Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

• 82 898
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • При децата ми
Hrispa76
Скрит текст:
Не си се престрашила за гръцките тиквички Rolling Eyes. В къщи установихме че по-бързо стават от "обикновените" пържени и са по-хрупкави

Хаха, не се престраших, вярно! Smile Мислих, мислих и накрая реших, че няма да ми се получат /не знам защо така реших!/, и ги опържих пак. Винаги докато се престраша нещо да правя и минава време!

Извинявам се за отклонението от темата.

# 226
  • Den Haag
Много вкусотии в темата, аз правих снощи пици:

“Ram Don” нудели много любими от корейския филм Паразит:

Бухтички за закуска :

# 227
  • Mostly in my mind
Диана,може ли да споделиш рецептата за нудълите?

# 228
  • Варна
 Може би подобна рецепта   https://kimchimari.com/ram-don-jjapaguri-movie-parasite/
  Нудли с месо.

# 229
  • Mostly in my mind
Да, видях в нета рецепти. Интересно ми е и нудълите откъде ги купува. Като че ли не съм виждала в големите вериги от тези.

# 230
All Asian Goods - Thai and Asian foods. - Srebarna 15, Sofia, Bulgaria както и в онлайн магазините за азиатски продукти.

# 231
  • ВАРНА
Млечна мусака с тиквички

# 232
  • Den Haag
Диана,може ли да споделиш рецептата за нудълите?
Здравей, аз от години ги правя по тази рецепта :
https://www.maangchi.com/recipe/jjapaguri
Много е лесно и бързо, пробвали сме с пилешко филе, бифстек и рибай. Най ни е вкусно с рибай. Нарязвам го на кубчета и мятам в тигана за няколко минути с малко зехтин, черен пипер и сол. Добавям малко масло и отстранявам от огъня. Докато правя месото слагам вода, като заври слагам нуделите двата пакета заедно с двете пакетчета с подправки за 4 мин. Другите две пакетчета с прахообразната смес и едно с мазнина оставям настрани. Като са готови нуделите прецеждам и от бульона оставям малко в една купичка. Нудели те добавям при месото в тигана, изсипвам другите подправки върху тях малко от бульона и връщам на котлона, като бъркам да се разпредели всичко равномерно за 1-2 мин. След това разпределям в две купи и сервирам с маринована ряпа много върви и биричка Simple Smile))

За ряпата, си правя понякога вкъщи или купувам готова:

# 233
# 234
  • Den Haag
Да, видях в нета рецепти. Интересно ми е и нудълите откъде ги купува. Като че ли не съм виждала в големите вериги от тези.
предполагам ги има онлайн, аз съм в Холандия и тук ги купувам от азиатските магазини.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 19:46 от diana lobodova

# 235
Домашна наденица (наше производство) на барбекю и салата с краставици от свекърва ми и купешки домати.

# 236

И тази вечер у дома чушки, но днес са пълнени.

# 237
# 238
  • София
Нетипично за сезона, но за днес език със зеленчуци и кашкавал и дроб Blush

# 239
  • под тепетата
От мен само десерт - домашно кисело мляко, овесени ядки, сироп от листа смокини, слънчогледово семе, кайсии , малко мента и лавандула за разкош

Замислих се, че за някой това пък е закуска.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 00:41 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт