър имот.
Мистик - извинявай но 200к евро за 65кв отива над 3к евро, не съм гледал скоро цените, но ти ме шокира.

В момента, на пика на балона, е по-изгодно, очевидно. Като се спука ще има период, като 2013-2017та в който е по-изгодно да купиш.

Общи условия

Активация на акаунт