Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 645
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Разбирам хората, които си купуват жилища по морето. И аз бих си купил, за да на плащам пари на гадни хотели, за да си готвя вкъщи вместо да играя хазарт с ресторанти и да си имам гарантирано общинско паркомясто за без пари, вместо да ме цоцат по разни офтоуд паркинги.

# 496
Аз пък не бих си купила ваканционен имот. Не съм от хората, които ме свърта дълго време на едно място закована. Предпочитам постоянно да сменям дестинации за почивка. Ако взема ваканционен имот едва ли не ще се чувствам задължена да ходя всяка година, че да имам чувството, че си е струвало инвестицията.

# 497
Вероятно ще внасяме мигранти от чужбина и качеството на живот ще е лошо поради бавна интеграция.
Напротив, България е една от най-богатите държави в света, бият ни само няколко западни с много, и мигрантите са това, което мексиканците за САЩ и балканците за Западна Европа - отчаяни и непретенциозни черноработници, роби, които вършат тежката работа за по-малко пари. Държавата ни и всяка друга има нужда точно от това. Това е причината Западна Европа и САЩ да просперират толкова много - изтичането на мозъци и вливането на роби. И в исторически план всяка империя се гради не от работата на своя народ, а от експлоатацията на чужди народи.

Просто българите ще измират, но няма да продават имоти. Убеден стм в това.
Защото?
Ако имотите за продан са повече от купувачите, тогава продавачите трябва да предложат по-изгодна сделка, иначе просто няма да сключат сделка. И при положение, че вече почти всички млади хора имат имот в градовете, търсенето драстично ще намалее. Хората вече имат по няколко имота, и в тази тема го споделиха. Тази нужда е на път да бъде задоволена. Вече не можеш да искаш краставичар да ти купува краставиците на високи цени.
Закон за търсенето и предлагането:

# 498
Ще внасяме черноработници, които ще имат ниска добавена стойност и ще влошават социалната среда. Кое не е вярно?
За графиката на търсене и предлагане - да това е вярно в нормални обстоятелства и пазари, но аз казвам, че в нашия случай твърде вероятно е търсене и предлагане да са МАЛКО. Тогава какво става с цените според теб?

# 499
Аз пък не бих си купила ваканционен имот. Не съм от хората, които ме свърта дълго време на едно място закована. Предпочитам постоянно да сменям дестинации за почивка. Ако взема ваканционен имот едва ли не ще се чувствам задължена да ходя всяка година, че да имам чувството, че си е струвало инвестицията.

Аз пък малко съжалявам, че някога не си купихме апартамент в Боровец. Сега сме стари и е късно, но тогава, когато бяха супер ниските цени, щеше да е разумно. Щяхме да караме много повече ски без драмата с търсене на свободен хотел, щяхме да ходим и лятото, разстоянието е само 60 км, а вече може да се работи и дистанционно. Ако ми кефне да гребем или да ходим на плаж язовир Искър е на 30 км... Ама това е днешен акъл, вече е късно.
Пък на хотелите зимата хем няма места когато искаш, та си букваш 6 месеца предварително без да знаеш кога ще е оптималното време, хем после те обръснат с 4000 лева за седмица...

# 500
  • Бургас
Хем ако идеш с дете, то задължително ще се оповръща на втория ден и ще ти провали цялата почивка Sad
И кучета не пускат...

# 501
На мен чашата ми преля когато детето хвана някакъв супер гаден вирус на Лозенец, че не можеше да задържи и една солета без да повърне. Личната искаше да я слага на системи в болница. И се оказа, че било масово. После се оказа, че и нямало пречиствателна станция. От тогава край с нашето море.

# 502
Здравейте,

Някой дали притежава имот, който е с контролен водомер и може да ми обясни какво точно означава това? Simple Smile

# 503
Fibank плащат 8% лихва по облигациите които издават в Люксембург, обаче Колю Салама със 1600 лв брутна заплата от месокомбината в Перник може да вземе 200 хил евро ипотека на 2.8% за да си купи двустаен маломерен на БДС в Малинова Долина

https://seenews.com/news/bulgarias-fibank-to-list-2-9-mln-euro-b … uxembourg-1209225

# 504
Това беше дискутирано и си има обяснение.

# 505
Аз си имам обяснение за мен, ама няма да го приемете. Преди дискутирахме тби банк и обяснението беше, че "тя е съмнителна банка" и затова си набира по-скъп капитал. Аз не смятам, че това е причината. Но не помня какво друго дискутирахме.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 09:48 от Gogo1979

# 506
За да мине банката разни стрестестове трябва да има някакъв капитал. И влоговете не се броят по някакъв стандарт, защото може да избягат за един ден. И затова в портфейла на банката трябва да има и капитал с по-стабилен характер. А понеже банката не е с рейтинг ААА и лихвите са високи.

# 507
Депозитите изобщо не се броят за капитал на банката. Депозитите се водят ПАСИВ за банката т.е. не не само че не са плюс, но са минус/тежест за банката.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 09:48 от Gogo1979

# 508
Не ми се влиза в подробности, важното е на какъв капитал банката може да разчита за ликвидност. Написах го съвсем просто, иначе си има нормативи, стандарти и прочее. Бяха писани, няма пак да пиша.

# 509
As previously stated, the collected funds will be deployed to implement the bank’s long-term strategy for lending to small and medium-sized enterprises (SMEs) and private individuals as well as for the replacement of instruments indicated in the bond issuance programme, where possible.

Fibank has already placed two tranches, of 10 million and 17.1 million euro respectively, between late December 2021 and early January 2022. The bonds have a fixed annual interest rate of 8% and no final maturity date.

Общи условия

Активация на акаунт