САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

  • 720 902
  • 17 966
  •   4
Отговори
# 2 805
  • Мнения: 7 861
Не е точно по темата, но да се изкажа. Да предположим, че си купуваш продукти и готвиш. Животните се отглеждат със смески, в които сигурно ги има протеините от буболечки. Със сигурност ги тъпчат с хормони на растежа и антибиотици.
Зеленчуците и на фермерския пазар вероятно са торени, вероятно са хибридни сортове и със сигурност са дишали "чистия" въздух на планетата Земя.
Ако пък е в България - в повечето случаи идват от големите вериги.
Така, че човек си остава само с труда по готвенето. По-добре да взема храна от ресторант/закусвалня. Същите продукти, същата технология.

# 2 806
  • Мнения: 14 478
О-о не,има голяма разлика между готвене в ресторант и сам вкъщи да си сготвиш...

# 2 807
  • Мнения: 52 552
Аз не го схващам този ужас от буболечките. Това си е първокачествен протеин и ако не влияят на вкуса изобщо не ми дреме. Това са предразсъдъци. В доста държави ги хрупкат както ние чипс.  А и ако продължаваме така да се множим накрая ще ядем не просто храна с буболечки, а храна, направена САМО от буболечки.

# 2 808
  • Мнения: 6 085
Не е точно по темата, но да се изкажа. Да предположим, че си купуваш продукти и готвиш. Животните се отглеждат със смески, в които сигурно ги има протеините от буболечки. Със сигурност ги тъпчат с хормони на растежа и антибиотици.
Зеленчуците и на фермерския пазар вероятно са торени, вероятно са хибридни сортове и със сигурност са дишали "чистия" въздух на планетата Земя.
Ако пък е в България - в повечето случаи идват от големите вериги.
Така, че човек си остава само с труда по готвенето. По-добре да взема храна от ресторант/закусвалня. Същите продукти, същата технология.
Ами не, не ги тъпчат. Има изисквания с какво могат да се третират животните, които се отглеждат за месо.
За САЩ не мога да говоря, но поне в Канада и ЕU има стриктни изисквания и се правят редовни проверки.
Какво толкова ви притесняват протеините от буболечки!? Протеините са протеини. Полипептидни вериги, изградени от аминокиселини. Не е като да ядете миризливки.

Със гласна съм с mamagemelar, че е въпрос на култура и народопсихология. Освен по пикници и масови партита, аз хартиени чинии и еднократни дървени прибори не съм виждала да се ползват. Също и редовно консумиране на полуфабрикати и фастфуд. Моите колеги и аз обикновено ядем салати на обяд, а вечер се приготвя прясна храна.
Даже дъщеря ми, която е студентка си приготвя сама храната.

# 2 809
  • Мнения: 28 155
Да не забравяме, че сме във бг мама, тук всички са перфектни домакини, с добре възпитани деца. Всички обядват само салати, а на вечеря избрани блюда сготвени с пресни продукти.
Тия дето м'аат дюнери и бюреци по обед и вечер бързат да грабнат нещо от топлата точка във Фантастико не пишат във форума...JoySweat Smile

# 2 810
  • Мнения: 6 085
Да не забравяме, че сме във бг мама, тук всички са перфектни домакини, с добре възпитани деца. Всички обядват само салати, а на вечеря избрани блюда сготвени с пресни продукти.
Тия дето м'аат дюнери и бюреци по обед и вечер бързат да грабнат нещо от топлата точка във Фантастико не пишат във форума...JoySweat Smile
Защо така с рогата напред!? Ами факт е, че не познавам хора, които се хранят редовно с полуфабрикати. Естествено, че понякога си купуваме боклуци, не сме светци, но внимаваме какво слагаме в тялото си. Мисля, че няма съвременен образован човек който да не внимава какво и по колко яде.

# 2 811
  • Мнения: 10 726
Съвсем не съм се похвалила и аз като перфектна домакиня и с възпитано дете. Даже аз пуснах колажа, че мързела наделява и уж сме изморени, но като не сме изморени пак сме с телефона по гръб (айде ще подчертая в моя дом, да няма засеганти). Казах че био и органик не пазарувам. Ако е нещо на сметка или ми е близо, да. Но специално да обиакялм щата за нещо си, нямам време наистина. Но за обяд сме на различни видове месо + салата. Плодове и зеленчуци от супера.
За такова готвене става въпрос. Без вманиачаване, без специални блюда и т.н. И  мисля че и само толкова помага.

# 2 812
  • Мнения: 28 155
Истината е, че с храната всички сме прецакани, ние в щатите повече.

# 2 813
  • Мнения: 8 059
аз дори , едно фантастико нямам, на по-малко от 4000и малко км  Sad
да не говорим, че и с бюреците така ...
а francesinha,  така и не заобичах

vici75, ти недей се хвали, но аз ще! Sweat Smile
моите двете , предпочитат скара + класически гарнитури , и най-вече скъпи говежди меса
не, че не се е случвало с приятели да ядат McD , но това е социализация, а не навик

# 2 814
  • Мнения: 17 308
Когато бях в Канада съм карала по 2+ часа в посока, заради домашни пилета. В Хюстън гледахме много зеленчуци сами, съседът ми имаше ферма- носеше ми всекидневно, яйца, месо - колеги живееха по ферми и продаваха. Имаше и много интересни фермерски базари (всяка събота имах на около миля от вкъщи), и другото - кооператив, на големите паркинги доставяха два пъти кашони пълни с различни сезонни плодове и зеленчуци ( например 5 тиквички, 5 глави лук, 5 краставици ...половин кашон беше $20, цял $40. Тук в България пак купувам от малки ферми, където знам с какво и как ги хранят.
Така, че който търси, намира

# 2 815
  • Мнения: 25 143
За продажба, а дори и за домашната градина,  няма как да изкараш продукция без химия, пък кой от когото иска да купува.
Единствената разлика със зеленчуците от веригите - е, да кажем и сортовете - е, че за веригите ги берат зелени. Което не е малко, относно  вкуса. Ама еко-био, ще имат много здраве. Нито баба ми  на времето, нито сега аз на вилата, не мога да отгледам угледни зеленчуци без помощта на аграрната аптека. Всъщност в края на сезона преди сланата и аз ги бера зелени и дозряват на балкона.

Така че тая обсесия по еко и прочие малко е безсмислена, но ако не представлява трудност, що не.

# 2 816
  • София
  • Мнения: 2 152
О, за домашна градина може и без химия. Но е голям труд. И, естествено, няма как да отгледаш 4+ членно семейство целогодишно и с пълно разнообразие на плод и зеленчук, без да купуваш. Най-малкото различни култури имат добри и лоши години, та ако разчиташ на градина, една година ще караш без тиквички, друга - без зеле и т.н. Абе за хоби си е (като на лудия ми мъж). Имаме страхотни зеленчуци в градината де. От никой магазин не можеш да купиш такива. Но това изобщо не ни спестява хилядарки (не преувеличавам) на месец за всевъзможната друга необходима храна. А за продажба - абсурд. Те и с химии и торове едва свързват двата края, всичко отива у прекупвачи, търговци... Това е друга тема.

# 2 817
  • Мнения: 10 104
За продажба ред, а дори и за домашната градина,  няма как да изкараш продукция без химия, пък кой от когото иска да купува.
Единствената разлика със зеленчуците от веригите - е, да кажем и сортовете - е, че за веригите ги берат зелени. Което не е малко, относно  вкуса. Ама еко-био, ще имат много здраве. Нито баба ми  на времето, нито сега аз на вилата, не мога да отгледам угледни зеленчуци без помощта на аграрната аптека. Всъщност в края на сезона преди сланата и аз ги бера зелени и дозряват на балкона.

Така че тая обсесия по еко и прочие малко е безсмислена, но ако не представлява трудност, що не.

Абсолютно вярно! Така беше и преди 40 г, когато майка ми и баща ми отглеждаха зеленчукова градина. Не става био и мио.

# 2 818
  • София
  • Мнения: 9 172
Гледам хубава дискусия се е получила за храната. Спор няма, че масовата храна е ужасна. Но, не очаквах, че Тед Кенеди ще яде макдоналдс, докато бори големите корпорации.

# 2 819
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 902
Който софиянец не е ял Мимас в 3 през нощта, връщайки се от купон, пръв да хвърли камък...Аз не мога. Те точно това правят Grinning

Общи условия

Активация на акаунт