САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 796 164
  • 20 119
  •   10
Отговори
# 19 425
САЩ разполагат с около 15 до 25 хиляди войници, обучени в арктически условия. Останалата част от НАТО разполага с няколко пъти повече.

Ще е доста позорна загуба за САЩ.
Да почнат да се страхуват незабавно! Европейската армия направо ще ги "помете". Joy

И сега следва:
Скрит текст:
Първите сили в „Операция Арктическа издръжливост“ пристигнаха в Гренландия, за да сдържат американците:

Франция: 15 войници
Германия: 13
Швеция: „няколко“ офицери и „малък брой“ невъоръжен персонал
Норвегия: 2
Великобритания: 1 офицер
Дания: 150-200 души персонал на острова, включително елитен кучешки впряг и шепа патрулни кораби
Това са общо 250 души персонал.
От своя страна Финландия, по искане на Дания, ще изпрати двама офицери за връзка в Гренландия на фона на претенциите на САЩ към острова, съобщи министерството на отбраната на републиката.

Тия направо се ебават.

Това са първите сили. САЩ имат по-малко войници обучени в арктически условия, нали не мислите, че Тръмп ще ги впусне всичките накуп?

# 19 426
Наистина ли има хора с повече от три мозъчни клетки, независимо дали са облъчени от МАГА вълните или не, които се кефят от евентуален сблъсък между САЩ и европейски сили? Радват се на разцепване на НАТО?

Да не се окажете обаче в един момент само САЩ от едната страна, и всички останали от другата.

Нито в един миг не бива МАГА сектата да забравя, че Путин и приятелчетата му от Иран и Северна Корея не биха пропуснали шанс да натиснат,великата военна мощ, по врата.
В тази игра приятелства няма, има единствено и само общи врагове.

# 19 427
250 души може да изглеждат малко, но мислейки логически, на този етап защо да разполагат хиляди? По принцип инвазия няма как да остане незабелязана и няма как да се случи единствено чрез въздушните сили на САЩ. За да контролират територията ще имат нужда от сухопътни сили.

# 19 428
  • София
Не може веднага да изпратиш хиляди войници на полето. Винаги се изпращат разузнавателни екипи, които да изследват и да подготвят пътя на войската.

# 19 429
Всичко това,което се случва в Гренландия е крайно притеснително.НАТО срещу НАТО.Кой би предположил.

# 19 430
Аз не знам кой с повече от три мозъчни клетки би гласувал доверие отново на републиканците в подобен на този състав, за да спечели Ванс.
Интересно ми е след големите заявки в страната какво се подобри за една година от живота на обикновените хора?

# 19 431
  • В заешката дупка
Някой си Били Лонг, номиниран от Тръмп за посланик на САЩ в Исландия сега януари, преди 2 дни се „майтапил“ сред колегите си в Конгреса, че Исландия ще стане 52 щат на САЩ и че той ще бъде неговият губернатор. Днес се бил извинил - „шегувал“ се човекът. В Исландия междувременно тече петиция за отхвърляне на кандидатурата му за посланик.

# 19 432
Аз не знам кой с повече от три мозъчни клетки би гласувал доверие отново на републиканците в подобен на този състав, за да спечели Ванс.
Интересно ми е след големите заявки в страната какво се подобри за една година от живота на обикновените хора?

Мнооого неща - отпаднаха им часовете по DEI, вече не се налага да се съобразяват с разни индивиди, които искат да ги нарича с други местоимения и............. горе долу това.

# 19 433
  • Ю Ес ъф Ей
Някой си Били Лонг, номиниран от Тръмп за посланик на САЩ в Исландия сега януари, преди 2 дни се „майтапил“ сред колегите си в Конгреса, че Исландия ще стане 52 щат на САЩ и че той ще бъде неговият губернатор. Днес се бил извинил - „шегувал“ се човекът. В Исландия междувременно тече петиция за отхвърляне на кандидатурата му за посланик.
За какво ви е петиция? Направо да го PNG-ed. Такива посланици не ни трябват. Само заема мястото на някой истински дипломат.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 23:04 от Татко Непохватко

# 19 434
Тъкмо го слушах и щях да го коментирам. Само е сгрешил номера на щата. Няма ли да е 53, след Канада и Гренландия.
Този изкукуригал старец е решил, че всичко що е Америка трябва да е негово. Как беше? Доктрината Донроу….
Не изключвам и Путин да е погалил егото му и да го е амбицирал към действия, които евентуално ще отслабят НАТО, което ще му отвори пътя към Европа. Аз не мисля, че някой “нарежда” на Тръмп, но той е толкова себичен, че е много лесно да го манипулираш.

# 19 435
За Тръмп важи ''очаквай неочакваното''. Явно е силно повлиян от заболяването.

# 19 436
  • В заешката дупка
Всеки може да направи петиция - става лесно.

Исландия не за първи път се сблъсква с шантав и неадекватен американски дипломат. 2019 Тръмп натресе един посланик, който нямаше никаква идея къде се намира, нито грам дипломатически опит. Работещите в посолството бяха пропищели от него, а медиите го взимаха на подбив - настояваше за специално разрешително да носи оръжие, бронежилетка и брониран автомобил… в Исландия. Simple Smile

# 19 437
Няма да е лошо американците да четат от време на време какви ги пише Къртис Ярвин. Съвременните събития доста се покриват с идеите му от преди войната в Украйна.

# 19 438
Я, ново 20.

Бащата на Рене Гууд е тръмпист и гласувал за Тръмп. Когато Тръмп разбрал това, сменил плочата за Рене от domestic terrorist на "I would bet you that she, under normal circumstances, was a very solid, wonderful person, but her actions were pretty tough'' по CBS Evening News.

Каква палачинка е тоя Тръмп Simple Smile

Жал ми е за трите деца на Рене. Не ми е жал за баща й, защото с гласа си е допринесъл за спечелването на Тръмп. Дали тази трагедия ще го откаже от тази разрушителна партия?

# 19 439
Я, ново 20.

Бащата на Рене Гууд е тръмпист и гласувал за Тръмп. Когато Тръмп разбрал това, сменил плочата за Рене от domestic terrorist на "I would bet you that she, under normal circumstances, was a very solid, wonderful person, but her actions were pretty tough'' по CBS Evening News.

Каква палачинка е тоя Тръмп Simple Smile

Жал ми е за трите деца на Рене. Не ми е жал за баща й, защото с гласа си е допринесъл за спечелването на Тръмп. Дали тази трагедия ще го откаже от тази разрушителна партия?
Не е палачинка. Фурнаджийска лопата. Те са прави и еднакви и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт