Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 745
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Въобще не е мрънкане, а трябва нашите брокери да се научат, че тези 3% трябва да се заслужат.
Всички били сме знаели... Наистина ли всички знаем.
Или от този пример се разбира, че никой да не гледа написаните квадрати в дадена обява, да отчете , че се продава на голи стени, че в него всичко се доплаща.
И накрая в Манастирски ливади за една спалня с една баня ти искат 290 хиляди евро на голи стени, а в Дъблин получаваш готов за нанасяне апартамент  с повече реална квадратура в сграда с включено паркомясто в цената и с 15 хиляди евро по евтино.
Мрънкане било, че пазарът на недвижимите имоти в България е ала бала

Всеки грамотен купувач гледа всичко, а цената няма общо с недъзите на брокерите и системата. Ако в Дъблин ти харесва повече може там да отидеш. Ако не си отишъл явно има причина и тогава се съобразяваш с нашия пазар.

# 271
Грамотен купувач с неграмотен брокер и се стига до комични ситуации.
Всеки грамотен купувач би трябвало да разбира и от телевизори и да няма консултанти в магазините за техника, всеки грамотен купувач трябва да знае всички екстри които предлага един нов автомобил и т.н и т.н

# 272
Грамотен купувач с неграмотен брокер и се стига до комични ситуации.
Всеки грамотен купувач би трябвало да разбира и от телевизори и да няма консултанти в магазините за техника, всеки грамотен купувач трябва да знае всички екстри които предлага един нов автомобил и т.н и т.н

Не точно. Трябва само да знае какво да търси и за какво да пита. А консултантите не са по-стока от брокерите - някои знаят и помагат, други знаят, но ти пробутват лоша стока, защото имат таргет, а трети не знаят.

# 273

Това са елементи, с прикриването на които се измерва заинтересоваността към имота. В повечето случаи когато липсват, излагането им рязко намалява вниманието. т.е. появява се липсата на обратната връзка Grinning
При нас рязко изчезва доверието към  всички обяви  на съответната агенция, защото щом лъжат за едно, ще излъжат и за друго. Измамникът си остава измамник. Нормален човек може само да пострада.
 Например Хоум ту ю ни разходиха да гледаме имот с южно изложение в тъмната част на деня, който се оказа чист север и на следващите им предложения получиха отговор че вече сме капарирали и не търсим нищо. Дори не отваряме обявите им.

# 274
Тоест за никоя професия и работни места да не се изискват никакви знания.
В ресторанта сам да кажеш готвача как да ти приготви ястието...
Кредитният инспектор да ти казва, ти не си ли запознат, гледай и казвай коя банка си избираш и да приключваме.
Финансовият консултант да ти каже, ти ми кажи какви акции да ти купувам и не ме занимавай с глупости ...
Единственото обяснение за този непукизъм е, че в темата е пълно с колеги на Томева, но тя е имала доблестта да го обяви. Или такива с големи интереси готвещи се да продават наследствените имоти и , че не е хубаво да се знае, че ще се въвеждат ограничения за продажби и други подробности за имотите които не отговарят на определени условия.

# 275
  • София, Bulgaria
А строителите и частните лица, да не би да публикуват ЗП. Да не кажа, че някои и частни лица си слагат и мазе и таван и предполагаеми общи части на ап. старо строителство, щото при новот така се правило.
В повечето случаи има цитирана ЗП в описанието, качена архитектура. А, ако няма винаги ти казват, колко е ЗП. 
Продавачите винаги имат мнение, как ще им се обяви имота. Аз за старо строителство обявявам ЗП, за ново строителство с общи части, а ЗП е в описанието. Много колеги,  чета че описват и почещенията по квадратура.
0001, прекалено преекспонираш нещата. И не искаш да чуеш друго мнение, различно ли е от твоето, непременно има нещо съмнително.

# 276
Томева, моля те прегледай примера на колежката си от Дъблин и като провеждате обученията и искате да подобрявате бранша си го покажи на българските си колеги, като един минимум от дейности за да събират комисионни.
Не манипулирайте снимките като хладилника да изглежда , че е по широк , отколкото висок и много други неща които сама ги знаеш.

# 277
.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 22:04 от mamamari

# 278
  • Бургас
Много се извинявам за намесата в този спор, но последните два имота в София, които купих НС, си бяха с ясни скици и размери. И това си е практика за НС.
Драмите са при старото строителство и в този случай съм съгласна, че една схема на помещенията с точни размери би била много полезна и би спестила време и безсмислени огледи.
Аз по огледи си ходя с ролетка, не ми пречи, но ако може да я има схемата, би било по-добре.

# 279
  • София, Bulgaria
Томева, моля те прегледай примера на колежката си от Дъблин и като провеждате обученията и искате да подобрявате бранша си го покажи на българските си колеги, като един минимум от дейности за да събират комисионни.
В България има брокери и агенции с моного по-добри практики и от Дъблин и от където си помислиш. Ама ти си решил, че всички не стават и едно и също повтаряш и реши, че вече целия форум е от брокери.
Правила съм сделки от първо лице и в Германия и в Нидерландия и в Испания. Не искам да генерализирам и обобщавам, ама специално в Германия попаднахме на такъв, че не само не ни консултираше, а и не си дигаше тел. по цели седмици, за имейли да не говорим.
За Нидерландия да ти разкажа ли, как ап. излезе, че не е на плоча, а нещо, като пруски свод. Ама някой да каже, да информира. Никой, нито един от двамата брокера. А единият беше нает от купувача.

# 280
Кои са тези агенции и може ли да видя техни обяви или сайта им за да преценя , каква информация предлагат на потенциалните им клиенти.
Такива не се сещам освен инвеститори или големи посредници предлагащи цели нови комплекси, където наистина има доста информация, като подробни чертежи с размери общодостъпни , разпределение на целия етаж, капарирани , свободни , изложения ...
Как ти се струват цените в Дъблин и в София след като си обикаляла в топ кварталите на София да оглеждаш апартаменти за по половин милион евро.
Ако те наема за брокер възможно ли е да ми осигуриш нещо подобно в София за същите пари като в Дъблин.
С двете отделни стаи, две бани с паркомястото, готово за нанасяне...

# 281
  • София, Bulgaria
Хахаа..Дъблин, ти наистина ли си мислиш, че някой може да ти даде адекватен отговор за имотния пазар в друг град, още повече държава.
И аз не ги осигурявам имотите, те да не са маратонки да ти ги вкарам от Китай.

# 282
Кое не разбра от въпроса ми ...
Има ли подобни на този в София . В сравнително нов комплекс, готов за нанасяне със същата реална квадратура като посечената там и със закрито паркомясто...
Бил съм 3 пъти в Дъблин и специално този район ми е познат. Напълно съм наясно , че такъв район в София няма като инфраструктура, паркова среда.
За брокер занимаващ се с пазара в София, не мисля , че би било проблем да каже, дали има подобни оферти на пазара.
Нали си наясно, че там доходите нетните са доста по-високи от в София.

# 283
  • София, Bulgaria
Кое не разбра от въпроса ми ...
Има ли подобни на този в София . В сравнително нов комплекс, готов за нанасяне със същата реална квадратура като посечената там и със закрито паркомясто...
Бил съм 3 пъти в Дъблин и специално този район ми е познат. Напълно съм наясно , че такъв район в София няма като инфраструктура, паркова среда.
За брокер занимаващ се с пазара в София, не мисля , че би било проблем да каже, дали има подобни оферти на пазара.
Нали си наясно, че там доходите нетните са доста по-високи от в София.

Не, не мога да ти намеря. Толкова смотани апартаменити в София няма. Спални, като килерчета, и гледат в на съседа прозореца. Само по последното може да намериш съвпадение в София. Върви в някои от новите квартали, все ще има ап. с гледка към съседите.

# 284
Естествено , че не можеш, тук 70 квадрата с две бани няма и не се е правило.
Ама забравих, че по скоро трябва да гледаш 100 квадрата в София ново строителство със същите малки стаички, ама пак няма две бани.
Успяват да докарат до баня и малка тоалетна с размерите на вратата.
И комплекса изглежда много зле нали, след гнусните входове в Докторската за които разказва е мисията невъзможна.
А знаеш ли , че подобни на този апартамент там вървят по 2 хиляди евро наема. Сама може да сметнеш, дали с 270 хиляди евро тук са постижими 2К евро наем.
А и не само ти , а и другите потребители инвестиращи смело в имоти в София за да ги отдават по 700 - 800 евро апартаментите си с по две спални ново строителство

Общи условия

Активация на акаунт