САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 675
  • 17 832
  •   4
Отговори
# 17 295
  • Далече
Тръмп започна една война която Щатите загубиха.
И американците ще плащат.
Той лично направи много пари от това.
Каква война е започнал Тръмп, която САЩ са загубили? Тръмп/САЩ се готвят за евентуален сблъсък с Китай още преди Тръмп да спечели втори мандат. Може би методите на Тръмп не са в инетерс на Канада, но си прекарвате новините през вашата призма.То вярно някои хора ще излезат прави, че съществува "Trump derangement syndrome". Като гледам, как някои хора стават сутринта и четат новините за Тръмп Simple SmileSimple SmileДобре си е човека дано да е здрав да изкара целия мандат..

# 17 296
  • USA
Там където жените решават колко да имат, раждат толкова, колкото могат да отгледат.
Това изобщо не е вярно. Мексиканките в САЩ изобщо не се интересуват как ще си отгледат децата, в смисъл най-много да се замислят евентуално за изхранването им, а то често е с купони. Обаче задължително искат да имат поне 4-5-6 деца. Това си е културна особеност. И мормоните имат много деца, но те поне държат на образованието им.

# 17 297
  • София
Истинаа ли е, че Камала ще се кандидатира за президент? Кога са предварителните и има ли друг кандидат от демократите?

# 17 298
Тя не се ли отказа от политиката?

# 17 299
  • София
Не знам Ули, излезе ми някаква новина, но понеже има много фейк и за това питам.

# 17 300
  • София
Ако пак преизберат Камала направо да се закриват.

# 17 301
  • София
Аз не мисля, че Камала е безмозъчна. Просто я сготвиха с безумната кандидатура на Байдън. Ако беше стъпила в кампанията от начало, нещата, може би биха били различни.
Сега обаче, ще е явен провал. Демократите, ако имат някави щения за президент, трябва да направят много силна предварителна кампания с нови и сериозни кандидати, които представят по-широк кръг от населението.

# 17 302
Е нали Гавин Нюсъм ще е един от кандидатите, но нали това кой ще е кандидат за президент ще се определи на вътрешни избори за партията. Камала няма никакъв шанс на вътрешните им избори.

# 17 303
  • София
Аз за вътрешните говоря. Не са активни някак и за това ми се губи какво се случва.

# 17 304
  • Далече
Много е рано още да са каже кой ще се кандидатира за президент на следващите избори.Те са през 2028 , та към края на лятото на 2027 ще е по ясно..Не смятам, че Харис ще е кандидат на демократите.Те ще имат предварителни избори и тя според мен няма как да спечели номинацията..

# 17 305
Тръмп започна една война която Щатите загубиха.
И американците ще плащат.
Той лично направи много пари от това.
Каква война е започнал Тръмп, която САЩ са загубили? Тръмп/САЩ се готвят за евентуален сблъсък с Китай още преди Тръмп да спечели втори мандат. Може би методите на Тръмп не са в инетерс на Канада, но си прекарвате новините през вашата призма.То вярно някои хора ще излезат прави, че съществува "Trump derangement syndrome". Като гледам, как някои хора стават сутринта и четат новините за Тръмп Simple SmileSimple SmileДобре си е човека дано да е здрав да изкара целия мандат..

Не е никакъв derangement syndrome, а забавление. Умираме от смях с моя мъж. То си е шоу! Вярно, че нас конкретно не ни касае и затова се забавляваме, но има хора, на които не им е забавно…
Не ви ли е смешно, че Тръмп не е наясно каква е разликата между IQ test и когнитивен тест!? Забавен е вашия президент. Чак ми е смешно, че го боготворите.

# 17 306
  • София
Знам, че е рано за вътрешните, но ми липсва някаква активизация от страна на демократите. Както и да е, аз само странично наблюдавам. Фирмите, с които работя са стабилни и не страдамемкато бизнес.
Поживьом, увидим дет сА вика.

# 17 307
Миии, най-голямата активизация от страна на демократите си бяха социалистите в групата, именно Бърни и AOC, които подкрепиха Мамдани.
Камала би била абсурдна кандидатура, за мен няма абсолютно никакъв шанс да бие на евентуални избори, ама откъде ще дойде този нов кандидат не зная. И двете партии са в амок. Демократите не знаят от къде им дойде, републиканците пък са яхнали вълната, нищо че вони на екскременти отвсякъде.
Нюсъм иска нещо да направи, но му се губи посланието, а и твърде много се заигра да осмива Тръмп вместо да върши работата си в Калифорния.

Сената днес отмени реципрочните тарифи на Тръмп с помощта на четирима републиканци. Един от които е Макконъл, абсолютен демократ под прикритие.

# 17 308
Честно казано не знам коя е Jessica Tarlov от Fox News, но подкрепям изказването й:
“Продължава да е върхът на срама, че нашите съюзници знаят, че Тръмп е щастлив, ако се отнасяте с него като с малко дете(toddler), което си играе на преобличане, и му дадете короната, за която копнее, или имате щанд за стоки с неговата марка. Това е тъжно отражение на състоянието на президентството, освен че вреди на отношенията ни с ненужни търговски войни.” Smiley

Във връзка с горното изказване някои може да не сте прочели, но по време на обиколката си в трите страни на Азия (Япония, Южна Корея и Малайзия), президентът Доналд Тръмп получи топло посрещане от чуждестранните лидери. И тук няма как да не отбележа, подаръците които, г-н Тръмп получи, като например че Южна Корея му даде корона и други златни подаръци, за да им намали тарифите и да не налага повече. Уцелили са го по слабото място, азиатците. Ето и останалото с което беше „поласкан”:
Южна Корея
Скрит текст:
При пристигането си в Южна Корея Тръмп беше посрещнат от военен оркестър, който свиреше песента „YMCA“ на групата Village People - мелодия, превърнала се в неофициален химн на неговите митинги, а след това оръжия изстреляха салют.
Южна Корея се постара да впечатли Тръмп, известен с любовта си към златото.
Медал: Тръмп стана първият американски лидер, удостоен с най-високото отличие на Южна Корея - Ордена на Мугунхва, в знак на признание за усилията му да донесе мир на Корейския полуостров.
Короната: Тръмп получи голяма златна корона, реплика на короната на древното корейско кралство Сила, от южнокорейския президент Лий Дже Мьонг. Тръмп и Лий бяха снимани в магазин за подаръци в Националния музей в Кьонджу, където сред изложените предмети бяха червена шапка с надпис „USA“, маратонки с марката Тръмп и риза със снимка на президента с надпис „никога не се предавай” never surrender.
Десертът: По време на официалния обяд бе поднесен десерт от „брауни и мандарини, украсени със злато“, върху чиния с надпис „PEACE“ („МИР“) – символ на „златната епоха“ в отношенията между САЩ и Южна Корея“, както посочиха от офиса на Лий.
Президентът Лий носеше вратовръзка в златист цвят, за която кабинетът му обясни, че „отразява вкуса на президента Тръмп към златото, символизира златното бъдеще на съюза между САЩ и Южна Корея и подчертава статута на страната“.
Менюто в Кьонгджу включваше и предястие от корейски морски дарове с дресинг „Thousand Island“ - в чест на нюйоркските корени на Тръмп. В менюто бяха „мини телешки кюфтета с кетчуп“, „Корейско плато на искреността“ с ребра от американско говеждо и местна паста от ориз и соя, както и печена риба с глазура от кетчуп и гочуджанг, паста от червен чили.
Обядът беше завършен с „Десерт на миротвореца“, състоящ се от браунито, украсено със злато.
На вечерята по-късно гостите бяха почерпени с вина Trump Chardonnay и Trump Cabernet Sauvignon от винарната, управлявана от сина му Ерик Тръмп.

https://www.vesti.bg/sviat/podariha-zlatna-korona-na-trymp-v-iuz … na-koreia-6242394
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/south-korea-award-tru … crown-2025-10-29/
Япония
Скрит текст:
Подобно на много други чуждестранни лидери, новия премиер на Япония Санае Такаичи се обърна към Тръмп с комбинация от ласкателства и подаръци.
Сред предложените подаръци беше стик за голф, използван от Шиндзо Абе, приятел на Тръмп по голф и покойния лидер на Япония. Тръмп получи и чанта за голф с автограф от японския шампион Хидеки Мацуяма и комплект топки за голф със златни листа.
Япония ще дари на Съединените щати 250 цъфнали черешови дървета и ще осигури фойерверки за честването на 4 юли преди честването на 250-годишнината от основаването на страната.
Според съобщение на Белия дом, обядът е бил „американски ориз и американско говеждо месо, вкусно приготвени с японски съставки“
Такаичи, заяви пред Тръмп, че светът „е започнал да се радва на повече мир на място“ и оцени неговата „непоколебима ангажираност към световния мир и стабилност“, като поздрави Тръмп за ролята му в осигуряването на прекратяване на огъня в Газа и между Тайланд и Камбоджа, които са въвлечени в граничен спор.
Такаичи му е казала насаме, че ще го номинира за Нобелова награда, съобщи прессекретарят на Белия дом Каролайн Левит пред репортери.

# 17 309
Ама това Fox News ли го пишат? Доста странно като се има впредвид на коя хранилка са. Или може би тактиката е следната - да се съсредоточават хората върху срамното поведение а не върху пробитата икономика и загубата на външно влияние.

Общи условия

Активация на акаунт