Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 723
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София, Bulgaria
Да и спални по 6 кв. няма в София, еххх...кога ще ги стигнем тези в Дъблин не знам.

# 286
Няма как да ги стигнем скоро защото там средната е около 7-8 хиляди лева , а цените на имотите им като нашите вече.
Ако се разходиш в квартала до този комплекс и се разходиш около най скъпите квартали в София и ще ти стане лошо от разликата, която не е в наша полза.

# 287
Във всяка хубава тема накрая се появява по един агент 007 и разваля атмосферата.
Дъблин, та Дъблин. Пък как трябвало, пък как го правят по света.
Който знае много си стопанисва имотите тихомълком и не въвежда по форумите критерии за професионализъм на тая и оная професия.
Аз пък се гордея, че въпреки брокерите, въпреки неясните технически параметри по документите съм си купила точно каквото искам, когато ми е трябвало, на цена която е удовлетворявала мен и продавача. Еднаааа идея по-евтино отколкото в Дъблин 😉

# 288
А защо Дъблин е скалата за оценка на София?
Еднакъв брой население?
Или нещо по което си приличаме, че аз не намирам.
Поне с Атина да пробваме.

# 289
  • София
Не разбрах, как от къща в Самоков, през измамниците брокери стигнахме до цветът на жилищното строителство - Дъблин.
Отдавна не бях чела такова радио.

# 290
Аз не мисля, че има много брокери, които пишат във форума. Със сигурност има доста четящи. Кой визираш, че е брокер?

# 291
Аз не мисля, че има много брокери, които пишат във форума. Със сигурност има доста четящи. Кой визираш, че е брокер?

Toмева, Томева, Томева и Томева Wink

# 292
Поне с Атина да пробваме.
Партенона с НДК ли ще сравняваме? До НДК се стига по-лесно пеша и наблизо има повече аптеки, и е в центъра! Satisfied
Не разбрах, как от къща в Самоков, през измамниците брокери стигнахме до цветът на жилищното строителство - Дъблин. Отдавна не бях чела такова радио.
Ми кръчмарски разговор😁Аз чакам да се разприказваме пак за Китай и техните празни жилища Hands V

# 293
На повечето от потребителите явно им е под нивото да си представят къща около Самоков или друг малък град. Все пак не са напуснали малкия град или село за да го сменят с друг.
Трябва си градация. Как в Полски Тръмбеш ще кажеш, че си се преместила в Самоков , нали ще ти се смеят. Казвай там , че си в Софията, за да цъкат с език съседите.
Затова и толкова остро с коментира, че в темата за имоти в България се говори и за други места освен София, Пловдив, Варна и Бургас.
А пък ако някой си позволи да каже, че в центъра на София има и доста минуси директно го пращат на село да ги замести.
Това като цяло се разбра от последните дискусии в темата.
Ама как съм станал в 6 часа да го напиша това, детето трябва да става в 10 и в 10 и 5 да е на лекции в СУ, затова ще търсим нещо за половин милион евро наблизо.
Simple Smile

# 294
  • София
Неправилния анализ на тема градски и селски издава теб, и доста за теб. Факта ,че стискаш до личностни нападки без даже да си направил труда да поанализираш личността, говори за твоето собствено ниво.
Себе си явно убеждаваш колко + е къща около София и минуси не искаш да четеш,само да ти се добавят още +,за да си прав ти.
Зони около София бол,харесай си,купи си и натрий носовете на апартаментаджиите в големите градове колко са прецакани Trollface .

# 295
Може ли първо да ми кажете какво е да ПОАНАЛИЗИРАМ , защото тази дума не съм е срещал досега. Явно не сте анализирали вие дори заглавието на темата. Пазар на НИ в България включва и селски тип имоти и тези извън София.
Както вие имате доводи за градския живот е съвсем нормално да има хора да харесват и друг тип.
Ако си мислите , че всичко приключва до прословутите си с качеството жълти павета, не е така.
Вероятно не сте чували дори, че в близост до София посока Самоков има мащабен проект за над половин милиард, не за няколко милиона, който се различават значително като качество, което предлага старото строителство в София без значение дали е панелно, гредоред ...
За да се реализират такива проекти, значи все пак има и други като мен оценяващи предимствата които има. Естествено има и недостатъци.
Както вие може да си хвалите живота в панелките, така и аз мога да посочвам преимуществата на живота извън бетонната джунгла.

# 296
Несъмнено апартамент в града прави живота на rat racer’ите по-лесен, но не съм сигурен за качеството. Вместо да се плюе по двата вариянта, може да вземем да мислим как да ги направим и двата по-приятни за живот. Защото и в апартамент е мъка. Забелязвате ли, че българина има манталитета на американец що се отнася за придвижване - винаги предпочита автомобил, но що се отнася до жилище иска апартамент, което е европейски манталитет. Типично по български, винаги избираме най-лошото от другите. В комбинация тези двете продуцират гаражи по 20-30-40к евро. Но българина прекланя глава и казва “това е нормално”.

# 297
Гого така е, но явно се смята , че или трябва да се набутат всички в София или да са в чужбина. Бяхме 8 милиона , вече сме 6 милиона, ще станем и 4 , а половината ще сме в София.
Аз съм намерил наистина качествено нещо в близост до Самоков, но е над възможностите ми засега. Естествено къща с всичките възможни глезотии и комфорт. Не ми е проблемът, че ще  пътувам един, два дни седмично до София или ако се налага ще си оставам в апартамента понякога, обаче все още не съм дорасъл за това което ми харесва там, а то е наистина  различно и качествено не само за България.
Наблюденията ми досега са , че това което ми говореха като сладки приказки и визия го следват.

# 298
Е, то ако си имаш апартамент в града, където да си оставаш, е друго. Аз не мога да разбера в противен случай как бих се прибрала вкъщи след концерт, фест или просто заведение...

# 299
  • Бургас
Т.е. ти сам обори тезата си, че хубавите имоти извън София са финансово достъпни.
Къщите са за две категории хора: едните имат достатъчно пари, за да платят за скъпата поддръжка и да си създадат комфорт на живот, включая и личен шофьор. Не ги бърка дали и къде ще се прибират, най-често имат къде да се приберат и в града, и на хотел да останат, не им е проблем, или да платят 200 лв. за такси до село.
Вторите са майстори по природа или занятие и сами си поддържат къщата, имат знанията, имат уменията, така спестяват от високата цена на услугите.
Или си от едните, или от другите, за всички останали си е мъка.
Отдалечено и дистанционно все още могат да работят малка категория хора. Масата професии изискват присъствие на място - от занаятчиите, до лекари, учители, съдии, адвокати, прокурори, нотариуси, заети в банки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт