САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 936
  • 17 825
  •   3
Отговори
# 17 025
Мислех, че CNN е "фалшиви новини". Или CNN са „фалшиви новини”, докато не покажат репортаж, с който сте съгласни, така ли работят нещата - сега можем да се доверим на CNN? Satisfied
Твърдейки в репортажа, че одобрението на Тръмп се е повишило с един пункт, това предполага, че обществената подкрепа нараства. В действителност, Хари Ентен отбеляза, че това е контраст с прекъсването на дейността през 2018-19 г., когато одобрението на Тръмп спаднало. Това не означава, че обществената подкрепа е висока – това означава, че базата на Тръмп остава неподвижна. На много хора е ясно, че и каквото и престъпление да извърши "лидера" пак ще го подкрепят. Един пункт и републиканците обявяват победа. Rolling Eyes
Може би пропускате другата част от репортажа на Хари, а именно - Хари Ентен, CNN: „Миналата година, преди изборите през 2024 г., това беше рядко срещаният момент, в който републиканците действително водеха в теста за партийна идентичност на Gallup – тази преднина на републиканците вече не е, adios amigos, елиминирана е! Сега демократите водят със 7 пункта.... Изглежда ... демократите .... се справят по-добре в този момент, отколкото през цикъла през 2018 г."

Въпреки че всички тези анкети са забавни, те са моментни данни и резултатите от междинните избори ще са важни - така че демократите трябва да поработят до изборите.

Знаете ли че балната зала на Тръмп ще е по-голяма от сградата на Белия дом - "Нови архитектурни планове, получени от CBS News, разкриват по-подробно балната зала на Белия дом, която в момента е в процес на изграждане. Новата бална зала ще бъде значително по-голяма от основната сграда на Белия дом"
https://www.cbsnews.com/news/donald-trump-white-house-ballroom-r … truction-details/

А ето един от любимите ми разкази който Тръмп повтори днес доукрасявайки леко и който той разказва от месеци все едно е било вчера. Но ние си знаем, че от всички истории за „господине“, които той разказва, а никога не са се случили, тази никога не се е случила най-много.
Тръмп: „Миналата седмица, както знаете, те откриха 31 милиарда долара. Дойдоха да ме видят и казаха: „Господине, открихме 31 милиарда долара.“ Казаха: „Не знаем защо.“ Аз попитах: „Това добра находка ли беше или лоша?“ Беше добра находка. Беше плюс 31. Свикнали сме да откриваме минус 31 през последните 30 години. Казах: „Проверете тарифния рафт.“ Joy

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 22:44 от pril

# 17 026
Това с рейтинга е особено забавно. Има 2 ситуации когато президентите взимат висок рейтинг - при големи бедствия (природни или не) когато хората се сплотяват. Или при началото на техния мандат. Като гледам Тръмп още от Март се гмурна под чертата и определено няма да изелзе от там скоро, ако изобщо излезе. Не че е проблем де, съмнява ме да го интересува точно какво мислят масите за него.

# 17 027
Ех да можеше да ви вълнува така и кой е начело в България.
Тук ще си скъсате гласните струни колко хора имало на митинг в САЩ, а там където нещо зависи от вас сте си забили главите в пясъка.
Обаче чуждата паница нали е национален спорт.
Всяка държава си заслужава управниците. Щом е този или онзи, значи това заслужават хората, които живеят там. В САЩ все пак нещо има шанс да се промени на всеки 4 години. И се променя щом гласоподавателите имат забележки. Вие измислете нещо - там където сте да не ви кара един и същ овчар 20 години. Американците ще си изтраят четирите години и ако са недоволни ще забият републиканците в земята на следващите избори. Ако са доволни може Ванс да обнови някое друго крило на Белия Дом. Мен лично много не ме интересува как точно ще изглежда. Всяко време си има своята архитектура. В щата, в който съм сградата на сената е строена преди 150 години. И после са добавяни системи за пожарна безопасност, климатични системи, хиляди тръби и кабели - направо е невъзможно нещо да се поддържа вече. Затова сега си строят нова сграда и един ден тази може да е само музей.
Интересно ще ми е да видя проекта на тази бална зала в Белия дом. Може пък да е нещо много по-добро и функционално от това, което е в момента.

# 17 028
А ти можеш ли да обясниш, кое е адекватното на тоя скрийншот.
ПО какъв повод го слагаш, каква информация дава. Ти какво искаш да представиш с него.
Смях в залата, искаш обяснение за адекватност, след като не успя да обясниш собственото си твърдение

# 17 029
Тръмп поиска Министерството на правосъдието да му плати 230 милиона долара за минали дела
Президентът Тръмп настоява Министерството на правосъдието да му плати около 230 милиона долара обезщетение за федералните разследвания срещу него, според запознати с въпроса, които добавят, че всяко споразумение може в крайна сметка да бъде одобрено от висши служители на министерството, които са го защитавали или от хора в неговата орбита. Ситуацията няма аналог в американската история, тъй като г-н Тръмп, кандидат за президент, беше преследван от федералните правоохранителни органи и в крайна сметка спечели изборите, поемайки контрола над самото правителство, което сега трябва да преразгледа твърденията му. Това е и най-яркият пример досега за потенциални етични конфликти, създадени от инсталирането на бивши адвокати на президента начело на Министерството на правосъдието.
Обикновено обезщетенията се покриват от данъкоплатците.
уреждането на искове срещу министерството за повече от 4 милиона долара „трябва да бъде одобрено от заместник-главния прокурор или помощник-главния прокурор“.Настоящият заместник-главен прокурор, г-н Бланш, беше водещ адвокат по наказателни дела на г-н Тръмп. Началникът на гражданския отдел на прокуратурата, Стенли Удуърд-младши, представляваше съобвиняемия на г-н Тръмп, Уолт Наута, по делото за класифицирани документи. Г-н Удуърд е представлявал и редица други помощници на Тръмп, включително г-н Пател, в разследвания, свързани с г-н Тръмп или бунта в Капитолия на 6 януари 2021 г.

https://www.nytimes.com/2025/10/21/us/politics/trump-justice-dep … compensation.html

Нереално. Той извършва престъпленията, а след това изпраща сметката на данъкоплатците. Това не е правосъдие, а организирана престъпност, която се опитва да фактурира данъкоплатците. И хората, които решават дали ще получи парите, са хората, които той е назначил начело? Ако това е вярно, това ще бъде най-голямата измама, извършвана някога.

# 17 030
Аз ако бях на негово място щях да си построя един Версай с голф игрище с парите от митата. Тази бална зала изобщо не му отива на короната.
Kак така от митата? По немската ТВ казаха - лични средства на Тръмп + дарения за каузата. А те (немските тв) са едни от най-големите му хейтъри. Според мен ако беше от митата, щяха да ни го повтарят от сутрин до вечер. Пък те почти го хвалят за залата.

Аз доколкото разбрах пари от тарифите щяха да се използват за да се платят помощите на бремени жени, млади  майки и малки деца по време на shutdown-a , но незнам какво стана, защото много загрижени доброжелатели почнаха да приказват, че е незаконно без разрешение на Конгреса и парите от мита не могат да се пипат..

Ами abadjieva80 то долу в десния ъгъл на твойта картинка пише следното:

There have been relatively few polls testing Donald Trump's approval rating since the shutdown began, but the polls we do have suggest his job approval numbers have not changed much one way or the other. Това е горе долу същото като на tunata картинката с 1% повишение на рейтинга на Тръмп. 1% =  is not much of a change one way or the other..Ако беше 1% надолу щяха да тръбят повече де Simple Smile

VeViV аз писах, че не вярвам на рейтинги и не ги следя.Даже и не разбирам защо вие ги следите, аз обикновено говоря с хора около мен и следя техните нагласи. Досега за повече от 20 години в САЩ един единствен път ми са се обаждали по телефона от Галъп да ми задават въпроси..

Аз не следя рейтинги. Погледнах, защото ми стана любопитно след поста на съфорумката.
Когато преди време Тръмп обяви, че ще прави бална зала, той каза две неща - нищо няма да събаря и ще спонсорирам сам изграждането. Както обикновено, послъга.

Мен изобщо не ме бърка как ще изглежда Белия ви дом. Просто ми стана тъжно, че една сграда пълна с история ще бъде обезличена. Ние тук, понеже сме много woke, си съхраняваме историческите сгради. Те не че са цъфнали и вързали, вечно са в ремонт, но поне се поддържа духът им.

# 17 031
Тръмп ще съсипе архитектурно Белия дом само ако пльосне нещо подобно на "Пирамидата" до/в Лувъра. Всеки път като я видя,ми бърка в очите.

# 17 032

Chainik@ 39 points в черевено в картинката не значи отризателно число.Значи, че 39% смятат, че републиканците са виновни за затварянето на фед. правителство. 27% смятат че демократите са виновни и 30% смятат, че и двете партии са виновни. Рейтинга на Тръмп не е равен на рейтинга на републиканците..

Смесила съм две неша в един пост и наистина не става ясно.

Коментарът за рейтигна на Тръмп, беше към слайда на Туната с единия пойнт повишение. Разбира се, че рейтинга на Тръмп не е равен на рейтинга на Републиканците.

Показаният от мен слайд няма нишо общо с рейтинга на Тръмп, а е в отговор, отново на Туната, която каза, че за затварянет са "виновни демократите и хората го знаят".

Ама тя ме парира, че било от 6-тия ден, та чакаме сега по актуална информация от нея.

# 17 033
  • Под сянката на разлистените кактуси

Chainik@ 39 points в черевено в картинката не значи отризателно число.Значи, че 39% смятат, че републиканците са виновни за затварянето на фед. правителство. 27% смятат че демократите са виновни и 30% смятат, че и двете партии са виновни. Рейтинга на Тръмп не е равен на рейтинга на републиканците..

Смесила съм две неша в един пост и наистина не става ясно.

Коментарът за рейтигна на Тръмп, беше към слайда на Туната с единия пойнт повишение. Разбира се, че рейтинга на Тръмп не е равен на рейтинга на Републиканците.

Показаният от мен слайд няма нишо общо с рейтинга на Тръмп, а е в отговор, отново на Туната, която каза, че за затварянет са "виновни демократите и хората го знаят".

Ама тя ме парира, че било от 6-тия ден, та чакаме сега по актуална информация от нея.

И защо? Аз сложих този слайд в отговор на твърдение, че има "федерален колапс" и само няколко МАГА поддръжници са му останали на горкия Тръмп, което е очевидно невярно. Нищо друго нямам намерение да доказвам и да ровя за неща, които не съм казала

# 17 034
Е не каза ли, че " демократите са виновни и хората го виждат"?

Не, че си длъжна да си отстояваш твърденията. Това е форум Grinning

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 07:08 от Chainik@

# 17 035
  • Под сянката на разлистените кактуси
Това, че рейтинга му не е паднал точно по този въпрос, не е ли достатъчно доказателство? А Хаким Джефрис сам си каза, че и да се споразумеят за Обамакеър, което уж им е каузата, пак няма да стигнат до споразумение за отваряне на правителството. Защото не им дреме за хората. Дреме им за
- половин милиард за PBS
- 5 милиарда за идиотски международни проекти като:
- 24.6 млн за "climate resilience" (каквото и да значи това) в Хондурас
- 13.4 млн "civic engagement" в Зимбабве
- 3.9 млн за LGBTQ+ в Западните Балкани (добре, че не сте вие, че съвсем щях да се ядосам)
- 2.9 млн за скакалците в Африка
- 2 млн за феминизъм в Африка
и безплатно здравеопазване за нелегалните

Не, благодаря

# 17 036
Значи прегръщаме ентусиазирано проучването, че отрицателния рейтинг на Тръмп се е повишил с един процент, но не обръщаме внимание на проучването кого обвиняват хората за затварянето на правителството (Р - 39%, Д-27%, Р иД - 30%) Simple Smile

Не знам какво точно е казал Хаким Джефрис, така по твоя преразказ.но е факт, че демократите искат да преговарят, а републиканците им теглиха една ( буквално - https://www.politico.com/news/2025/09/26/they-will-pay-a-huge-pr … to-blink-00581812) и даже разпсунаха конгреса.

И да, става дума за Обамакеър и кредитите за застраховките - на застрахованите хора. Това са основно  американци.

И сигурна съм, че на милиардера нарцисит, с балната зала много повече му пука за хората. Не виждам как иначе може да бъде Simple Smile))))

# 17 037
А републиканците за какво се борят?

Ама пак така с разбивка по милиони и милиарди, моля.

# 17 038
Борят се за собствените си интереси. Знаят много добре, че избирателите им са с тях независимо какво става, така че защо трябва да се борят за нещо друго.

# 17 039
  • Обран бостан ;)
Аз ако бях на негово място щях да си построя един Версай с голф игрище с парите от митата. Тази бална зала изобщо не му отива на короната.

И едно лувърче в съседство, със стъклена пирамидка отпред 1:1 с хеопсовата. Красота. Wink

Общи условия

Активация на акаунт