САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 925
  • 17 825
  •   2
Отговори
# 17 085
  • Ю Ес ъф Ей

Предлагам ти две. Влиянието на данъчните облекчения за домакинства и бичият пазар предизвикан от избирането на Тръмп.
Ще ме извиняваш, пазарът си е бичи от 3 години.

# 17 086
Малко общо иде, ще трябват разяснения

Вълнува ме как се живее в едно общество с хора, с които имаш толкова малко общо, че все едно са извънземни.

Какви са тия хора дето нямаш нишо общо с тях? В какво се изразява това различие? С какво точно ти пречат в ежедневието?

Досега не се ли разбра? Пречи ми нелегалната имиграция, DEI, т. нар. sanctuary cities, престъпността, с която демократите отказват да се занимават, политизирането на образованието и нормализирането на ненормалното

Много добре се разбира, че не понасяш ни мигрантите ни DEI. Но ти говориш за хора, които са толкова различни, че чак са като извънземни.
10 милиона мигранти, всичките ли са престъпници и извънземни?
Статистически повечето престъпници са американски граждани, те къде се класират по извънземност?
A DEI не е ли за жени, цветнокожи, хомосексуални - какво в тия групи ги прави "извънземни"?

Кое е нормално? Кой определя кое е нормално?

# 17 087
Какво общо има педофилията с политическото насилие?!?! Да, демократите и техните поддръжници са много по-агресивни. И не на лично ниво, да обидиш някого на улицата, защото не  го харесваш, а призовават за насилие в речи и по телевизията. Към консерваторите като цяло
  Насилието си е насилие, без значение дали е лично или политическо. А само демократите ли призовават за насилие? Малко ли изприказваха републиканците за демократите след убийството на Кърк? Те не призоваваха ли за насилие с тази реч на омраза?

# 17 088
  • Под сянката на разлистените кактуси
Много добре се разбира, че не понасяш ни мигрантите ни DEI. Но ти говориш за хора, които са толкова различни, че чак са като извънземни.
Статистически повечето престъпници са американски граждани, те къде се класират по извънземност?
A DEI не е ли за жени, цветнокожи, хомосексуални - какво в тия групи ги прави "извънземни"?

Не, либералите, които защитават всичките тези странни за мен каузи са ми извънземни. И винаги са всичките накуп. Няма мърдане от партийната линия

Обществото определя кое е нормално

Не, Меган, не призоваваха. Даже и за мен беше изненадващо. А ти хората, които убиха Чарли Кърк и тези, които се възмутиха от това, в една група ли ги слагаш?

# 17 089
  • Далече

Абе 10 милиона глупости .Сигурно само нелегалните са 15 -20 милиона и без да се броят тези дето са влезли легално и са просрочили визата си.Ако не ви пречат може да си отворите границата в държавата, в която живеете и да приемете всички, които искат. Няма значение дали имигрантите са престъпници или не те не са легално в страната.Като станат прекалено много почват да натоварват здравната, социалната ,образователната и всякакви други системи на страната. Някои почват да се капсулират помежду си и трудно се интегрират. Пресоли се манджата с нелегалнта имиграция в Америка и нещата излязоха извън контрол.

На ози етап в САЩ няма смисъл от DEI , общо взето всички имат еднакви права и в някаква степен възможности. Няма смисъл да ми обяснявате как е било едно време. В момента няма нужда от специални привилегии за никой. Още повече, че се назначават не най -подходящи хора за определени позиции само заради цвета на кожата и пола им : справка Камала Харис..

Преди няколко седмици имиграционните арестуваха superintendent -a на най големия скул дистрикт в Айова, защото бил нелегален. Цялата история изглежда нереална, аз тук в училищeтo не мога да отида да помагам дори за обяд на учитeлите, ако не мина background check всяка година.Въпросният не само ,че бил нелегално в страната, но имал и предишни обвинения и излъгал за образованието си. Още не мога да разбера как са го назначили обикновено цяла комисия ги избира. Та освен ,че са търсили diversity кандидат аз друго обяснение нямам. Чак толкова няма нужда...На обикновените американци им писна и затова Тръмп дойде на власт.Който още не може да го разбере явно просто не иска. В крайна сметка това е демокрация и хората затова гласуваха. Основнато нещо, на  което Тръмп наблягаше по време на кампанията си беше имиграцията..

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 22:19 от Alica

# 17 090

Не, либералите, които защитават всичките тези странни за мен каузи са ми извънземни. И винаги са всичките накуп. Няма мърдане от партийната линия

Не, Меган, не призоваваха. Даже и за мен беше изненадващо. А ти хората, които убиха Чарли Кърк и тези, които се възмутиха от това, в една група ли ги слагаш?
Не си обективна, сега точно не ми се рови, но ще ти намеря изказвания на републиканци, които наричаха демократите с не особено приятни епитети. Включително и Тръмп

# 17 091
Алиса, въпросът беше в контекста на "хора като извънземни". А не, ей така във вакуум. Туната е отговорила какво има предвид

Обаче нещо логиката се счупи.

Хем обществото е поляризирано между либерали и консерватори - това предполага разпределение горе долу  50/50. Хем либералите не са нормални. Хем нормалното го определя обшеството. Така едната полквина не излиза ли по-равна?

# 17 092

Не си обективна, сега точно не ми се рови, но ще ти намеря изказвания на републиканци, които наричаха демократите с не особено приятни епитети. Включително и Тръмп

А да са ги застреляли, Меган?

Chainik@, точно така. Едната половина беше по-равна. И ако посмееш да кажеш нещо, си ксенофоб, расист, трансфоб и не знам си какво още. А повечето хора не са. Просто им писна да се съобразяват с кресливи малцинства. Затова сме тук сега. И Alica така смята

# 17 093
Момичета, не мога да повярвам, че тези нелегални толкова ви бъркат в живота и ви скапват всичко, че сте гласували за Тръмп само заради това.
Не е възможно, наистина.
400 000 депортирани, 1 600 000 сами са си тръгнали. Голяма част от тях са плащали данъци и са вършили работа, която други не биха. И Байдън, и Обама бият Тръмп по тези параметри.

И кои точно протести не са били мирни? Танцуващите жаби по улиците на Портланд или седемте милиона американци, които протестираха наистина мирно и кротко.
Пък вашият любимец пусна AI екскременти върху тях, понеже е един смел борец за правдата. Смешко.

Ако само заради нелегалните сте способни да си затваряте очите пред това колко нелеп, неграмотен, нарцистичен и смешен е Тръмп, то си заслужавате всичко което ви очаква.
Явно не сте разбрали, но САЩ не е само МАГА, Тръмп и неговите смешнички миньони.

Шътдауна е вина изцяло и само на републиканците. Най-вече на няколкото техни хора, които не искат да подкрепят отнемането на здравни права на ветерани, деца със специални нужди или хора твърде болни да работят. Да, и сред консерваторите се намират хора, на които им пука за другите.
Опитаха се да извият ръцете на няколко демократи да ги заместят, но не успяха. И са готови да продължават това и до другата година, когато държавата ще е в тотален колапс.
Междувременно Тръмп строи бална зала с пари на олигарси, играе го миротворец, но реално единствено и само прави пари. За себе си и хората близки до него.
А вие бачкайте като луди да си изплащате ипотеката и да имате илюзорно усещане за сигурност.

# 17 094
  • Далече
Smartie без да се заяждам имам претенции да знам много по добре какво представлява САЩ, отколкото някой който не живее тук.Няма смисъл от патетични постове.

Аз съм гласувала за Тръмп основно защото няма да ми увеличи данъци и евентуално ще ги намали. Мен ме упрявляват демократи на всички нива и въобще не съм съгласна с левите им политики и "soft on crime " мантрата им и смятам, че са в пъти по опасни за страната отколкото Тръмп заедно с всичките му глупости. Нелегалнта имиграция не ме бърка особено, защото живея на север и при нас не е толкова голям проблем, но абсолютно разбирам хората, кото живеят по граничните щати с южната граница. Мен като избирител ми беше обидна спусната кандидатура на Камала Харис. И след като Тръмп спечели и електорилания вот и популярния вот и всички swing щати не разбирам напъна да се организират митинги в защита на демокрацията. Не всичките им протести са мирни. Просто тези в събота бяха. Миналта седмица в Чикаго например целиха с яйца ICE.

За shutdown-a долната камара прие "bill" за финансиране на правителството до 21 ноември. В Сената са необходими 60 гласа.Републиканците имат 53. Днес ще гласуват за 12 път "bill"-a на долната камара. Това са фактите.Останалото са интерпретации..Вашите не са и верни демократите основно искат да се удължат субсидиите за ACA , които изтекоха , за да гласуват за финансиране на правителството до 21 ноември.

# 17 095
Двайсетина  милиона нелегални на всеки ще объркат живота. Дано не го разберете от първа ръка! Мисля, че западноеврпопейците вече го разбират...Нищо против нямам, да идват да работят, но си има процедура за тази работа. Нали много защитавате "due process"? Да влезеш да работиш също има due process, защо него го игнорирате?

Изобщо законите в сините градове не се прилагат. Този, който уби украинското момиче в трамвая е бил арестуван и пускан 16 пъти! WTF е единственото, което ми идва наум!

Какви танцуващи жаби, Smartie? Не знам какво ви говорят там, нека другите американци се изкажат, че да не съм само аз. И какви 7 милиона? 7 милиона са колкото протестиращите в Лондон бяха 100 хиляди. Срамота е вашите медии да лъжат така, вече има и дронове, и интернет, не минава безнаказано. Всъщност явно минава...

Не само заради нелегалните си затварям очите за Тръмп. Защото демократическата партия се превърна в стадо неуправляеми откачалки. Колкото и да ви е странно, досега винаги съм гласувала за демократите, даже за Байдън гласувах, само да не е Тръмп. Ако чуеш Клинтън да говори през 1995 и не знаеш, че е той, ще помислиш, че е републиканец...Да, САЩ в момента е само МАГА. Защото друго просто няма. Две седмици ни делят от избирането на комунист за кмет на Ню Йорк. Комунист! Не социалист от европейски тип,  а комунист, който  цитира Маркс и говори за изземване на средствата за производство. Той сам си го казва! Както и, че ще налага по-високи данъци на белите...

Шътдауна изцяло е по вина на демократите. Ами явно никой няма интерес да работи  федералното правителство, но особено републиканците, които и без това са за намаляване на броя на държавните служители. А демократите нямат силата да извиват ръце. Само си вредят още повече.

Затова не ме интересува ни балната му зала, ни тролските му клипове. Имам по-голяма риба за пържене, както казват тук

Между другото, благодаря на всички за добрия тон в темата днес и въздържането от лични обиди! Така не е ли по-добре?

# 17 096
  • В заешката дупка
Не мога да не отбележа логическата непоследователност. Всяка дума на Мадмани се приема абсолютно буквално, но не и думите на Тръмп.  Simple Smile Как точно Мамдани “ще изземе средствата за производство”?

# 17 097

Chainik@, точно така. Едната половина беше по-равна. И ако посмееш да кажеш нещо, си ксенофоб, расист, трансфоб и не знам си какво още. А повечето хора не са. Просто им писна да се съобразяват с кресливи малцинства. Затова сме тук сега. И Alica така смята

Ама по дефиниция (дори и твоята ) няма как половината от хората да са ненормални. И ако човек е тъй притеснен от поляризацията както ти твърдиш, че си, може би е редно да се замисли как той/тя допринася за тази поляризация.Тия хора няма да изчезнат. Светът става все по-малък и все по-шарен. Не е лошо да се опитаме да влезем в обувките на другия и да се опитаме да го разберем.

И това дето казваш не е баш тъй. Избирателите на Тръмп показват като основни причини икономиката, миграцията и външната политика. DEI е доста по-надолу в класацията. И ако само това беше проблема, той нали сега е решен. Рейтинга на Тръмп щеше да хвърчи, а не да е двуцифрено отрицателно число.

Ако оставим икономиката и външната политика настрана. Дори въпроса с миграцията не е тъй елементарен и не може да се реши ей така. 20 милиона няма как да се дематериализират. Това е абсолютно нереалистично. И потока няма да спре. В момента има някакво затишие,  но тия неща си намират път. Ще престанат когато условията се изравнят в някоя посока. Проблемът с миграцията има нужда от ново, оригинално решение. Това което наблюдаваме в момента е евтин фарс, който е само за парлама и няма да доведе до стабилно, дългосточно решение.

Ето ти пример за ненужна поляризация: Твърдението "Шътдауна изцяло е по вина на демократите." Сериозно, ама 100% ли? Републиканците нямат нищо общо. Бюджета дето са го гласували в конгреса е съвършен и няма нишо за което да се преговаря.  Ами няма как това да е вярно. И проучванията го показват, нищо че ти ги подминаваш Simple Smile

# 17 098
О, потока ще спре. Политиците може да не го спрат, но обикновените хора ще го спрат. Първо ще се опитат да изберат някой, който да го спре. Ако не стане, ще грабнат кой каквото може. Историята показва, че това обикновено става при чужда инвазия. А това е точният термин за ставащото в момента.

За да преговаряш, трябва да има нещо, което да предложиш. Ако нищо нямаш да сложиш на масата, това не са преговори.

Аз не мога да говоря за всички, казвам за мен какво е важно. Ред и спокойствие и да се спазват законите и правилата.

ЧеКа, Мадмани е доста по-точно и му отива чудесно GrinningТой нищо от това, което плещи не може да направи, притеснителното е, че има хора, които му се връзват. Т.е. идеята за комунизъм набира популярност тук. За мен това е ужасяващо.

# 17 099
Ами точно с това управление вървите към грабването на сопите. И това че не виждаш как ви подклаждат допълнително, за да могат да си крадат на воля  докато се карате е тъжно.

И разбира се, че има за какво да се преговаря. Не е сериозно едната страна да се фръцне и да отказва да говори. И това е много тъжно. И въпреки, че упорито отричаш, мнението ти не е като на мнозинството.

Ето по нови данни (https://poll.qu.edu/poll-release?releaseid=3938)

In thinking about the government shutdown, who do you think is more responsible: Republicans in Congress or Democrats in Congress?

Общи условия

Активация на акаунт