САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 808
  • 17 966
  •   2
Отговори
# 2 850
Абе не ща насекоми, дано не  се наложат масово. За мен узакониха за някои с условие ,че се упоменава, че то тази глобализация  навлезе  и хората се смесиха. Не  е насила. Не  е отровно, че някои неща са  и няма надписи да предупредят.

# 2 851
Ай, ай...
Май не пращате правилния човек да чете биология Simple Smile

Иначе, нито обвивката на насекомите е от пластмаса, нито е нужно хитинът да се усвоява, той се изхвърля. Може да се сравни с целулозата, както и присъства в други храни, които хората ядат. Всъщност те и насекоми употребяват от векове хората, това не е нещо ново.
Не от векове. Насекоми са яли хората през цялата човешка еволюция. Като се започне от лемуро подобните предшественици, мине се през разните питеци и нататък. На маймуните и сега насекомите са основна част от диетата.

# 2 852
Скрит текст:
Ай, ай...

Иначе, нито обвивката на насекомите е от пластмаса, нито е нужно хитинът да се усвоява, той се изхвърля. Може да се сравни с целулозата, както и присъства в други храни, които хората ядат. Всъщност те и насекоми употребяват от векове хората, това не е нещо ново.
Не от векове. Насекоми са яли хората през цялата човешка еволюция. Като се започне от лемуро подобните предшественици, мине се през разните питеци и нататък. На маймуните и сега насекомите са основна част от диетата.
А да знаете за случай в който от маймуна е станал човек!? Чак се чудя, що направо не си ловите мухи барабар с ларвите и не си ги ядете щом са толкова полезни.
Ама много моля, хората, които не сме се превърнали в такива от еволюирали маймуни, да не ни принуждават да ги ядем, маскирайки ги под всевъзможни преиначени наименования!

# 2 853

А да знаете за случай в който от маймуна е станал човек!? Чак се чудя, що направо не си ловите мухи барабар с ларвите и не си ги ядете щом са толкова полезни.

Абсолютно Joy.

Но, действително мина една конспирация по отношение на хитина, спомням си добре, даже по националните медии и обърнаха внимание.

Оу. Това вече е сериозен довод.

# 2 854
Хитинът, доколкото знам без да съм биолог, не са белтъчини. Та когато говорим за белтъчините защо се намесва хитинът? То и слънчогледа не консумираме с люспите. А белтъците в разните личинки и насекоми са си белтъци, не виждам защо да не се усвояват, след  като нашите предци не са имали друг източник на белтъци. То и сега шимпанзетата ядат мравки, личинки и друго именно за да си набавят животински белтък.

# 2 855

Как не се усвоява протеин? Обясни на невежите как по принцип се усвояват протеините и кое пречи на тези от насекоми да се усвояват?
Предполагам, че си биолог? Поне от коментарната ти оставам с такова впечатление.
Ма защо аз да обяснявам на невежите, да не съм учителка.
Седни и прочети биология за 10 клас първо да разбереш какво е метаболизъм, после може да потърсиш как се усвоява при хората протеин от различни източници.
Като се има предвид, че съм защитила дисертация по медицина и работя точно в сферата на метаболизма е малко странно да се връщам в десети клас. Протеина си е протеин, независимо от къде идва. Полипептидна верига изградена от аминокиселини. Резорбират се аминокиселините, а не “протеина”. Та именно затова поисках да обясниш ТИ какъв е проблема!? Ако имаш предвид, че процента на тъй наречените есенциални аминокиселини е различен, да, вярно е, но това е съвсем различна тема.

# 2 856
А да знаете за случай в който от маймуна е станал човек!?
Не, но пък постоянно се сблъсквам с обратното.

# 2 857
Скрит текст:
Скрит текст:
Ай, ай...

Ама много моля, хората, които не сме се превърнали в такива от еволюирали маймуни, да не ни принуждават да ги ядем, маскирайки ги под всевъзможни преиначени наименования!

А от какво сте се превърнали?

Абсолютно Joy.[/spoiler]

Но, действително мина една конспирация по отношение на хитина, спомням си добре, даже по националните медии и обърнаха внимание.

Оу. Това вече е сериозен довод.

Това е много сериозен довод. Националните медии, както и институциите са длъжни да сигнализират и оборят с реални доводи, поднесени от компетентни лица,  когато в обществото започнат да се ширят и репродуцират твърде много подобни дезинформации.

Това е като с телефонните измамници - необходимо е хората да са предупредени срещу толкова плитки форми на измама, че човек ще рече, че няма кой да се хване, но на, хващат се.

И националните медии трябва, и образователната система трябва, иначе ще станем като в щатите.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 14:14 от Iris04

# 2 858
Скрит текст:
Скрит текст:
Ай, ай...

А от какво сте се превърнали?
Не ми е дадено да знам. И учените още спорят по въпроса. Но със сигурност знам, че в рода ми до девето коляно назад, маймуна не е имало. Joy

Много взехме да спамим, та по темата.
Марк Зукърбърг и той рязко обърна палачинката. Grinning Искал среща с Тръмп за да участва в промяната на Америка. Simple Smile Забрави, че пръв го анатемоса.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 14:16 от Sysly

# 2 859
Абаджиева, сега ако кажеш, че и растителен, и животински протеин се усвояват еднакво от човешкия организъм, признах те за медик от новата ера. Те всички това обясняват с голяма категоричност Smiley.
Хитинът е токсичен за хората, няма да посочвам източници, изберете си ги вие. А пък щом и това вече е причислено към "конспирациите" наред с графена, няма смисъл да си чешем езиците. Всеки сам си прецЕнЯ.

# 2 860
Я дай някакво проучване за токсичността на хитина.

# 2 861
Я дай някакво проучване за токсичността на хитина.
Дайте вие опровергаващи факти за твърденията ни, докажете и на нас незнаещите, че хитина е полезен.  Така се прави и това е правилният начин когато трябва нещо да се доказва.

# 2 862
Виждам, че при  либералните поддържници/чудно защо ли Joy/ деволюцията е стигнала до ниво маймуна и ще ядат насекоми. Нищо против, свободния избор няма ограничения. Какво да правят обаче тези, при които еволюцията върви в нормалната посока? Ами..да си ядат човешка храна. Та, за какво е този спор, разразил се в темата?Rolling Eyes

Пп Ако перифразирам оная реклама на сладолед -  Яж хитин, яж, яж, яж!
Ама без мен....Joy
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 863
Дайте вие опровергаващи факти за твърденията ни, докажете и на нас незнаещите, че хитина е полезен.  Така се прави и това е правилният начин когато трябва нещо да се доказва.
Би ли ми посочила къде аз или някой друг твърди, че хитина е полезен. Той просто е трудно усвоим както целулозата. Но виж за токсичността си е твърдение и аз искам доказателства. Ако не може да представи доказателства значи си плямпа измишльотини.

# 2 864
  • София
Всъщност, твърди се, че е полезен дори: 
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420135319.htm

Общи условия

Активация на акаунт