Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

• 82 654
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
давам, само ако носиш цаца Simple Smile

# 601
  • In transit
Пеева,
Скрит текст:
ама той наистина е растителен. Grinning "Растителният въглен се получава при контролирано изгаряне на топола или бреза и следваща активация за увеличаване порьозната му вътрешна повърхност, което значително повишава адсорбционните му свойства."

Неделно, по един разхлаждащ коктейл Хуго шприц Heart Eyes

Студена доматена супа от Малага

и шишчета от сирене в бекон

Хубава вечер, момичета! Heart Eyes

# 602
  • Бургас
давам, само ако носиш цаца Simple Smile
Имаме сделка!😉

# 603
И резултата

Ризото с печен доматен сос, рикота и гъби. Рецептата съм я взаимствала от фейсбук от By Velcheva. Тази жена я открих наскоро, има невероятни рецепти, самата тя е много интересна личност, живее във Валенсия и се занимава с производство на свещи и аромати от висок клас за дома. Дано не звучи, като реклама само, но аз много се впечатлих от нея.

# 604
От там ли е и рецептата за печения доматен сос?

# 605
От там ли е и рецептата за печения доматен сос?
Да, но като цяло съм го направила с леки поправки - чери домати, червена чушка, чесън,  подправки. Запечен, пасиран и минат през сито.

# 606
Фортуна, честита рожденичка! Здрава, обичана и успешна да бъде и ти дълги години да се радваш на щастието й! Heart Eyes
Родопски тиганици ви представям днес. Рецептата научих тези дни при пътуване до Източните Родопи и днес я правих за закуска. Меки са, немазни и много вкусни.😋🥞👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2024/08/11/%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b … 0%b8%d1%86%d0%b8/

# 607
Салата с кус-кус:

И първи опит за дърпана баница от снощи:

Скрит текст:

Само това успях да дръпна за снимка преди да изчезне.Simple Smile
Винаги я точа и не смеех да направя опит за теглена, изглеждаше ми висш пилотаж. Оказа се по-бързо и лесно, при все, че дебютирах, а през корите можеше да се чете, толкова фини и тънки се получават.
Снимките са набързо с по едно щрак, че народа гладен и готов на бунт.Grinning
Кога успявате да снимате!? Винаги се чудя. У дома се сервира всичко топло и се сяда на масата. Ако взема да се въртя да правя снимки, избухва революция. Joy

# 608

Печени чушки със сирене

# 609
Честити рожденици! Здраве и късмет!
Успешна и спокойна нова седмица за всички!

Пилешки бутчета на фраера

Бъркани яйца с пресен лук

Поредните пържени тиквички

Десерт от двора ни на вилата- тази година има и круши, които вече стават за хапване ( предишните години имаше само по 2-3 броя за разлика от тази)
Скрит текст:
Прохлада на 2км от съботно/неделното ми вкъщи

# 610
# 611
Благодаря ви, момичета, за хубавите пожелания за моите рожденички.❤️ Бъдете и вие здрави.

За вечеря днес приготвих котлет от патладжан по рецепта на Мики. Голяма вкусотия, очарована съм от резултата! Благодаря, Мики, за рецептата! ❤️

Патладжанът е от мой разсад, който засадих в градината на свекърва ми, че моята градина тази година е част от строителна площадка и няма много място за всички зеленчуци.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 612

Патладжани с доматен сос.

Картофена салата.

Зеле туршия за бърза консумация по Лабрекс.
Имаше и сьомгова пастърва теряки, но забравих да я снимам.

# 613
Яхния от л ща и патладжани със сос от нар

И маринованите патладжани на Ваня

# 614
mama iasi, честита внучка!
Fortuna, честити твоите рожденички!

Патладжани Пармиджана.

Кюфтенца към тях.

Пица с пълнозърнеста тортила, шунка, лук, чушка, гъби и кашкавал.

Пак пълнени чушки.

Омлет с тиквички, сирене и шунка в еър фрайъра.

Сьомгова пъстърва.

Агнешко печено и тиквички с ориз.

Общи условия

Активация на акаунт