САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 776 310
  • 19 512
  •   5
Отговори
# 19 470
  • София
Това не знам дали е коментирано.
Не е виц, самата истина.
Анти-имиграционните I.C.E. са задържали четирима американски индианци от племето Oglala Sioux. Laughing
Това и най-добрите сценаристи в Холивуд не могат да го измислят.

https://www.youtube.com/watch?v=kZA2WZGoZT8

Мисля, че знам къде ще отидат следващите Оскари.

# 19 471
Яна, мъск напуска университета и със студентската си виза започва бизнес.
Това адвокатът, който гледах, каза, че е нелегален статут

Сергей брин идва с родителите си като нелегален имигрант беше това, което четох, до университета със сигурност статутът му е бил легализиран.

мелания също е работила докато е била с туристическа виза.

Идеята беше, че всеки един от тях в някакъв момент е бил нелегален имигрант.

# 19 472
Чудя се и как ще се отрази всичко това върху задаващото се световно по футбол?
Тези дни четох, че вече имало 17 хиляди канселирани билета за няколко дни и ФИФА свикват спешна среща. Колко е вярно, не знам.
Билетите са безумно скъпи, пък не знам каква среща ще свикват.

# 19 473
  • Сан Франциско
Аз изобщо искам да видя статистиките за туризма  откак запонаха агресивно да завличат чужденци.

Туризмът в САЩ е с 6-7.4% надолу (няколко различни статистики), което е огромна цифра и ни струва около 13 милиарда на година. Това е само за туристи чужденци и не брои вътрешния туризъм, който също е намалял.

ICE не само просто задържат индианци “по грешка,” ами се и опитват да ги депортират, преди да се усетят за грешката. Нали имаше наскоро история с жена Навахо в Аризона - приготвят се да я депортират, а тя казва: “Прадедите ми и семейството ми са тук от повече от 1000 години - къде точно мислите да ме депортирате?”

# 19 474
Не е виц, самата истина.
Анти-имиграционните I.C.E. са задържали четирима американски индианци от племето Oglala Sioux. Laughing

Аз го постнах преди няколко страници. Днес четох, че единия вече е освободен, на другите трима са се загубили някъде.

# 19 475
  • София
другите трима са се загубили някъде.

По родните си места. За ужас на тръмпанарите. LaughingLaughingLaughing
Шегувам се, но не е до смях работата. Утре някои елементи могат да решат, че не си достатъчно рус или достатъчно синеок.
Но, това си е за сметка на американците. МАГА се грижи за тях.
Мен ме вълнува външната политика на сенилния.

# 19 476
Не е виц, самата истина.

Аз го постнах преди няколко страници. Днес четох, че единия вече е освободен, на другите трима са се загубили някъде.
Не си падам много по произведенията-утопия, но това на такова прилича.
Нелегалните емигранти на континента Северна Америка арестуват коренното население за нелегален статут. Ето това е да подцениш "емигрантския въпрос", както се казваше в един виц за индианците.
Толкова е тъжно и гневящо, че чак не е смешно. Ако САЩ и света трябва да търпят подобни действия още 3 години не знам какви ще излезем от този мандат. Предвид как сме забравили уроците от хитлеро-фашизма, няма надежда да помъдреем.

# 19 477
Нали имаше наскоро история с жена Навахо в Аризона - приготвят се да я депортират, а тя казва: “Прадедите ми и семейството ми са тук от повече от 1000 години - къде точно мислите да ме депортирате?”
В концлагер е очевидният отговор без много увъртания.

# 19 478
ICE са тотални клоуни като шефката си с клоунско лице.

Гледах пряко прес конференцията с датските, гренландските и американските депутати от Копенхаген. Много малко въпроси имаше за съжаление, но после имаше възможност да ги интервюират 1 по 1. Американците са отишли там да съберат впечатления от първа ръка, които да споделят с колегите си в Конгреса така, че тази лудост да се спре. Радостното е, че в делегацията имаше и 2 републикански сенатора. Едната говореше на прес конференцията, а другият говореше преди нея.
Той завърши с This too shall pass след много окуражителни думи на подкрепа за Дания и Гренландия.

# 19 479
Сергей брин идва с родителите си като нелегален имигрант беше това, което четох, до университета със сигурност статутът му е бил легализиран.

Сергей Брин е бежанец от СССР по еврейска линия, те никога не са били с нелегален статут. Няма как някой да пристигне от Русия нелегално тук. Може да пресрочи статут и да остане нелегално, но да пристигне - просто няма начин. В края на 80те години е имало вълна на бежанци от СССР, търсещи убежище защото са евреи и са подложени на религиозни репресии. Бежанците не са нелегални.

Мъск също не е бил нелегален. Много студенти започват собствени бизнеси и чрез тях получават зелени карти, това не е незаконно. Дори да напуснеш университета, по времето, когато Мъск го е направил, 1995та, е имал цяла година време, преди да стане нелегален. Това се промени след 2001ва година с въвеждането на SEVIS и затягането на проследяването на студентския статут. Също така, Мъск е дошъл да следва като канадски гражданин, за тях по това време също е имало специални правила и много по-облекчени процедури за кандидатстване за американска зелена карта.

Аз много се надявам на ФИФА да й дойде акълът и да прехвърлят всички мачове, планирани за САЩ, в Канада и Мексико. Защото иначе има да четем за пребити, арестувани и депортирани футболисти от всички латиноамерикански и африкански отбори. Погрешка, разбира се, те стават такива работи.

# 19 480
  • Ю Ес ъф Ей
Има видео с интервю с братя Мъск от преди години, в което Кимбал казва, че са били нелегални имигранти и Мъск му шъшква. Та можем само да гадаем за него. Бях го пускал скоро тук, но не ми се търси пак.

# 19 481
Не споря, не съм наясно със статутите, гледах адвокат, който го обясняваше и му се доверих.
Акцентът му беше, че тези тримата в някакъв момент са били нелегални.

Аз друг въпрос имам, има ли последици за наемащите нелегални имигранти, особено когато ice обикалят и ги отвличат от работното им място? И за всички ли са еднакви?

# 19 482
Четири са куршумите убили Рене Гуд - 3 в тялото и 1 в главата. Не просто 2-3, както си мислехме доскоро. Този урод сигурно точно в главата се е целил...да е сигурно, че няма да бъде реанимирана и да оживее.

# 19 483
Аз много се надявам на ФИФА да й дойде акълът и да прехвърлят всички мачове, планирани за САЩ, в Канада и Мексико. Защото иначе има да четем за пребити, арестувани и депортирани футболисти от всички латиноамерикански и африкански отбори. Погрешка, разбира се, те стават такива работи.
Абсурд, те толкова му се подмазват,   специална награда за мир измислиха за него. Ще им се разсърди и ще им сложи мита и на тях😁 250%.

Аз друг въпрос имам, има ли последици за наемащите нелегални имигранти, особено когато ice обикалят и ги отвличат от работното им място? И за всички ли са еднакви?
Аз пък друго се чудя. Какво се случва с имуществото на депортираните в случай, че депортират цялото семейство. Ако са били на квартира, ясно идва следващия, но тези, които са с ипотеки? Купили са си имот, съвестно си плащат ипотеката и сега какво? Имал си пари, дал си.

# 19 484
Меган, цялото имущество на депортирания остава в САЩ, твърде е скъпо за да бъде транспортирано. Онзи ден четох какво споделя един депортиран канадски гражданин в Редит. Всичко, което е градил, е останало в САЩ. Три месеца е прекарал в център за задържане, след което са го закарали през границата и са го оставили с една торба за боклук. Причината за депортация е, че преди 2 години е бил заловен с наркотици (за което е изтърпял наказание), а освен това е имал и зелена карта и е бил легален гражданин още от 90-те. Пишеше, че в центъра за задържане имало предимно латиноамериканци и доста хора, които не са извършили никакви престъпления. Някои дори не знаят езика на родната си страна.

Общи условия

Активация на акаунт