САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 817 308
  • 20 528
  •   2
Отговори
# 19 020
  • В офиса
Taзи полицейщина там трябва да спре. Никой не се чувства в безопасност.
А тук още се джафкате като кучета и особено анти-мага се скъсвате да обиждате.
И аз щях да гласувам за Тръмп, ако гласувах в Щатите. Камала беше възможно най-куцият кон, а идеите на демократите са шит. Но това, което става сега там е пълен ужас. Честно, надявам се, моля се за импийчмънт, или някак Тръмп да бъде спрян. В момента той погребва републиканците, отделно е ужасно, може би необратимо вреден за всички.
Ванс също се сгромоляса яко и никога няма да може да стане президент. Не ме интересува очната му линия, не съм толкова дребнава. Но да каже, че този убиец има безусловен имунитет, че жената е вътрешен терорист?!? Къде са изконните американски ценности, правото на свободно изразяване на мнение? Не допусках, че Ванс е същата кукла на конци и подмазвач, като другите, които останаха около Тръмп в момента.

# 19 021
А защо изобщо му се подмазват на този куц президент Тръмп? Много странно се държат. Хем виждат, че води страната към лошо, хем му пригласят, вместо да се опълчат.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 14:52 от AriaNovaKaq

# 19 022
Скрит текст:
И аз щях да гласувам за Тръмп, ако гласувах в Щатите. Камала беше възможно най-куцият кон, а идеите на демократите са шит. Но това, което става сега там е пълен ужас. Честно, надявам се, моля се за импийчмънт, или някак Тръмп да бъде спрян. В момента той погребва републиканците, отделно е ужасно, може би необратимо вреден за всички.
Ванс също се сгромоляса яко и никога няма да може да стане президент. Не ме интересува очната му линия, не съм толкова дребнава. Но да каже, че този убиец има безусловен имунитет, че жената е вътрешен терорист?!? Къде са изконните американски ценности, правото на свободно изразяване на мнение?

Не допусках, че Ванс е същата кукла на конци и подмазвач, като другите, които останаха около Тръмп в момента.

Другото няма да коментирам, но да попитам - наистина ли не допускахте, че човек който през 2016 е твърдял, че Тръмп e "America's Hitler" or a "cynical asshole like Nixon", а га му предложиха да е вице изведнъж прогледна и почна да го възхвалява, не е кукла на конци и подмазвач.

# 19 023
  • Сан Франциско
Толкова години в САЩ - никога досега не съм виждала такова нещо. Протестират си хората - имат право по закон. Ама, както много пъти вече се писа - когато сюрия маскирани бъфуни ти се изсипят и ти крещят противоречиви заповеди и размахват оръжия - ако си нормален човек, най-вероятно ще се паникьосаш, защото в нормални времена това не се случва. Виж, МАГА-ретата най-вероятно ще ти кажат, от удобството на дивана си, че те биха кротко излезли от колата и биха поканили братята ICE-ови на чай. Много лесно се философства и се набеждава вина така, когато не им е опряло на тях.

Тръмпарите не проумяват, че освен, че от морална гледна точка този лов на хора е безумие - той е и пагубен за икономиката, например. При нас в Калифорния се произвеждат повече от половината зеленчуци и плодове на цялата държава. Десетки хиляди сезонни работници, най-често от Южна Америка, се трепят по полетата, а работата наистина е убийствена - някои са с неизрядни документи, но повечето НЕ СА с такива - имат временни визи и идват всяка година. Или по-скоро - идваха. През изминалата година не дойдоха. И тези латиноаметиканци, които вече живеят тук, и те спряха да ходят на работа, защото ги е страх, въпреки че всичко им е изрядно. Плещят ни тук в темата Тръмпорадетелите, че по-хубав им бил животът, дрън-дрън. БЕШЕ ви, допреди година. Я, изчакайте още малко да ви насурвакат с Калифорнийски доматки по $20 /паунд и с Калифорнийски ягодки по $30 / кутийка. Или пък въобще да не ги видите ягодките, ‘щото всичките 3 милиарда паунда угниха на полето.

Същата работа сега през зимния сезон по курортите. Хиляди аржентинци и чилийци идват от много години, по договор, и работят по лифтовете, поддръжка на пистите и т.н. Тук няколко месеца, после обратно вкъщи. И не, не взимат работата на “белите американци,” както се твърди - и белите това работят, защото има достатъчно работа и за тия и за ония. Тази зима курортите реват на умряло, защото латиноамериканците не дойдоха. Само от Лейк Тахо се генерират стотици милиони на година, които стимулират държавната икономика…генерираХА…

Шит били демократите. Аз пък си искам “шита” обратно, където лекарството ми не струваше петорно и хората не ги беше страх да излязат на улицата. Опропастяват ми хубавия щат малоумниците Тръмпови и много ме е яд.

# 19 024
Сори ама за всички не заслепени от тръмп беще ясно че ще се стигне до тук. Как изяеднъж сте изненадани и не сте го допускали. Той си го казваше в прав текст, но тогава призивите бяха не му обръщайте внимание, той така си говори. Че и що подигравки бяха, че не можем да спим, няма Коледа няма нова година, все тръмп ни е в главите.
Толкова ли е трудно да се схване, че това което става в щатите се разпространява като пожар навсякъде и засяга всички.
Не сме паднали от марс тук, нито сме слепи или глухи.

# 19 025
Жасмин, тя просто е седяла в колата си.
Нито е паркирала така, че да пречи на колите им, нито по друг начин е възпрепятствала това, което те са правили.
Просто е седяла в колата и ги е снимала.

От кога стана незаконно да гледаш и снимаш какво прави някой друг? Тя не е нарушила абсолютно никакъв закон, независимо какво си фантазират Ноем, Тръмп и Ванс.

Единственият с вина тук е убиецът, който от своя страна е нарушил няколко точки от правилника за поведение на law enforcement.

ФБР са поели изцяло разследването на случая с обяснението, че нямат вяра на местните власти да им дадат достъп до информация за разследването и че агентите били в опасност, ако местните разследват.

Това е диктатура, драги ми тръмписти. И вие подкрепяте един диктатор, който с нищо не е по-добър от Мадуро.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 14:43 от Fenris

# 19 026
Протеста е причината заради която е там. А причината за застрелването е внезапното тръгване на колата.

Да. Обаче тя реално не го застрашава, че да я гръмне по този начин. Следователно това е причина, но не основателна. И въобще не е обяснима причина - само ненормален човек може да застреля в главата жената така, явно наясно, че ще я убие, а не обезвреди, например. Неподчинението, че дори и опита за бягство може да са нарушение и да са наказуеми, ама чак пък смъртна присъда.

Тия са просто изперкали с това оръжие, всеки вади и стреля като изоглавен, а силите на реда най много.

# 19 027
Жената прави жест с ръка и два автомобила минават по улицата. Това се вижда и от  двата ракурса, преди третия автомобил с убиеца да пристигне при нея. Какви са приминаващите автомобили, на ICE ли са?

Как така хем ги блокира, хем пуска два автомобила да преминат?

# 19 028
Нима и тук трябва да се измести фокуса на трагедията към заплатите на служителите, а не реално да се каже, че има проблем.

предполагам коментарите преди това са изтрити, но ако се е обсъждало онзи бонус от 50 хиляди, имат значение такива индикатори. Търсят всякакви дегенрати и отрепки. Не е тайна, че по принцип навсякъде жандармерията е пълна с "хора", които бият за кеф по протести. Коментарът на Ванс, че убиецът имал пълен имунитет е поредно парче от пъзела. Тренират си отряд от абсолютни психопати, дай му абсолютна протекция и сладки облаги на такива садистки уроди, докато 2-3 години се гаврят с беззащитни хора и гледай какво става. Интересно как Дончо официално ще си кръсти СС отряда.

# 19 029
Абе блокирала ги, чудят се какво да измислят за да оправдаят убийство.

# 19 030
  • В офиса
Скрит текст:
Ванс също се сгромоляса яко и никога няма да може да стане президент. Не ме интересува очната му линия, не съм толкова дребнава. Но да каже, че този убиец има безусловен имунитет, че жената е вътрешен терорист?!? Къде са изконните американски ценности, правото на свободно изразяване на мнение?

Не допусках, че Ванс е същата кукла на конци и подмазвач, като другите, които останаха около Тръмп в момента.

Другото няма да коментирам, но да попитам - наистина ли не допускахте, че човек който през 2016 е твърдял, че Тръмп e "America's Hitler" or a "cynical asshole like Nixon", а га му предложиха да е вице изведнъж прогледна и почна да го възхвалява, не е кукла на конци и подмазвач.
Да, едното се казва амбиция, което уважавам. Можете да седнете на една маса, да се договорите и да се разберете как можете да танцувате заедно. Не делите една спалня. Достатъчно е да имате общи виждания по ключови въпроси. На другото му се казва липса на топки и глупост. Той сега си прецаква и неговата политическа кариера.

# 19 031
Протеста е причината заради която е там. А причината за застрелването е внезапното тръгване на колата.

Да. Обаче тя реално не го застрашава, че да я гръмне по този начин. Следователно това е причина, но не основателна. И въобще не е обяснима причина - само ненормален човек може да застреля в главата жената така, явно наясно, че ще я убие, а не обезвреди, например. Неподчинението, че дори и опита за бягство може да са нарушение и да са наказуеми, ама чак пък смъртна присъда.

Тия са просто изперкали с това оръжие, всеки вади и стреля като изоглавен, а силите на реда най много.

Ако ти кажат да си вдигнеш ръцете а ти си бръкнеш в джоба може да се приеме за заплаха, даже и да нямаш нищо в джобовете. Тя разко ускорява, изстрелите са инстинкт.

# 19 032
17 републиканци са гласували с демократите в House да удължат субсидиите на Обамакеър.
Тръмп е бил бесен.

# 19 033
  • Сан Франциско
Вроден инстинкт за самосъхранение е да не застанеш пред кола с работещ двигател, особено в стресова ситуация. Стандартен трейнинг в law enforcement е придобит инстинкт за същото, отгоре на вродения. Този мизерник явно няма нито единия, нито другия, щом се поставя в тази ситуация, пък после стреля “по инстинкт.”

# 19 034
Ще го изкарат психически увреден след 1 година в Ирак.

Общи условия

Активация на акаунт