Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

• 82 893
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Рецептата за сладоледа с Рикота  е моя хрумка Simple Smile:
Скрит текст:
3 жълтъка
3 с.л. захар
300 гр.  Рикота или Крема сирене, предполагам ще стане и с Маскарпоне.
Щипка сол.
Ванилия и бял ром за аромат.

Жълтъците избих със щипка сол, като постепенно добавих захарта до побеляване. Над съд с къкреща вода разбърках много внимателно за да не спадне обема им с шпатула няколко пъти, колкото да не са сурови.
Разбих и Рикотата с миксер за да вкарам въздух и към нея внимателно с шпатула прибавих крема от жълтъци след като се охлади.
Овкусих с ванилия и лъжица-две бял ром, изсипах в кутия и прибрах във фризера, като през час-два няколко пъти разбивах с миксер.
Сладоледа умишлено не е прекалено сладък за да позволява да се гарнира със сладко по желание.
Пържени чушки за да не ми е гол поста Simple Smile:

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 12:45 от Sysly

# 211
  • под тепетата
Diorela, иланг- иланг ми я пусна на лично съобщение, затова и аз ти я пращам така.

# 212
# 213
Значи, да ви кажа, вие сте нечовеци.
Ма, какви са тия разкошотии дето сте ги сътворили. Срама нямате. Kissing Heart Heart Eyes

От мен пържени тиквички и панирани лучени кръгчета:

Добре, че днес малко поразхлади, та да се престраша да доближа печката. Joy

# 214
Друго си е когато имаш време Smile.....

салатата

ордьовъра със соса на Пепчо

паниран хек с японско къри

лесна палачинкова торта

# 215
Момичета, наистина сте жестоки с тези вкусотии. Пожалете ни, някои сме на диета. Cry Хубаво бях спряла да надничам тук с гладни очи.

Скрит текст:
Рецептата за сладоледа с Рикота  е моя хрумка Simple Smile:
Скрит текст:
3 жълтъка
3 с.л. захар
300 гр.  Рикота или Крема сирене, предполагам ще стане и с Маскарпоне.
Щипка сол.
Ванилия и бял ром за аромат.

Жълтъците избих със щипка сол като постепенно добавих захарта до побеляване. Над съд с къкреща вода разбърках много внимателно за да не спадне обема им с шпатула няколко пъти, колкото да не са сурови.
Разбих и Рикотата с миксер за да вкарам въздух и към нея внимателно с шпатула прибавих крема от жълтъци след като се охлади.
Овкусих с ванилия и лъжица-две бял ром, изсипах в кутия и прибрах във фризера, като през час-два няколко пъти разбивах с миксер.
Сладоледа умишлено не е прекалено сладък за да позволява да се гарнира със сладко по желание.
Пържени чушки за да не ми е гол поста Simple Smile:

Diorela, иланг- иланг ми я пусна на лично съобщение, затова и аз ти я пращам така.

Sysly , bilqna_69, благодаря ви за рецептите. Определено като оздравея, ще ги пробвам, много ми се яде сладолед, а тези изглеждат така примамливи!

# 216

Качамак

Сироп от джанки в тенджера

# 217

Чушки с доматен сос 🙂

# 218
  • In transit
Сурова доматена супа от Малага, подобна на гаспачо.

Пилешки пържоли с песто от гриловани зеленчуци

Тиквички на тиган. Тиквичките взеха да стават повече отколкото можем да изядем, но тези още не са ми омръзнали. Grinning

Лидълските калмари с млечен сос

и една непретенциозна, но много вкусна малинова торта с шоколадови блатове и крем от маскарпоне за младежите, че ни бяха на гости.

Скрит текст:

Биляна, Дени, благодаря ви! Hug

# 219
Тези дни сме на скара и салата, но не съм документирала.
Днес сготвих яхния с агнешко

От две - три седмици се каня да приготвя торта Парадизо на Мики. Купих череши, замразих ги, че да не ги изхрупам. Днес беше ден за тортата. Чудесна се получи. Мики, благодаря за рецептата! 🤗

# 220
  • При децата ми
Поредна доза пържени тиквички. Добре, че беше хладно вчера, че откарах почти два часа на котлона.

La farina, може ли рецептата за мидите с ориз?

# 221
Поредна доза пържени тиквички. Добре, че беше хладно вчера, че откарах почти два часа на котлона.

La farina, може ли рецептата за мидите с ориз?
Дааа.. Много е лесна. Задушавам глава лук в зехтин в голяма тенджера,  добавям килограм миди и сухи подправки - девисил, риган, малко сол, червен и черен пипер. Наливам вряла вода. Когато всичко започне да ври бурно добавям около чаша оризр. Покривам с капак, не бъркам и готвя до готовност на ориза, около 20 минути. Когато са готови поръсвам с копър и магданоз, поднасям с много лимон.

# 222
Сурова доматена супа от Малага, подобна на гаспачо.

Скрит текст:
Пилешки пържоли с песто от гриловани зеленчуци

Тиквички на тиган. Тиквичките взеха да стават повече отколкото можем да изядем, но тези още не са ми омръзнали. Grinning

Лидълските калмари с млечен сос

и една непретенциозна, но много вкусна малинова торта с шоколадови блатове и крем от маскарпоне за младежите, че ни бяха на гости.

Скрит текст:

Биляна, Дени, благодаря ви! Hug

Тази чудесна супа ме подсети да ви споделя. Понякога си правя  в блендер  мляна салата - домат, стръкове пресен лук ( може и малко чесън), сирене, зехтин ( или олио), малко сол.  Понякога блендирам и хляба. Става вкусно.

И да попитам за една лятна вкусотия, на която не помня добре рецептата.
Някога майка ми правеше нещо, което наричаше летен таратор, а вуйна му казваше салца. Но не помня добре рецептата. Ако някой я знае, моля да я сподели.
Имаше домати, печени чушки, скилидка чесън, май подправяше и с магданоз,  начукани на  ситно, залети с повечко вода, малко сол и оцет и го пиехме. Много добре беше в жегите.

# 223
  • там където има винаги вятър
Когато си на... "и аз съм жена" и не сте решили "какво ще ядем" прибирайки се, заварваш в къщи супа от св.месо и салата:
/ ММ ги прави от тоя вид, застройка с брашно:thinking: /

Hrispa76
Скрит текст:
Не си се престрашила за гръцките тиквички Rolling Eyes. В къщи установихме че по-бързо стават от "обикновените" пържени и са по-хрупкави

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:58 от mama iasi

# 224

Общи условия

Активация на акаунт