САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 713 024
  • 17 825
  •   3
Отговори
# 16 920
Е колко да е неуместно, ей сега ще ти кажат, че са толкова заради DEI.
Неуместно е защото жените с шофьорска книжка са приблизително 42-45% докато тези с професионален лиценз са едва 12-13%.
И да. От всяко дърво свирка не става, колкото и да се опитваш да провокираш с расистки намеци.

# 16 921
Така е и с черните пилоти, който и мага последовател да питаш, ще ти каже, че за нищо не стават и са на каквато и да е позиция заради DEI.

Ами не можем да разберем стават или не заради DEI. Ако го нямаше, щяхме да сме сигурни, че стават. Сега...може би? Ама аз не искам да го проверя на собствен гръб

Ама по същия начин не може да бъдеш сигурна дали всеки бял пилот е отличен такъв. Но това не го подлагаш на съмнение, а би трябвало. Как знаеш как си е взел лиценза, може да е било с подкуп, може да е било с връзки. Но това не ти идва на ум, не те притеснява. Защо тогава те притеснява за черните пилоти.
Някой си бил казал, че ще наемат повече черни и край, веднага е посято  съмнението.
Същата работа и за жените, те все са пробили с други умения, не професионални.
За белият мъж не подлагате на съмнение неговите способности и начина им на придобиване, но за черния няма начин той да е добър в нещо, трябва да е DEI.
Там е проблемът, колкото и да се правите на неразбрали.

# 16 922
Само 4% от пилотите на самолети в САЩ са чернокожи. Така, че, ако видите такъв явно му е мястото там. Ако беше вярно това за DEI щеше процента им да е много по-голям.

# 16 923
  • Под сянката на разлистените кактуси
Така е и с черните пилоти, който и мага последовател да питаш, ще ти каже, че за нищо не стават и са на каквато и да е позиция заради DEI.

Ами не можем да разберем стават или не заради DEI. Ако го нямаше, щяхме да сме сигурни, че стават. Сега...може би? Ама аз не искам да го проверя на собствен гръб

Ама по същия начин не може да бъдеш сигурна дали всеки бял пилот е отличен такъв. Но това не го подлагаш на съмнение, а би трябвало. Как знаеш как си е взел лиценза, може да е било с подкуп, може да е било с връзки.

Е нали много добре познавате Щатите? Би трябвало да ви е ясно, че не можеш да вземеш лиценз с подкуп или връзки. Това да не ви е България?

Само 4% от пилотите на самолети в САЩ са чернокожи. Така, че, ако видите такъв явно му е мястото там. Ако беше вярно това за DEI щеше процента им да е много по-голям.

А колко от тях са учили, за да станат пилоти? Нещо ти куца статистиката. Медицински сестри също няма чернокожи, много учене, много  работа, не им харесва

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 19:08 от tunata

# 16 924
Ооо навсякъде по света вървят и подкупи и връзки.

# 16 925
Но в САЩ този,който подкупва сам си слага главата в торбата. Хваната ли го,никой не може да го спаси от затвора.

# 16 926
Това е абсолютно точно. Въпросът тръгна от едно изказване на Кърк, казано след като голяма американска авиокомпания обяви официално че ще назначава повече чернокожи пилоти. Което веднага би породило съмнения за критериите за избор.
Няма как да поставяш на първо място DEI, когато водещото трябва да е safety first. Затова дадох примера с провала на Bio-Q като DEI политика, ама...важното си остана връзката - Кърк=расист

# 16 927
Казваш ми, че чернокожите нямат качества?
Казвам ти, че от всяко дърво свирка не става. Казвам ти също, че обучението е доста скъпо. Тези които имат способностите да управляват самолети по данни на FAA от 2024 са 0.15 процента. Мисля, че това отговаря на въпросите ти кой какви качества за какво има.
И не забравяй и цената в уравнението.
Тя и медицината е доста скъпа, но не съм останала с впечатление, че лекарите ви са само бели. Защото ти това казваш, чернокожите не стават и не могат да си позволят обучение, защото всички са бедняци, некадърни и без амбиции.

# 16 928
  • Под сянката на разлистените кактуси
Казваш ми, че чернокожите нямат качества?
Казвам ти, че от всяко дърво свирка не става. Казвам ти също, че обучението е доста скъпо. Тези които имат способностите да управляват самолети по данни на FAA от 2024 са 0.15 процента. Мисля, че това отговаря на въпросите ти кой какви качества за какво има.
И не забравяй и цената в уравнението.
Тя и медицината е доста скъпа, но не съм останала с впечатление, че лекарите ви са само бели. Защото ти това казваш, чернокожите не стават и не могат да си позволят обучение, защото всички са бедняци, некадърни и без амбиции.

Лекарите ни вече са индийци и араби. Огромното мнозинство

# 16 929
Защото ти това казваш, чернокожите не стават и не могат да си позволят обучение, защото всички са бедняци, некадърни и без амбиции.
Това ти го казваш, не аз. Аз само казах, че от всяко дърво свирка... конкретно пилот не става. А ако става, идва и цената която трябва да се плати.
Цветът на кожата няма никакво значение. Мога да се самоцитирам.
В Африка много малко са белите които работят като пилоти, лекари, шофьори...на расизъм ми прилича. А там няма DEI политики, или поне аз не знам да има. Май е назрял момента да се въведат.

# 16 930
Би трябвало да ви е ясно, че не можеш да вземеш лиценз с подкуп или връзки. Това да не ви е България?

Именно.
Чернокожият пилот също не може да вземе лиценз само заради цвета на кожата си. Държи същите изпити, има същите изисквания за летателни часове, покрива същите стандарти.

Когато се говори за увеличаване на броя участници от определена група, това изобщо не означава "чрез понижаване на стандарта" и това е моментът, който много от вас пропускат. Означава да се разбере кое спира тези групи от участие и да се вземат необходими мерки. В много "мъжки" професии спирачките за жените не са "ох, толкова е трудно", а много по-често неща като непредвидим и хаотичен работен график с много извънредни часове, които правят отглеждането на деца сложна задача, например. Или невъзможност да се напредне в професията, защото мъжете в ръководни позиции предпочитат да наемат също мъже.

Пак ще повторя примера с хирурзите. Тежка професия, тежко обучение, много високи стандарти, иска се и талант, и ментална нагласа, и издръжливост, и семейна подкрепа някой друг да ти гледа децата, когато по спешност прекарваш нощта в операционната. Допреди 1970та година в САЩ няма жени хирурзи - не ги приемат в медицинските учебни заведения. Между 1970та и 1980та се броят на пръсти - през 1980та в цялата страна медицина са завършили само около 4000 жени срещу около 12000 мъже. От 1980та досега жените са стигнали 20% от броя на хирурзите в страната. Чак през този век, от 2007ма година насам, равен брой жени и мъже завършват медицински училища, така че има реална база за сравнение.

През цялото това време, от 1970та насам, откакто на жените им е разрешено да учат медицина в тази държава, имаме ли някакъв главоломен спад в качеството на лечението, което да се дължи на присъствието на жени в медицината? Нямаме. Имаме обаче неща като детски ясли, градини, и извънредни детегледачески услуги в много болнични заведения, точно откакто жените са навлезли в професията, и не е като мъжете да не се възползват от тях също. Защото уравниловката в този смисъл е добра за всички, не само за групата, която е имала нужда от първоначална подкрепа.

# 16 931
Помните ли как се подиграваха на неграмотния Джордж Буш-младши,който бъркаше словесно Австралия с Австрия? Та той е пилот на изтребител като баща си. Чакам след време и него да обвинят че е изкарал летателната военна школа по "втория начин"... Понеже е републиканец.

# 16 932
  • София
Нали в САЩ не може с връзки или подкупи, как така е станал пилот?

# 16 933
  • Ю Ес ъф Ей
Над определено ниво, повече позиции в тази държава са "с връзки". Тук му казват networking. Не врат, а шия.
Хората назначаващи, избират хора, които познават или които са показали лоялност или с които се отъждествяват по определени показатели.
Не е задължително да е съчетано с некомпетентност.

# 16 934
Чета някои от мненията и ми стана супер смешно. Сякаш някой ще проверява всеки пилот с какъв цвят на кожата е, вероятно ще го питат и с кой си ляга преди да се качат на полета.
Жалко е, не смешно, че се налага да обясняваме защо не е ок въобще да се замислят за това. Във или извън всеки реален или измислен контекст.

Яна го е казала чудесно - Чернокожият пилот също не може да вземе лиценз само заради цвета на кожата си. Държи същите изпити, има същите изисквания за летателни часове, покрива същите стандарти.

Когато се говори за увеличаване на броя участници от определена група, това изобщо не означава "чрез понижаване на стандарта" и това е моментът, който много от вас пропускат. Означава да се разбере кое спира тези групи от участие и да се вземат необходими мерки.

Очертава се милиони да се включат в масовите протести днес, No kings day. Тръмп естествено праща Националната гвардия, само това му остана. Все забравя, че е президент на свободна държава.

Общи условия

Активация на акаунт