💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 след "Друг човек" и "Ако обичаш силно" /Тема 37/

• 46 159
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Мила Поли, Flowers Hibiscus много благодаря за прекрасната, както винаги, нова тема!

Ели, Flowers Hibiscus видях статията, в която се обсъжда благосъстоянието на Ханде Ерчел и аз. Ето превод:

Мюге Дагъстанли публикува статия в сайта си „10 haber”

"Финансово състояние на Hande Erçel: Тя завърши първата половина на годината с рекордни приходи. За Ханде Ерчел се отвори нов източник на доходи. 3 марки, фестивали и модни къщи. Ханде Ерчел успя да се превърне в една от най-добре платените звезди сред сериалните актьори през първите 6 месеца на годината. Трите рекламни договора, които е подписала са: бански костюм (10 милиона), дезодорант (7 милиона турски лири) и бижута (20 милиона турски лири). Голям е и броят на международните фестивали, организации и панаири, които е посетила за 6 месеца. Казват, че тя е спечелила от 100 до 150 хиляди долара от всеки от тях. Междувременно за Ханде Ерчел се отвори нов източник на доходи. Ерчел, която носеше рокля, подписана от Roberto Cavalli на промоция на бижута в Милано, оказа влияние върху продажбите на марката, когато сподели снимките в акаунта си със своите 31 милиона последователи. Въпреки че някои нейни колеги и потребители на социалните мрежи критикуват представянето й, тя продължава да печели. Ерчел, която създаде собствена икономика, не каза в нито едно от интервютата си: „Нека ме оставят на мира“."

Изразът „Нека ме оставят на мира“ е станал популярен след използването му от Грета Гарбо. Обидена от всички лоши неща, които прочела, че пишат за нея, тя се оттегля от света на киното.

Преди време прочетох какъв съвет е дала Йорданската кралица Рания на своята снаха - Принцеса Раджва.

"Никога не чети коментарите, защото има болни и нещастни хора, които искат да направят лош и нещастен живота и на другите!"

Завистта също е вид болест. Особено, когато е намесена и красотата!

Ели, Flowers Hibiscus осъзнаването на Серкан Болат, че е станал баща ми е много любим момент!

За деня на бащата много ми хареса споделеното от Гамзе за Джанер "Ти стана по-добър баща, отколкото си представях. Честит ден на бащата, любов моя!":

Много ми хареса сторито на Хакан от метростанция Kungsträdgården:

"Kungsträdgården е най-дълбоката метростанция в Стокхолм, около 40 метра под земята. Името "Kungsträdgården" (означаващо "Кралската градина" на английски) идва от парка, разположен точно над гарата - един от най-старите обществени паркове в Стокхолм.
Много посетители изглежда са съгласни, че тази станция е най-красивата от всички метростанции. Тя е с впечатляващ дизайн и е единствената с напълно открита и недокосната планинска стена.
Гарата е открита през 1977 г., две години след откриването на синята линия. Изходът към Arsenalsgatan с придружаващ дизайн е открит през 1987 г.
Художникът на гара Kungsträdgården е Улрик Самуелсон (р. 1935 г.). Той създаде подземна градина със следи и история на парка отгоре.
Цветовете на гарата - зелено, червено и бяло - имат за цел да напомнят на зрителя за бароковата градина, която някога е била Kungsträdgården. Бароковите градини обикновено са имали пътеки с червен чакъл, скулптури от бял мрамор и зелени партери с ниско растящи храсти и фонтани.
Улрик Самуелсън също е вдъхновен от двореца Макалос, дворец, който преди се е намирал в парка."

Благи и Слънчице, Flowers Hibiscus много благодаря за сторитата на Ханде и Хакан! Очарователни са!

Чакам с нетърпение филма на Ханде Ерчел и Баръш Ардуч!

Джейлан Наз (Ceylan Naz) - сценаристката на филма:

Енгин Ерден (Engin Erden) - режисьор на филма „Оставете го на вятъра“:

След невероятният успех на "Любов под наем", Елчин Сангу и Баръш Ардуч се снимаха във филм. Направиха и едно прекрасно изпълнение за саундтрака на филма:

Birsen Altuntash публикува, че: "Чуждестранната преса също проявява голям интерес към филма „Оставете го на вятъра“ на Ханде Ерчел и Баръш Ардуч. Посочиха и мен като източник. Толкова съм щастлива."

Верче, Flowers Hibiscus много ти благодаря, миличка, за разкошните думи! И на теб приятно гледане и вълшебна нова седмица!
Цитат
Здравейте отново, малко късно,  но искам да благодаря за красивите преводи за пътуването на Ханде и Хакан!! Останах очарована колко знания за Швеция нашите момичета от групата!! За красивите места и за ресторанта на въглища, който не използва ток,  а всичко натурално!!
Все едно бях на екскурзия!!
Благодаря  и приятно гледане на футбол!!

# 16
Днес бащата на Керем - Ибрахим Памир Бюрсин празнува рожден ден Birthday

Лайк от Керем

П.С.
Мирка, Hug удоволствие е човек да те чете Wink

# 17
Мирка, наслада за сетивата си ти! Толкова се радвам, когато видя, че си писала. Благодаря ти за поредния прекрасен пост, пълен с толкова интересна инфорамция. Верчето е права и мен ме пренасяш виртуално на толкова итнересни места.
Верче, винаги си толкова мила. Пиши по-често. Hug

Бъдещата двойка

# 18
  • Dupnica
Flowers Four Leaf Clover Привет и от мен в новата прекрасна тема!
Страхотни сте , изпълвате страниците с красота и виртуални пътешествия - Благодаря Ви че пътуваме заедно! Heart
  за Вас и за Мики
Очертават се нови проекти и надявам се да се срещаме по-често тук с новините.
Желан тандем Ханде Ерчел и Баръж Ардуч / темата  "Любов под наем" бе първото ми участие като пишещ/

За новата роля на Керем Бюрсин - в очакване съм, гледах руската продукция преди време и имаше много смях. Керем ще се справи! А и екипът от актьори е уауу... -повечето са страхотни!

Прекрасна и споделена вечер на всички с любими хора и занимания!

# 19
Flowers Herb Здравейте в новата тема!
Мики, както винаги красиво и уютно!

Момичета благодаря за красивите и интелигентни постове и множеството информация. Sparkling Heart
Често пътувам, но нямам дарбата на Мира за да, Ви направя съпричастни и към моите пътувания...
ще споделам снимки...
Скрит текст:

В очакване сме за новите им проекти, а аз съм безкрайно нетърпелива...

Възхищавам се на тази жена и нейата организация на работа и почивки!

Чаровникът ... ще ни изненада!

НЕЗАБРАВИМО...

# 20

Стори от Ханде

# 21
# 22
Миси, Благи, gali-viki, Яси, Flowers Hibiscus много ви благодаря, мили момичета, за прекрасните думи!

Струва ми се, че Хакан наистина е много интелигентен и подреден човек. Надявам се Ханде да е внесла малко хаос в живота му. Много красива двойка са и се съчетават по любов към пътешествията и изследване на непознатото, но с усет към изкуството и културата.

За всички, които си мечтаят да посетят Стокхолм и още не са го направили и за тези, които вече са били там - ето списък на забележителностите на Стокхолм, които задължително трябва да видите. Ханде и Хакан вече успяха да го отметнат почти целия. Каня ви на виртуална разходка в "северната Венеция"!

"Стокхолм е столицата на Швеция. Градът е разположен на 14 острова, които образуват обширния архипелаг на Балтийско море и са свързани с повече от 50 моста. Забележителностите в Гамла Стан (Стария град), където улиците са павирани с тухли, а сградите са боядисани в червеникаво-жълто, включват църквата "Св. Никола" от 13-ти век, Кралския дворец и Нобеловия музей, посветен на историята на Нобеловата награда. Пътнически фериботи и екскурзионни лодки работят между островите.
Най-големият и един от най-красивите градове в цяла Скандинавия; мегаполис с богат културен живот; световната столица на съвременното изкуство и дизайн, където дори метростанциите изглеждат като произведения на изкуството; родното място на легендарната група АББА и забавния Карлсон, който живее на покрива, на Пипи Дългото чорапче и авторката им Астрид Линдгрен; градът, в който е учредена Нобеловата награда, е Стокхолм, невероятната и уникална столица на Кралство Швеция.

1. Разходка през кралските канали. Стокхолм всъщност лежи върху водата. И разбира се, един от най-добрите начини да започнете да опознавате града е да направите обиколка с лодка по каналите, като посетите основните забележителности на града. Маршрутът на пешеходната обиколка минава през живописния канал Djurgården, покрай бреговете на Saltsjön и покрай исторически сгради и атракции.

Да вметна, че това ми е любимият начин да опознавам красивите градове, разположени на реки и острови!

2. Музеят на АББА. За меломаните и феновете на култовата група това със сигурност е атракция номер едно в Стокхолм. Този интерактивен музей е абсолютно интересен и забавен. Тук можете виртуално да пробвате костюми на ABBA, да пеете, да свирите, да миксирате оригинална музика на конзолата и да станете петият член на ABBA, изпълнявайки на голямата сцена заедно с Бьорн Улвеус/Björn, Бени Андершон/Benny, Ани-Фрид Люнгста/Frida и Агнета Фелтскуг/Agnetha.
Билетът включва и вход в Шведската музикална зала на славата, която се намира в същата сграда. Включва над 400 популярни шведски музиканти от 20-те години на миналия век до наши дни.

ABBA - Thank You For The Music:

3. Музей на кораба "Васа". В този музей на западния бряг на Djurgården е съживена удивителна реликва от управлението на крал Густав Адолф (17 век).
Военният кораб Vasa, оборудван с 64 оръдия, е най-мощният военен кораб на своето време. През 1628 г. корабът тръгва на първото си пътешествие. Нещо обаче се обърква и по-малко от 30 минути по-късно Vasa потъва близо до пристанището на Стокхолм. Корабът, заедно с цялото си оборудване, остава на морското дъно до 1961 г., когато е издигнат на повърхността и започва бавното му и мъчително възстановяване. Реставраторите успяват да запазят почти всички оригинални части и да възстановят кораба в големи детайли. Vasa е единственият реставриран кораб от 17-ти век от такъв мащаб, който е оцелял до днес. Заедно с кораба са издигнати много артефакти, които са изложени в десет изложбени зали на музея.

4. Кралският дворец. Кралският дворец в Стокхолм, като официална резиденция на Негово Величество краля, както и мястото на повечето официални приеми на монархията, е отворен за посетители през цялата година. Тази комбинация от кралска резиденция, работно място и културно-исторически паметник, постоянно отворен за посетители, прави Кралския дворец в Стокхолм уникален сред кралските резиденции в Европа.
Дворецът е построен в бароков стил по проект на архитект Никодим Тесин и представлява римски дворец. В двореца има много интересни неща. В допълнение към Кралските апартаменти има три музея с богата история: Съкровищницата на регалиите, музеят Tre Kronor, който представя средновековната история на дворците и музеят на антиките на Густав III. Също така през летните месеци са отворени Кралският параклис и църквата Ридархолмен, кралска погребална църква на пет минути пеша от двореца.

5. Музей на открито "Скансен". Музеят Скансен е известен като най-старият етнографски музей на открито в света и със сигурност е една от най-добрите атракции в Стокхолм, която сякаш връща гостите назад във времето и ги запознава с живота на хора с различен произход, живели по различно време и в различни части на страната.
Експозицията на музея представя историческа Швеция в миниатюра. Тук са докарани от цялата страна над 150 сгради - къщи, църкви, училища, дюкяни и работилници.
В грънчарската работилница и стъклодувната работилница можете да видите целия процес на работа на занаятчиите и да се насладите на готовите изделия от стъкло и глина.
А Скансен ще зарадва малките си посетители с малък зоопарк с местни животни като мечки, вълци и тюлени, които се отглеждат тук в условия, идентични с естествената им среда.

6. Гамла Стан - Старият град. Gamla Stan е името на стария град на Стокхолм, който датира от 1200 г. Това е истинското сърце на Стокхолм и едно от най-популярните и интересни места за посещение в шведската столица.
Гамла Стан е един от най-добре запазените средновековни градове в Европа. Пълен е с отлични ресторанти, кафенета, барове, магазини и много прекрасни музеи. Разхождайки се по калдъръмените улички, определено ще попаднете на най-старата улица в Стокхолм Köpmangatan и най-тясната улица Mårten Trotzigs Gränd.

7. Музей на модерното изкуство. Разположен на красивия остров Skeppsholmen, Музеят за съвременно изкуство е абсолютно задължително място за посещение както за ценителите на изкуството, така и за тези, които просто искат да изпитат красотата. Музеят Moderna е дом на една от най-големите колекции на изкуство в Европа от началото на ХХ век до наши дни, включваща произведения на художници като Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анри Матис.
В допълнение към великолепната колекция от картини, изложбата на музея включва много скулптури, рисунки, видеоклипове, филми, инсталации и отпечатъци от шведски и международни художници от 20-ти и 21-ви век.
Музеят се намира в сграда, проектирана от известния испански архитект Рафаел Монео. Особено приятно за туристите е, че входът в Модерния музей е безплатен.

8. Шведски музей на фотографията. Fotografiska е най-големият музей на фотографията в света. Открит през 2010 г. от Ани Лейбовиц (американски фотограф, един от най-известните портретисти в историята на фотографията) в сградата в стил Арт Нуво на бившата Кралска митница в Stadgårdskai, Стокхолмският музей на фотографията веднага се превърна в една от най-популярните атракции в града.
Годишно го посещават над 500 000 души. През цялата година, в изложбена площ от около 2500 квадратни метра, разположена на два етажа в голяма тухлена сграда, Fotografiska организира четири големи и около 20 по-малки изложби на различни национални и международни фотографи и фотографи на изобразително изкуство. Fotografiska се позиционира като посланик на изкуството на фотографията и международна платформа за обмен и разпространение на почти неограничените възможности за изразяване, които фотографията предлага. Освен изложби, Fotografiska редовно предлага различни лекции, семинари и уроци за професионални фотографи, както и за любители и начинаещи фотографи.
Музеят разполага с ресторант и кафене с красива гледка към силуета на Стокхолм. Има и галерия, където можете да закупите плакати и отпечатъци от работата на международни фотографи и фотографи на изящни изкуства, а музейният магазин предлага богат избор от фотокниги.

9. Кметството на града (Stockholms Stadshus). Кметството на Стокхолм е една от най-известните сгради в Швеция и една от най-посещаваните туристически атракции на столицата. То е известно със своите големи парадни зали и уникални произведения на изкуството и е постоянното място за банкета за Нобеловата награда, който се провежда ежегодно на 10 декември. В сградата на кметството се помещава кметството на Стокхолм.
Stockholms Stadshus може да бъде посетен само с обиколка с екскурзовод, по време на която гостите ще чуят историята не само на сградата, но и на Стокхолм. Има две възможности: обща обиколка без предварителна резервация или частна обиколка, която трябва да се резервира предварително. Групи от повече от 10 души трябва да резервират частна обиколка.
През лятото кулата на кметството е отворена и предлага зашеметяваща гледка към Стокхолм. Това определено е една от най-добрите платформи за гледане в града.

10. Музей на Нобеловата награда. Нобеловата награда е може би най-престижната награда в света. Този музей не само разказва историята на самата награда, но също така е домакин на множество изложби по теми, свързани с различните категории на наградата и самата церемония. Но не всичко тук е толкова строго и свързано със сериозни и чисто научни теми.

И за десерт бих искала да ви разкажа една много поучителна и интересна история - как се е родила идеята за Нобеловите награди. Или как един грешен некролог става повод за учредяването на Нобеловите награди?

Алфред Нобел

"В наше време Алфред Нобел се свързва преди всичко с учредяването на Нобеловите награди, но приживе той е известен основно като изобретател на динамита и богат индустриалец. Нобел е шведски химик, инженер и  предприемач. Роден е на 21 октомври 1833 г. в Стокхолм, Швеция. Умира на 10 декември 1896 г. в Санремо, Италия. Как се случва така, че в наше време името му се свързва преди всичко с престижните награди?

През 1888 година братът на Алфред Нобел умира, докато е на посещение в Кан и френски вестник публикува грешен некролог, в който е вписано:

“Търговецът на смърт е мъртъв.” (Le marchand de la mort est mort.)
Д-р Алфред Нобел, който стана богат чрез намирането на начини да бъдат убивани повече хора по-бързо от всякога, умря вчера.”

След като Алфред Нобел прочита некролога, той се замислил върху две неща:
– Как ще бъде запомнен?
– Как иска да бъде запомнен?

Така решава да остави по-добър спомен за себе си като завещае огромното си състояние за учредяването на Нобеловите награди. Никога не се е женил и няма деца.

Завещанието на Алфред Нобел:

"Аз, долуподписаният Алфред Бернхард Нобел, като обмислих и реших, с настоящето обявявам моето завещание за имуществото, придобито от мен до смъртта ми.

Цялото останало след мен реализуемо имущество да се разпредели по следния начин: моите изпълнители на завещанието да превърнат имуществото ми в ценни книжа, създавайки фонд, процент от който ще се дава като премия на тези, които през изминалата година са допринесли най-голяма полза на човечеството. Посоченият фонд да се раздели на пет равни части, предназначени за: първата част – за този който е направил най-важно откритие или изобретение в областта на физиката; втората – за този, извършил важно откритие или усъвършенствуване в областта на химията, третата – за този, който е постигнал забележителни успехи в областта на физиологията или медицината, четвъртата – за този, който е създал най-значително литературно произведение, отразяващо човешките идеали, петата – за този, който има най-голям принос за сплотяване на народите, унищожаване на робството, намаляване числеността на съществуващите армии и съдействие за мирни договорености. Наградите в областта на физиката и химията ще се присъждат от Кралската шведска академия на науките, по физиология или медицина – от Кралския Каролински институт в Стокхолм, по литература – от Шведската академия в Стокхолм, наградата за мир – от комитет от пет души, избиран от норвежкия Стортинг. Моето особено желание се заключава в това, присъждането на наградите да не се влияе от националността на кандидата, за да получат наградите най-достойните, независимо от това, дали са скандинавци или не.

Това завещание е последно и окончателно, то има законна сила и отменя всички мои предишни завещания, ако такива се намерят след смъртта ми.

Накрая, последното мое задължително изискване се състои в това, след смъртта ми компетентен лекар еднозначно да установи факта на смъртта и едва след това тялото ми да се предаде за изгаряне.

Париж, 27 ноември 1895
Алфред Бернхард Нобел"

Първата Нобелова награда е връчена на 10 декември 1901 г., пет години след смъртта на Нобел.

Случката със сгрешения некролог на Алфред Нобел се дава като пример как човек трябва да се запита какъв спомен ще остави в другите хора и ако нещо не е както трябва, да се постарае да го поправи."

Прекрасна нова седмица, мили момичета! Flowers Hibiscus

# 23
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един успешен ден, изпълнен с много усмивки и добро настроение Wink

Gift Heart

Sparkling Heart

# 24
Благодаря на Мира  за прекрасната разходка на Стокхолм,  все едно си екскурзовод  толкова подробно описваш всичко!! Не знам дали  ще отида някога,  но обиколката беше като една приказка!! Не знам какво работиш,  но имаш страхотна дарба и си уникално момиче!! Благодаря!!

# 25
Здравейте,  🌞

# 26
Благодаря на Мира  за прекрасната разходка на Стокхолм,  все едно си екскурзовод  толкова подробно описваш всичко!! Не знам дали  ще отида някога,  но обиколката беше като една приказка!! Не знам какво работиш,  но имаш страхотна дарба и си уникално момиче!! Благодаря!!

# 27
# 28
Мирка, и аз ти благодаря за полезната и интересна информация. Kissing Heart Не винаги имам време да чета дълги постове, но хубавото е, че всичко стои и винаги можеш да се върнеш да прочетеш, когато имаш повече време или не бързаш да слезеш от автобуса. Joy Откакто за малко не си изпуснах спирката, не ви чета в автобуса.Joy

Нови снимки от Ханде

# 29
Здравейте! Heart
Един паралел, на който попаднах току що в Туитър …

Общи условия

Активация на акаунт