САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 878
  • 17 825
  •   4
Отговори
# 17 160
От гледна точка на България, решението на Тръмп е много лошо.
България ще почне да внася петрол от другаде на същата цена...

# 17 161
  • Ю Ес ъф Ей
Ето тук може да се научи много по въпроса за помилванията.
https://www.youtube.com/watch?v=nYoMJAYWIoI&list=LL&index=31
Сегашната администрация на БД си има даже Pardon Czar, официалната й длъжност според годишния доклад на Конгреса за администрацията на БД. Историята й е интересна.
Та щом си има такава длъжност, някой би заключил, че помилванията ще са сериозно перо в дейността на сегашната изпълнителна власт.
Трима царе има във ведомостта БД, без да броим скрития. Simple Smile

# 17 162
Време беше Тръмп да покаже на Путин, че не може да си прави каквото иска.
Много добро решение за санкции, да ги удари в парите. А и цената на петрола леко да се размърда, няма само златото да е йо-йо.
За нас в България може и да създаде проблеми, знаейки колко са способни управляващите да са готови с решения.
Но дано сега Путин разбере, че няма да диктува той условията.

Похвала за Тръмп и Скот Бесент, който предполагам го е посъветвал за това. Официална. Макар да не им пука и никога да не разберат за одобрението ми Joy

И  аз мисля, че трябва да да го похвалим и щях да питам за това. Същевременно ето как Ройтерс съобщава новината :

Oil rises nearly 5% on fresh US sanctions against Russia

JoyJoyJoy

Когато наистина видиш невероятната необективност и изкривяване, ти е трудно да не я забелязваш всеки път. Утре ако Тръмп изобрети лек за рака (споко, знам, че няма, само пример), заглавията ще са "Тръмп остави без работа милиони служители на фармацевтични компании" или нещо подобно

Доживяхме да сме съгласни за нещо свързано с Тръмп, Туна! Wine Glass

Това заглавие не зная защо ти се вижда подвеждащо. Те буквално казват, че петрола се е качил с 5% след свежа доза санкции на САЩ срещу Русия. Ачик-ачик си е така.
Виж ако бяха писали- Слаб Тръмп отново опитва да плаши братушката си Путин чрез санкции, щях да се съглася с теб Joy

Дали не ти се привиждат леви неща навсякъде?

# 17 163
  • Под сянката на разлистените кактуси

Доживяхме да сме съгласни за нещо свързано с Тръмп, Туна! Wine Glass

Дали не ти се привиждат леви неща навсякъде?

Joy Винаги има надежда да се постигне съгласие, поне аз така смятам и затова съм още в тази тема! За съжаление, за виното трябва да почакам, тук е 9 сутринта

Не мисля, че ми се привиждат леви неща навсякъде просто вчера чукнах новини и само това излезе точно по  този въпрос.

# 17 164
Вярно ли е, че се вдигат двойно и тройно здравните осигуровки?
https://www.ahip.org/news/articles/washington-post-millions-of-p … en-triple-in-2026

Четох за Аризона нещо от рода на 144 хиляди на година, това е просто безумие. Не зная как живеете под такъв стрес, ипотеки, здравни осигуровки, отделно данъци. Вероятно има различни планове и опции, но пак е ужасно скъпо.

Congress must take action as soon as possible to protect 24 million Americans from the largest spike in health care costs in history. There is still time to ensure consumers see immediate relief in 2026.

As AHIP President & CEO Mike Tuffin recently made clear, if the tax credits are extended, health insurers will work quickly with regulators and do everything they can to help consumers understand their updated coverage choices for 2026. The officials who run the state-based marketplaces have also confirmed that they “stand ready to act.”
If Congress fails to renew the health care tax credits, millions of lower- and middle-income Americans will face immediate and severe cost increases, causing many to lose health care coverage altogether.

These are working families, early retirees, sole proprietors and those who work at small businesses or on family farms, gig workers, residents of rural communities and others who need access to high-quality health care at a price they can afford.

И още нещо, за което се пише твърде малко. Всички се дивят на разрушаването на Източното крило, а междувременно Тръмп е одобрил сондажите за петрол и газ в защитени зони на Аляска. Не се оядоха. Angry
https://www.npr.org/2025/10/24/nx-s1-5584883/trump-alaska-wildli … -oil-gas-drilling

# 17 165
Голямото вдигане на застраховки е за тези по Обама Кеър, които имат държавно субсидиране.
При тези като мен, които са застраховани през работодател увеличнието е характерното всяка друга година. Аз не съм чувал за такива цифри като 100 хиляди на година.
Ипотекте (моргиджите) са с лихва около 6-7% мился в момента. Но много хора като мен рефинансираха при предния мандат на Тръмп. Тогава лихвата беше 2.75 - 3.00%. 
Здравеопазването в САЩ наистина е скъпо, но има нещо насреща. Ако не се даваха толкова пари за въоръжиение, военни бази по света плюс оръжие и още пари на разни палячовци - държавата можеше да вкара тези средства в здравеопазването и образованието например и наистина доста да облекчи живота на хората.

# 17 166
Здравеопазването не ви е скъпо заради въоръжаването, а защото има един куп маймуни на клона, които трябва да спечелят максимално от това, че си се разболял.

# 17 167
  • Ю Ес ъф Ей
Ако здравната застраховка е $100,000 на година, си губи смисъла. Не вярвам да има такава. Освен ако в тия $100,000 не влиза и сумата, която плаща работодателя. Дори наполовината на това надали някой плаща от джоба си.
За да не съм голословен, едно какви са реални числа за мен.
Аз плащам малко над $600 на месец за трима, работодателят плаща още $2600. Т.е. някъде към $7500 излизат от моя джоб на година за застраховка за цялото семейство. Застраховката ми е отлична - операция за $25,000, която ми правиха преди 5-6 година ми излезе по-малко от $500. Всяко ЯМР, ултразвук и подобни изследвания е $50.
С възрастта вноските се увеличават, но пак не виждам как някой би плащал сумите които се цитират.
Проблемът е ако загубиш работа си или работодателят ти е стиснат.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 20:42 от Татко Непохватко

# 17 168
Абе големи тарикати са застрахователите. Хем ти взимат маса пари през годините, хем като ти се наложи да ползваш здравеопазването пак си плащаш. Естествено част от парите, които прибират от теб отиват за лобисти и политици, които да се грижат паразитите да продължават да паразитират на спокойствие.

# 17 169
От новините:

"Социалист е фаворит за кмет на Ню Йорк"

Ха така!

# 17 170
  • Под сянката на разлистените кактуси
Абе големи тарикати са застрахователите. Хем ти взимат маса пари през годините, хем като ти се наложи да ползваш здравеопазването пак си плащаш.

Същото важи за държавното здравеопазване. Хем ти взимат маса пари за данъци, хем да не ти се налага да го ползваш

# 17 171
Тръмп:

"Канада играе мръсно,но аз мога да играя по-мръсно" Laughing

# 17 172
Същото важи за държавното здравеопазване. Хем ти взимат маса пари за данъци, хем да не ти се налага да го ползваш
Аз нямам такива наблюдения.

# 17 173
Тръмп:

"Канада играе мръсно,но аз мога да играя по-мръсно" Laughing
  Ще излъчват реч на Рейгън. Мръсници.

# 17 174
Така е, набутвация е да си плащаш за здравеопазването.
Друго е да си нелегален мигрант и някой друг да плаща здравеопазването,

Никой не спори, че социализмът е голяма далавера.
Спорът е, ЗА КОГО.

Общи условия

Активация на акаунт