Работа, CV-та, HR-и, съвети - 93

• 32 541
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Случвало се е много да харесаме човека и да не правим интервюта с други. Но ако вече имаме насрочени интервюта, няма да ги отменим.

# 106
Как се процедира в следния случай. Записан на борсата и не си подал декларацията за обещетение. Намираш си работа за 1 година ,уволняват те. Имаш ли тогава право на обезщетение, при положение,че не си ползвал такова предходния път ( само си бил регистриран) и не са изтекли 3 години ?

# 107
  • София
Въпрос най-вече за тези от вас, които имат ръководни позиции:

При търсене на правилния кандидат за определена позиция, случвало ли ви се е да говорите с първия кандидат и да знаете, че той/тя е правилния и следователно да преминете към изпращане на оферта или винаги искате да чуете поне още няколко кандидата преди да вземете решение на кого да направите оферта?

Да, случвало ми се е. Обаче, ако има насрочени интервюта, предпочитам да видя всички и да си избера.
Много зависи, обаче, за каква позиция става въпрос. Но се е случвало след всички кандидати, пак да се спрем на първия.

Може би ако дадеш малко повече конкретика на казуса ще мога по-точно да отговоря.

# 108
Как се процедира в следния случай. Записан на борсата и не си подал декларацията за обещетение. Намираш си работа за 1 година ,уволняват те. Имаш ли тогава право на обезщетение, при положение,че не си ползвал такова предходния път ( само си бил регистриран) и не са изтекли 3 години ?
Две отделни неща са, щом няма придобивано право на обезщетение това няма връзка със следващо такова, ако ще и още по-скоро да е било. Ще гледат за 3 години от предишно, ако изобщо е имало.
Между другото, има отделна тема само за тези неща, тук тръгна по повод на освобождаване от работа по един или друг начин и как се отразяват на обезщетението.

# 109
Имаш. Ако не си получавал обезщетение не текат срокове. Но времето през което си бил безработен влиза като нулев доход при изчисляване на размера.

# 110

При търсене на правилния кандидат за определена позиция, случвало ли ви се е да говорите с първия кандидат и да знаете, че той/тя е правилния и следователно да преминете към изпращане на оферта или винаги искате да чуете поне още няколко кандидата преди да вземете решение на кого да направите оферта?

Да, случвало ми се е. Обаче, ако има насрочени интервюта, предпочитам да видя всички и да си избера.
Много зависи, обаче, за каква позиция става въпрос. Но се е случвало след всички кандидати, пак да се спрем на първия.

Може би ако дадеш малко повече конкретика на казуса ще мога по-точно да отговоря.

Имам насрочено интервю и рекрутърката каза, че съм първия кандидат, който изпраща за интервю при мениджъра.
Просто се зачудих ако съм първата, дали това означава, че ще трябва да чакам 2 месеца, за за минат и други кандидати, които имат, или ако ме харесат, ще процедират директно с това да ми направят оферта.

# 111
  • Melmak
Зависи. Имай предвид, че дори много да те харесат, няма да си отменят насрочените интервюта. Има значение и колко пари искаш. Ако си им над бюджета и не склониш на по малко, вероятно ще изберат друг.

# 112
Имай предвид, че дори да те харесат и да решат да ти дадат оферта, пак има вариант да си почакаш - може вътрешните одобрения да се забавят, да има отпускари и т.н.

# 113

Случвало се е да харесаме най-много първия и в крайна сметка да вземем него, но никога не сме интервюирали един-единствен човек за позиция, колкото и да сме го харесали. Поне двама-трима са нужни, за да се добие представа каква е ситуацията на пазара в момента, какво предлагат кандидатите, какви очаквания имат за задължения и заплащане и на базата на това да се направи избор.

# 114
Благодаря.
На интервюто с рекрутърката казах колко искам. Смята колко излиза брутно и каза, че има възможност да ми удовлетворят желанието, но не може все още да потвърди.
Все пак, ѝ казах, че съм отворена за преговори, позицията много ми харесва.
Надявам се все пак са се получат нещата и то в кратки срокове.
С препоръка съм и човека, който ме препоръчва ми е бил мениджър в друга фирма преди години и каза, че съм перфектния кандидат за самата роля.
Все пак, наемащия мениджър е друг и не се знае.
Ще пиша като има развитие. Simple Smile

# 115
Успех! Дано финансово да ти удовлетворят желанието и да получиш добра оферта 🙂

# 116
Благодаря!
Наистина ми е адски важно да се получи, и от друга страна, да стане в сравнително кратки срокове, тъй като всеки ден на сегашната ми работа, е изпълнен с безумно много стрес и искам по-скоро да обявя, че напускам.

# 117
Аз вчера бях на интервю, мисля че първи кандидат. Казаха, че имат насрочени други кандидати и до края на другата седмица ще ми върнат отговор. Това, което ме притеснява и че идва отпускарски период и не е момента за смяна. Ако има някой, който може да почне веднага, ще отпадна. Ще е кофти.

# 118
Аз вчера бях на интервю, мисля че първи кандидат. Казаха, че имат насрочени други кандидати и до края на другата седмица ще ми върнат отговор. Това, което ме притеснява и че идва отпускарски период и не е момента за смяна. Ако има някой, който може да почне веднага, ще отпадна. Ще е кофти.
Попита ли го за кога им трябва човек? Аз обикновено питам.
В смисъл, не на всеки му трябва човек веднага, а и мисля, че работодателите разбират, че сериозните кандидати си имат някакъв период на предизвестие.

# 119
Търсят човек, тъй като сегашния служител напуска и то в петък. Следователно, търсят за веднага. Няма друг, който да върши работата, освен прекия началник, и ще му е нанагорно. Изговорхме си всичко, но все пак мисля, че свободните кандидати биха имали предимство. Трябва да се застъпим на работата, за да може и човекът да излезе в отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт