САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 774 374
  • 19 473
  •   11
Отговори
# 19 455
Добре, аз друго се чудя. Ice пита ли изобщо за документи, защото аз с друго впечатление съм останала.

Иначе е страшно, да, и си признавам с ръка на сърцето, че ако засягаше само и единствено американците, нямаше да ми пука толкова, защото си е отражение на тяхната култура и светоглед и си е тяхна отговорност да се отърват от този. Само че, уви, засяга целия свят и това го прави страшно за всички ни.

Когато нямаш грам аргументи подигравките и неуместното чувство за превъзходство ти остават последен пристан.

# 19 456
Изглежда, че в темата най-гръмогласните  са извън САЩ или пък са  прикрити незаконно пребиваващи Stuck Out Tongue Winking Eye

Върха на наглостта са подобни изказвания. Кои са тия прикрити нелегални в темата, които визираш.

Честно за такива като теб и подобните ти изобщо не ме е жал, заслужавате си това, което ще последва.

За съжаление, заради вас, страдат много нормални хора, както и целия свят. За тях ми е болно, за нормалните.

# 19 457
Кой питаше защо се случвало. Ето един пример на принципа "следвай парите".

Затворите, макар да са много по-страшни местата, в които пращат задържаните уж-нелегални имигранти, се държат основно от 2 корпорации. Държавата плаща между 160-200 долара приблизително на ден. За задържан. В момента задържани са около 68 000, 75% без обвинение или присъда. (Около 3 млрд годишно). По-интересното е, че в договора има клауза за минимално количество легла, за които държавата плаща дори и да не са заети. Та държавата предпочита все пак да са пълни, за да не изглежда, че плаща за нищо.

Сега се замислете колко огромни корпорации има в САЩ, които печелят много от сегашната ситуация и въпросът "как изобщо е възможно и защо го позволяват" хайде няма да казвам, че става излишен, но придобива съвсем различен смисъл.

мъск, започнал първия си бизнес като нелегален имигрант междудругото (сергей брин, да не споменавам мелания, също започнали като нелегални, само три примера), скоро ще е трилионер (!!!) ако вече не е, само срещу няколко милиона, вложени в тръмп. За него знаем, за другите също можем да разберем, но не е толкова широко известно да речем.
Всичко върви по план. Не тоя на хората обаче.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 07:50 от Ули

# 19 458
  • София
Изобщо не мога да си представя на някой да му е смешно, честно. САЩ рязко се превръща в Русия, даже не, не Русия, ами Съветския съюз. С луд диктатор с частна армия, която всеки ден стреля по невинни и задържа невинни хора. И който всяка сутрин се събужда с нова идея кого да напада.
Не искам да си мисля какво е в момента да си гренландец и то защо - заради болния мозък на един луд, на когото по някаква причина цялата държава козирува.
Това е такъв ад и абсурд, че наистина не мога да схвана дали реално магасите са слепи за това, което се случва и колко е страшно, или са прекалени инати, за да си признаят, че гласуваха за чисто луд човек, който разпали вътрешни и външни войни без никаква причина.

# 19 459
Ами и аз се опитвам да разбера какви са им точно доводите за одобрението на тази "нормалност", но за сега неуспешно.

Daylily, например, за трети път се появява да съобщи, че има какво да каже, ама няма да го каже, щото аудиторията и е под нивото.

Призовавам я да бъде снисходителна и все пак да ни обясни защо това е нормално.

# 19 460
Тръмпистите си мислят, че печелят. Ще го мислят, докато не осъзнаят накрая, че губят от ден 1.
Така както го осъзнаха толкова фермери и притежатели на малки и фалирали бизнеси с червени шапки на главите, които пропищяха ''ама аз не гласувах за това''.
Трибуквеното Гестапо не се интересува от паспорта в джоба, а лови наред. Колко американски граждани и чужденци със зелени карти бяха похитени на пътя и тикнати в detention center и продължават да се похищават. Някои дори са депортирани обратно там, от където са дошли.
Тръмпистите в темата си мислят, че като им е бяла кожата, тях няма да ги пипат. Да, ама не. Хитлер се обърна и срещу белите германци.
Винаги е имало хора, които са против демокрацията, правата и свободите на човека. И винаги ще ги има. Те милеят за диктатура и сигурно си спомнят с умиление за СССР. Изпитват наслаждение да гледат как невинни хора страдат и си мислят, че на тях няма да се случи, защото са от ''правилната страна''.
Да почетат малко история - във всяка диктатура в историята, диктаторът се обръща и срещу тези, които го подкрепят.

# 19 461
  • София
И слава на Бога, че не живеем в САЩ. Щеше да е наказание в този момент да живееш в такава държава.
П.П. колко ли ще се върнат обратно в "лошата"Европа, ако МАГА се задържи на власт? Възхищаващите се на диктатурите обикновено обичат да живеят в демокрации.

# 19 462
Хитлер никога не се е обръщал срещу белите германци. Пратил е в лагери няколко водачи на германската комунистическа партия,но редовите германски комунисти са били напълно свободни  и са участвали в социалния живот в Германия.
А Гестапо е най-ефективната полиция в историята на човечеството. Всички германци са уважавали и са имали пълно доверие на Гестапо,че ще защити правата,собствеността и живота им от посегателства на престъпници.
Лошата слава на Гестапо идва от някои чужди народи (като чехите например),където гестаповци са действали твърдо,когато са срещали съпротива... Твърдо,но не незаконно...

# 19 463
  • София
Да, мен определено ме е страх за близките ми, които живеят в Америка. Съвсем легални са си всички, но както виждаме, това никога не е било спирачка за ICE.
Бащата на сина ми живее с жена си във Флорида и макар че от сто години не поддържаме връзка, чисто човешки ги мисля дали няма някой изрод да ги прибере в някой лагер. От по-близкото ми семейство също имаме две семейства в различни щати, ами притеснително си е, не знам как не го виждат някои, честно.

# 19 464
Венецуелката Мачадо е подарила Нобеловата си награда за мир на Тръмп. Яко!

# 19 465
Ахахах, деф, какви работи пишеш? 🤣
Хитлер е затрил много от своите. Също така евреите в Германия са си били техни граждани.

# 19 466
Пише то, само несвързани неща. Колкото по несвързано и глупаво, толкова по-добре. Защо му обръщате внимание и му се хващате на въдицата.

# 19 467
Ами отворете си новините като не вярвате за Нобеловата награда )))

# 19 468
Изглежда, че в темата най-гръмогласните  са извън САЩ или пък са  прикрити незаконно пребиваващи Stuck Out Tongue Winking Eye

Фенчетата на Тръмп влизате, тролите, след което млъквате, защото не можете да водите  дискусия, тъй като стотици видеа от САЩ говорят срещу вас.

Също така на ваше място бих се снишила малко - не се знае в какъв момент Европа може да обяви подкрепящите Тръмп за фашаги и да ви дръпне шалтера. Демек и в Европа няма да ви искаме.

# 19 469
Хитлер е погубил много бели германци Не забравяйте,че евреите също са германци,хомосексуалистите също са германци,социалистите и комунистите също. Умствено изостаналите и те
Не зная каква история сте учили.

Общи условия

Активация на акаунт