Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 672
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Ха-ха, след като е на сметка на агенцията, направи договор с тях, че срещу тези 10к лева се задължават да осигурят сключването на сделката в срок Х, и ако не го направят ти дължат 10те бона обратно, плюс 10 бона неустойка. И да го подпише представлящият юридическото лице Мирела ЕООД.
Иначе какво става - ти губиш своите 10 бона ако сделката не стане по твоя вина, но ако не стане по тяхна вина - нищо не губят, а ти 10те бона си ги чакай.

# 451
Ами ако продавачът работи и с други фирми и някоя от тях продаде междувременно имота какво става с Вашето стоп капаро? Ами ако размисли и иска друга цена? Къде пише, че не може да го стори и да си делнат по 5-ца?
 Черна станция, не знам колко трябва да струва един гараж 20-22 кв м чисти при положение, че жилищата  с 60 кв м чисти  вече гонят 200КЕ, но няма как да не направи впечатление, че при всеки нов блок около нас гаражи се продават дълго след като жилищата са разпродадени, а по улиците е цяло приключение да се придвижи майка с бебешка количка.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 18:53 от mamamari

# 452
Аз съм чувала, че тези устройва даже под наем се дават, докато мине някаква проверка в блока, за акт 16 ли, не знам точно. После се демонтират. Но е малко ЕЖК.
Може и да е вярно. Ние така навремето заляхме в пода на складово помещение сифон без да има връзка с канализацията. Защото ХЕИ го искаха.
Добре, че не наляха кофа вода да проверят дали работи 🤣😏

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 22:18 от dariVale

# 453
  • Бургас
Баш си е вярно Simple Smile И зависи колко ти е близка комисията за акт 16, може и да не се хабиш да ги слагаш Simple Smile

# 454
  • София
Пресни данни

Ръстове са налице не само в обема на кредитите, а и в броя им

# 455
В България не знам достъпни ли ви се виждат жилищата, но в САЩ станали най-недостъпни от... 2007 насам (ако някой помни малко след това какво стана)

# 456
Да, и аз съм чувала, че слагат повдигаща само за да се вземе Акт 16.
Иначе, бяхте писали - за завишено изискване към брой места за паркиране. Ако почнат да се извиват ръцете на строителните фирми по този начин:
- вариант 1 - почват да правят само големи жилища, и се оправяй откъде ще намериш пари
- вариант 2 - смаляват паркоместата така, че да си вземеш две едно до друго, което реално е за една кола да паркира
- вариант 3 - правят всичко според изискванията, но вдигат цената на апартаментите на квадрат.
Не зная кой вариант ще е най-добрият...и сега ми се струва, че едвам скърпват да има по едно място за паркиране на жилище

# 457
А не могат ли вместо поредния блок, да вдигнат един многоетажен паркинг, където има нужда от паркоместа? Закрито място щом върви по 30к евро и нагоре, би трябвало да ги похарчат бързо. И цената на строежа ще им е доста по-ниска - няма дограми, мазилки, тухли, нищо. Само бетонни плочи и рампи.

# 458
Питала съм строител - скъпо е и няма да спечели от подземен, надземен/ многоетажен паркинг. Ако всички райони са зелена или синя зона, тогава може би.

# 459
Когато всичко се презастрои и стане толкова гадно за живот, пак никой няма да спечели. Липсата на здрав разум и изобилието на алчност и краткосрочно мислене винаги води до масова загуба.

# 460
https://m.dnevnik.bg/gradska_sreda/2024/07/06/4641668_ogranichen … igradski_zoni_na/

Вместо да се случва точно обратното, да се намалява плътност на застрояване, то било гласувано през 2018-та година, че от 2025г. всички крайградски парцели ще могат да се застрояват. Искам да попитам тези върли защитници на това, че не може сега да се променя плътността на застрояване на парцелите в София (макар че има спешно нужда от това), какво смятате за действия в обратна посока?

# 461
Смятам, че единственият честен начин е отчуждаване ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ.

# 462
Пак казвам -какви пазарни цени. Нали си наясно, че една държава може да срине цените на имотите стига да иска. Тогава ще изкупи по новите пазарни цени, дали ше има навити?

# 463
Kaквито са в момента наоколо. А то иначе тя държавата може и военно положение да въведе, и конфискация а влогове и имоти да обяви...

# 464
Източник... Dnevnik.bg

Общи условия

Активация на акаунт