Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 688
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Нямам подръка, спомен е от активното ми търсене в края на миналата година Grinning
Паркинг система се води https://euromatica.bg/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D1%80 … D0%B8%D1%86%D0%B8

# 436
И в нашия квартал строят нова сграда с такива гаражи - много дълбоки и в тях ще има устройство (повдигаща платформа) за две коли.

Има ги разни видове:
https://vionbg.com/parking-sistema-vion-3/
https://spider-park.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0% … 0%B8%D0%BB%D0%B0/

# 437
И в нашия квартал строят нова сграда с такива гаражи - много дълбоки и в тях ще има устройство (повдигаща платформа) за две коли.

Има ги разни видове:
https://vionbg.com/parking-sistema-vion-3/
https://spider-park.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0% … 0%B8%D0%BB%D0%B0/

Благодаря! Преди много години правихме едни гаражи с такива платформи, но тези са по - усъвършенствани. И все пак не знам колко са удобни. Клиентите не ги предпочитат, но в София са много вървежни при все по - сбитите свободни площи са си решение.

# 438
Няма как да са по-удобни от нормален гараж - чакаш да се вдигне, ако няма ток има някаква ръчна манивела... Но като няма друго и това върши работа. И все повече ще се използват. Още повече в повечето семейства не се карат активно и двете коли и по-рядко караната може да си седи вдигната, а за другата има нормален гараж.  Където паркират една пред друга даже е по-неудобно.

# 439
Четейки темата  малко хора са склонни да платят за жилище с един гараж, камо ли пък да е и двоен. А и защо да го правят при положение, че спокойно могат да си оставят возилото по улиците или съвсем безнаказано да го плеснат в общите части .
Правила е мръсна дума, а всеки призоваващ за ред на момента става най-мразения човек на форума.
 Кой знае какво си причиняват по съседски?!

# 440
  • Бургас
Една тайна искате ли да ви издам?
Тази "манивела" я има само на ниво проект, да не се скърши хатърът на законодателя към всяко жилище да има гараж. Хората са си намерили вратичка - двоен гараж. Има ли гараж - има. Как ще си го делят двете жилища - тяхна си работа.
На практика тези чудесии ги слагат само ако собственикът на гаража пожелае.

# 441
Ако пожелае и гаражът, който притежава е със съответните характеристики за подобна джаджа.
Демек една идея по-широк и две идеи по-висок, а това също не е безплатно и 30-те КЕ стават поне 45-50 само гаража. Джаджа-та отделно.

# 442
kaiomba, кредитната ти консултантка те е подвела, или не й се занимава със сложни сделки. Руснаците нямат забрана за продажба, имат забрана определени руснаци от определен забранителен списък и свързани с тях лица.
Проблемът при руснаците е, че са забранени преводите към техни сметки в руски банки, а в българските банки не им разкриват сметки.
Продажбите стават общо взето така - в доверителни сметки на нотариуси и други лица, после парите се теглят, пътуващи руснаци ги обменят - дават им рубли в Москва например, а тук взимат евро.
Сложни сделки са това, особено ако банката не е склонна да сътрудничи. Консултирай се с нотариус в града, в който ще купуваш. Ще ти обяснят целия процес. Както и с агенция, която се занимава предимно с такива сделки.
А защо те карат да подписваш протокол - за да си гарантират комисионата и да не им избягаш Simple Smile

Благодаря за изчерпателния отговор, Tintina! Казаха, че не взимат комисионна от купувача и странно защо ми го дадоха този договор, но както и да е. А иначе наистина ли в такъв случай не може да се изтегли ипотечен, а трябва да търсим начин да съберем парите кеш?

Протоколът е да не прескочиш брокера. Вариант ти е да ползваш и потребителски кредит, който може да изплатиш и предсрочно.

И ние това обмисляхме да направим, но той струва 50 000 евро. С някаква врътка ще успеем да ги набавим средствата, но просто се притеснявам да не стане нещо и да не ни измамят😀, защото едни познати си взеха апартамент така от руснаци и вече 3 години не могат да им го прехвърлят. Понеже банката проверява за тежести и задължения, а тук ще е по-сложно, но пък може би някой адвокат може да провери за това? Иначе апартаментът се предлага от Мирела ЕООД

Ние също искаме да купим апартамент на морето, който се продава от руснаци. Днес звъннах на фирмата, за да ги питам за стоп капаро да преведа, обаче те ми казаха, че не е баш стоп капаро и искат 10 процента от цената- което е 10 000 лева, които да се преведат по сметката на агенцията, като това нещо не се води предварителен договор, а се води декларация за намерение при покупка на имот. Другите 90 процента се плащат след подписването на нотариален акт. Някой срещал ли е подобен казус преди? Ние също искахме да го вземем с кредит апартамента. Малко ме стреснаха тези 10 000 лв, ако трябва да съм честна.

# 443
Четейки темата  малко хора са склонни да платят за жилище с един гараж, камо ли пък да е и двоен. А и защо да го правят при положение, че спокойно могат да си оставят возилото по улиците или съвсем безнаказано да го плеснат в общите части .
Правила е мръсна дума, а всеки призоваващ за ред на момента става най-мразения човек на форума.
 Кой знае какво си причиняват по съседски?!

Хм, моето впечатление пък е, че хората се избиват за гаражи и затова цената им е толкова висока.

# 444
Аз съм чувала, че тези устройва даже под наем се дават, докато мине някаква проверка в блока, за акт 16 ли, не знам точно. После се демонтират. Но е малко ЕЖК.

# 445
kaiomba, кредитната ти консултантка те е подвела, или не й се занимава със сложни сделки. Руснаците нямат забрана за продажба, имат забрана определени руснаци от определен забранителен списък и свързани с тях лица.
Проблемът при руснаците е, че са забранени преводите към техни сметки в руски банки, а в българските банки не им разкриват сметки.
Продажбите стават общо взето така - в доверителни сметки на нотариуси и други лица, после парите се теглят, пътуващи руснаци ги обменят - дават им рубли в Москва например, а тук взимат евро.
Сложни сделки са това, особено ако банката не е склонна да сътрудничи. Консултирай се с нотариус в града, в който ще купуваш. Ще ти обяснят целия процес. Както и с агенция, която се занимава предимно с такива сделки.
А защо те карат да подписваш протокол - за да си гарантират комисионата и да не им избягаш Simple Smile

Благодаря за изчерпателния отговор, Tintina! Казаха, че не взимат комисионна от купувача и странно защо ми го дадоха този договор, но както и да е. А иначе наистина ли в такъв случай не може да се изтегли ипотечен, а трябва да търсим начин да съберем парите кеш?

Протоколът е да не прескочиш брокера. Вариант ти е да ползваш и потребителски кредит, който може да изплатиш и предсрочно.

И ние това обмисляхме да направим, но той струва 50 000 евро. С някаква врътка ще успеем да ги набавим средствата, но просто се притеснявам да не стане нещо и да не ни измамят😀, защото едни познати си взеха апартамент така от руснаци и вече 3 години не могат да им го прехвърлят. Понеже банката проверява за тежести и задължения, а тук ще е по-сложно, но пък може би някой адвокат може да провери за това? Иначе апартаментът се предлага от Мирела ЕООД

Ние също искаме да купим апартамент на морето, който се продава от руснаци. Днес звъннах на фирмата, за да ги питам за стоп капаро да преведа, обаче те ми казаха, че не е баш стоп капаро и искат 10 процента от цената- което е 10 000 лева, които да се преведат по сметката на агенцията, като това нещо не се води предварителен договор, а се води декларация за намерение при покупка на имот. Другите 90 процента се плащат след подписването на нотариален акт. Някой срещал ли е подобен казус преди? Ние също искахме да го вземем с кредит апартамента. Малко ме стреснаха тези 10 000 лв, ако трябва да съм честна.
Ние бяхме с 3.6 процента на брокера кимисион, за мен е излишно, защото тези апартаменти са евтини и няма нужда от предварителен договор. Вашия ще е 100 000 лева.

# 446
45- 50 000 евро хич не са малко пари за гараж, било то и в София. Повечето хора, които купуват няма от къде да ги намерят, особено, ако теглят ипотечен с 90-100 процента финансиране, поради липса на самоучастие. Да не говорим отделно ремонтите, които се налагат обикновено. После след години, вече могат да си позволят гараж, ама пък няма. Ако продават новите апартаменти само с включен гараж, със сигурност доста ще намалеят продажбите, освен ако не смъкнат цените. Купуването по-отделно винаги излиза по-скъпо, респективно по-изгодно за строител/инвеститор.

# 447

Ние бяхме с 3.6 процента на брокера кимисион, за мен е излишно, защото тези апартаменти са евтини и няма нужда от предварителен договор. Вашия ще е 100 000 лева.

Ние нямаме комисиона за брокера, не се изисква от купувача. Да разбирам, че няма нищо притеснително в искането им?

# 448
  • Бургас
Те пък съвсем изплискаха легена.
2000-3000 лв. стоп капаро, ама 10 000 лв...
И ако утре банката не ви отпусне кредит, какво правите?

# 449
Те пък съвсем изплискаха легена.
2000-3000 лв. стоп капаро, ама 10 000 лв...
И ако утре банката не ви отпусне кредит, какво правите?

Да, и аз това му казах, но той твърди, че за 2000 лв хората няма да се ангажират да плащат полети до България, а не било и предварителен договор, защото ако е такъв, трябва да им преведем парите по тяхна сметка, та върви ги търси после. За това и де прехвърляли на сметката на агенцията, която впрочем също е Мирела ЕООД, както при другото момиче

Общи условия

Активация на акаунт