Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 626
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Аз пък я виждам - лично! По пет уикенда в сезон, а не от платени журналистически драсканици.
Но както казах, ходете си по Гръцко. Видях и част от него какво представлява. Села, плажове и капанчета като Кранево преди 30 г.

# 541
Ако някога бъде завършена АМ Хемус - може би по времето на децата на дъщеря ми, - и северното черноморие ще стане като гръцкото и южнобългарското Simple Smile
-------------------------
(Онзи ден карах 30 км. в колона от кръговото на Албена до центъра на Варна. Това при умрелия сезон до тук.)

# 542
Всички знаем за какво се ходи на гръцкото и то не е заради “визуалната прилика” с кранево.

# 543
Офтопик
Скрит текст:
Като дете ме хващаше вируса всяко лято на морето, но като възрастен само веднъж, и това беше на Лозенец. Цялата компания пострада, и беше супер гадно. Никога не бих се върнала там. Бррр. На северното не ходим често заради липсата на магистрала, иначе го харесвам, и много обичам Варна. Но и в Гърция не ходим де.

# 544
Аз пък я виждам - лично! По пет уикенда в сезон, а не от платени журналистически драсканици.
Но както казах, ходете си по Гръцко. Видях и част от него какво представлява. Села, плажове и капанчета като Кранево преди 30 г.

А защо сравняваме Албена с някакви гръцки селца? Там където ние ходим обикновено е висок клас (не най-супер високия) курорт и е несравнимо като чистота, спокойствие и почивка.

# 545
Съгласна съм с последните постове. Трафика във Варна е кошмар на кошмарите. За това я заобикаляме когато ходим по курортите.
Магистралата, която така и не направиха е съществен фактор. Но май и за гръцко магистрала има от не толкова отдавна.
Въпроса е, че северните ни курорти са по-хубави като природна даденост - пясък, плаж, вода от колкото където и да било.
И за мен си заслужават неудобствата по пътуването.

ПП Кажете и там където ходите в Гръцко на тишина, чистота и удобства плажа пясък или камъни е, морското дъно пясък или камъни е, водата бистра и топла или черна, дълбока и с морски таралежи ли е?
Дайте в скрит текст името на курорта. Сигурно ще го посетя.
Идеята ми е, че и тук си имаме също толкова добри места за морско летуване, но за софиянци съществуват само ЮЧм и Гърция.

# 546

ПП Кажете и там където ходите в Гръцко на тишина, чистота и удобства плажа пясък или камъни е, морското дъно пясък или камъни е, водата бистра и топла или черна, дълбока и с морски таралежи ли е?
Идеята ми е, че и тук си имаме също толкова добри места за морско летуване, но за софиянци съществуват само ЮЧм и Гърция.

Пясък, равно пясъчно дъно, никакви морски таралежи, частен плаж с безплатни шезлонги и чадъри, наблизо селце с таверни, ако не искаш в хотела, не е голям хотел, а малки вилички, километри плаж, синя вода...

# 547

Пясък, равно пясъчно дъно, никакви морски таралежи, частен плаж с безплатни шезлонги и чадъри, наблизо селце с таверни, ако не искаш в хотела, не е голям хотел, а малки вилички, километри плаж, синя вода...

Благодаря, наистина. Ще се възползваме при пръв удобен случай. Харесваме и да разнообразяваме.

# 548
И половинката все мрънка да ходим другаде - миналата година на Тасос, тази на Крит, ама все не е по-хубаво от тук.

# 549
Помислих, че съм темата за почивки..

# 550
Нз дали заради европейското или нещо друго, ма туризмът не върви ок според това, което виждам тази година. Във Варна улиците са мега празни, че и центърът. Петък/събота повече калабалък има.
Тази година цените до Варна на самолетните билети били мега скъпи и чужденците предпочитали да ходят в Испания/Гърция. Чувам от хора, които живеят в чужбина. Отделно ни се носи славата на мега лошият сървис, което си е така. През седмицата отидох на Кабакум на плаж, беше все едно бомба е паднала - празни шезлонги и никакви хора.

Да се върна в темата за имоти: приятелка продава на пъпа на центъра между Севастопол и Общината в сграда от 2000 г. За една седмица само един оглед са имали.

Друга приятелка на Погреби продават едностайно от месец. Още се продава.

Държат все още високите цени по това, което виждам в imot.bg, но купувачи май няма толкова.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 18:30 от MaryPop

# 551
  • Бургас
Лятото е крайно неподходящ сезон за покупки и продажби. Абсолютно мъртви месеци. Както и януари-февруари.
Наесен ще е различно.

# 552
2021-22-23та летата никак не бяха умрял сезон.

# 553
  • Бургас
Летата винаги са умрял сезон, може да го потвърди всеки, който се занимава с покупко-продажба на имоти.
От една обява на приятелка не можеш да правиш изводи за тенденция.

# 554
Летата винаги са умрял сезон, може да го потвърди всеки, който се занимава с покупко-продажба на имоти.
От една обява на приятелка не можеш да правиш изводи за тенденция.

За град Варна през 2022ра и 2023та януари-март са най-слабите тримесечия по продажби. Като разликата при другите тримесечия е 100 и нещо сделки, което при над 3000 сделки за продажба за тримесечие е много малък процент.

За купувача имащ мерак да купи, няма слаб сезон или силен сезон. Пазарът трябва да се следи. По-скоро при продавачите лятото, ако им е по-отпускарско, ще го оставят за есента.

Общи условия

Активация на акаунт