САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 997
  • 17 825
  •   2
Отговори
# 16 965
Спира се, разбира се. Диктаторите няма да отнемат правата на своята група, освен ако си мислят, че са абсолютни владетели като Краля Слънце, а това просто няма как да стане в наши дни без армията напълно да е на тяхна страна.

# 16 966
Да, сега е така.

В САЩ също така една жена не само може да си отвори сама банкова сметка и да си извади кредитна карта или да си купи къща без мъж да й подпише ипотеката, ами и да бъде СЕО на огромна корпорация. Сега. През 1970-та година не е могла.

Причината тези двете неща сега да са реалност, е десетилетия движение за равнопоставеност, тоест така омразното ви DEI. Светът не винаги е изглеждал по начина, по който изглежда в момента, и като имигранти ние се възползваме от права, които някой е извоювал за нас, без изобщо да си даваме сметка за това - в много случаи, явно, и без да изпитваме някаква особена благодарност.

По принцип е така и нямам възражения. От друга страна знаеш, че пътят към ада е застлан с добри намерения. А също така знаеш, че махалото като се засили никога не спира в равновесната точка. И аз също смятам, че махалото почна да се отклонява повече от нужното в другата посока. Това жени да си спомнят как преди 30 години са били тормозени сексуално и съдът веднага да приема думите им за истина и да срива живота на човек ми е твърде много. Насилственото налагане на сто пола и съответния линч, ако някой се изкаже неправилно също. Обратната дискриминация да не пропусна и прочее. Та нормално е хората да се дразнят от такива пряко касаещи ги неща и да пренебрегват идиотщината на Тръмп, понеже не ги интересува.

# 16 967
Гледам новото поколение тръмписти се учат добре

Скрит текст:
Цитат
Чат в Telegram между младежи от Републиканската партия в САЩ, изпълнен с расизъм, антисемитизъм, символи на бялото превъзходство и насилствен език, бе разпространен от Politico.

Брюкселското издание Politico получи достъп до над 7-месечен обмен на съобщения между млади лидери на републиканската партия в щатите Ню Йорк, Канзас, Аризона и Върмонт. Чатът предлага нефилтриран поглед върху това как новото поколение активисти на Републиканската партия разговаря, когато мисли, че никой не слуша.

Груповият чат включва съобщения от лидери от организация на Републиканската партия в Щатите с 15 000 членове на възраст от 18 до 40 години.

Пълният списък на републиканците от младежката организация, участвали в чатовете вклюва: Боби Уокър, Питър Джунта, Джо Малиньо, Алекс Дуайър, Уилям Хендрикс, Ани Кайкати, Люк Мосиман, Бриана и Самюел Дъглас.

Уилям Хендрикс, заместник-председател на Младежите републиканци в Канзас, е използвал расистките думи "n--ga" и "n--guh" десетки пъти в чата.

Боби Уокър, заместник-председател на Младите републиканци на щата Ню Йорк по това време, пише, че сексуалното насилие е "епично".

Питър Джунта, който по това време е бил председател на същата организация, заявява, че "Всеки, който гласува с "не" за това той да стане лидер на федерацията, "отива в газовата камера".

# 16 968
Новото фекално видео на коронясания  тръмп дали кара мага да се кефят? Мен лично ужасно ме фрустрира, но сигурно привържениците му харесват такива неща...

# 16 969
Какъвто вожда, такива и поданиците - сигурен съм, че умират от кеф, че е "наказал" либералите. Има си сериозна омраза към ляво настроените хора, която дори в България забелязвам се засилва.
Всичко е племенно мислене

# 16 970
  • Street of Dreams
Новото фекално видео на коронясания  тръмп дали кара мага да се кефят? Мен лично ужасно ме фрустрира, но сигурно привържениците му харесват такива неща...
По-скоро им харесва, че фрустрира политическите опоненти Simple Smile

# 16 971
Което показва, че са с манталитет и светоглед на петгодишни недоносчета. Това клипче освен да изложи сериозно създателите си, друго не прави, особено пък прави услуга на политическите опоненти. Ако и те не са със същия вкус и маниер на изразяване де....

# 16 972
Проява на изключително лош вкус,за останалото психолозите могат да се изкажат.

# 16 973

Ми не знам, на мен ми е обидно, че САЩ има такъв президент,  защото  харесвам САЩ, а политическите му опоненти сигурно са доволни, защото не сме виждали друг президент така да се излага...

# 16 974
И аз така, ама явно много американски трилъри съм гледала. От пет години страната се представлява от дементни старци и докато Байдън си стоеше кротко и от време на време се ръкуваше с невидими хора на публични места, този е буен, нарцистичен, безпардонен и меркантилен човечец, чиито обсесии и честа смяна на настроенията се отразяват на целия свят. Взимам повод от последното изявление на говорителката му че САЩ били уморени от войната в Украйна. Горките! Първо правиш бъркоча, след това ти писва и повече няма да си играеш - дай си ми куклите, на ти си парцалките! И въобще не искам да слушам как Байдън бил виновен за всичко в Украйна, да се стягат там и да се определят - ще помагат ли на тая страна или ще дават помощ и подкрепа на Русия. Очевидно колкото и да хвърлят Европа на бойната линия, тя няма този капацитет (а и морална отговорност) да реши войната в момента.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 13:44 от milittana

# 16 975
Байдън въобще бе беше толкова изкуфял колкото медиите представяха. Мисля, че хората са достатъчно прозорливи за да разберат, че медиите нарочно акцентираха върху това. Жалко, че с това ще се запомни - като другия дърт ненормалник който не беше чак толкова опасен

# 16 976
  • USA
Ти сериозно ли? Медиите не само, че не го представяха за изкуфял, ами се опитваха да ни втълпяват, че е съвсем здрав и работоспособен.
Докато не се издъни на живо на дебатите пред милиони хора, всякакви падания, лутане и здрависване с въображаеми призраци биваха обявявани за изфабрикувани.
Чак книги се написаха за това как са го прикривали, изобщо какви ги говориш не знам?

# 16 977
То сравнено с тази администрация трудно някоя ще се окаже по-некадърна.

# 16 978
Толкова много иска да прекратява войни Тръмп и понеже не може да каже нищо на Путин, нали му е приятел, пак натиска Зеленски да се предадат. Не го интересува кой крив, кой прав в даден конфликт, важно е кой му е приятел.
https://www.mediapool.bg/dori-ne-znam-tova-kade-e-kak-na-sreshta … n-news376388.html

# 16 979
Толкова много иска да прекратява войни Тръмп и понеже не може да каже нищо на Путин, нали му е приятел, пак натиска Зеленски да се предадат. Не го интересува кой крив, кой прав в даден конфликт, важно е кой му е приятел.
https://www.mediapool.bg/dori-ne-znam-tova-kade-e-kak-na-sreshta … n-news376388.html

Точно затова чисти бизнесмени не бива да бъдат избирани за президенти. Иначе всеки голям политик е и бизнесмен, но Тръмп е от чистия вид, 100% бизнесмен, без да е политик. За него някакви си там принципи, глобална картина, дългосрочни стратегии, законност и правила са празни думи, лишени от смисъл. Той е свикнал прагматично да мисли само за СЕГА и само за себе си с краткосрочни резултати на всяка цена. На всичко отгоре не е и от обмислящите и стратегически планиращи бизнесмени, а от хазартния и импулсивен тип. И за капак е отмъстителен нарцисист, със склонност към диктатура.

Общи условия

Активация на акаунт