САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 777 256
  • 19 550
  •   6
Отговори
# 19 515
  • София
Мачадо се опитва да го ласкае този ненормалник, той е толкова инфантилен, че си трябва да го дондурка човек и да го занимава с играчки . Жената иска възможно най-добро бъдеще за страната си, която в момента е под негова власт...какво е една награда пред това? Тръмп не е спечелил наградат, тя не му я присъжда от името на нобеловия комитет,  а подарява. Тръмп се тръшкаше за наградата и тя му я даде. За много хора с достойнство би било унизително да приемат, но Тръмп си го знаем, че не е от тях.
Не виждам каъв е поблема че му я е подарила. Така се водят преговри с такъв човек. И Зеленски и цяла Европа му води евалата, че е непредсказуем в делириумите си. Наистина не знам в какво обвиняват Мачадо, тя се е борила и се  бори за демокрация и във Венецуела, не за награди и признания. Дали са и наградата ок, ако сега може да и послужи като инструмент за по-добро бъдеще на страната и, нека я използва. Не дължи на никой нищо, за това че и е дадена тази награда.

# 19 516
Скрит текст:
Ако знаете какви бурни критики има към Нобеловия комитет тук, че за втори или трети път са избрали грешен лауреат.
Много гласове се надигат отговорността занапред да се даде на шведите, защото комитетът тук е прекалено крайно-десен в момента. Което и била причината Мачадо да спечели.
Тя пък тотално се изложи и ще остане в историята като жената, която даде най-скъпото си на Тръмп и остана с пръст в устата.

А Тръмп бил казал, че като се замислел няма нужда от мидтърмс тая година ... Той толкова неща бил постигнал, а партията на президента има навика да губи мидтърмс. За негов ужас изборите се организират не федерално, а от всеки щат поотделно. Но аз нямам против Тексас, Флорида, Алабама, Арканзо, Джордия, Кентъки, Канзас, Луизиана, Мисиспи и Мисури например да не проведат мидтърмс и да не изберат представители в Конгреса. Пък да се дадат повече места например на Калифорния, Ню Йорк, Масачузетс, Върмонт, Кънектикът, Илиной, Роуд Айлънд и Делауеър. Мисля, че ще е много справедливо решение. Какво мислите вие? Innocent
Е, ти много щати пропусна. Общо взето най-важните - тия които решават обикновено президентските избори. Например гледам, че Охайо от торбата с кобрите са подбрали кралската за кандидат представителя на републиканците - ценен кадър на ICE.
Сега с прекрояване на картите на гласуващите, ще видим какво ще излезе накрая. Аз не мога да предвидя точно как точно това ще промени изборите, но очаквам изненади и други трикове скоро.
Между другото двама много важни генерали имаха изслушване днес в Конгреса за одобрението си. Не го виждам отбелязано в медиите.

Щеше да стане много дълъг списък да изброя всички щати, затова написах само някои от тях.
Наистина много важни новини се пропускат в медиите напоследък. Какво стана с Епстейновите файлове например? Бонди наруши закона като не пусна всички файлове преди срока 19 декември, вече е 17 януари и нито дума за тия файлове по новините.

Мачадо тотално се провали и стана за смях. Достоверността й е нула.
Даде на Тръмп медала без да получи абсолютно нищо освен да почеше и без това напомпаното его на Тръмп.
Веднага след срещата Тръмп потвърди, че няма скоро да има избори и че работи много добре със сегашното управление - вицето на Мадуро.
Тоест абсолютно никаква победа за Мачадо.

# 19 517
Притеснително за мен е,че както си подари наградата,така в някакво бъдеще ще си подари и страната.Явно обича да се раздава.

# 19 518
Въобще не ми изглеждаше унизително поведението на гренландския външен министър. Изглежда ми човешко -  малка беззащитна страна захапана от свиреп звяр. Жестоко е, че Тръмп и създадената от него реалност убива всякаква човещина у нас, щом намирате това за унизително.

Цитат
А европейците да се стягат и да почват да си правят армия!

Да, то армия от днес за утре се прави….

Е, извинявай, но за мен правилната реакция за ситуацията, в която някакъв несистемен играч твърди, че ще си вземе/купи/окупира чужда територия на съюзник, е привикване на американския посланик и искане на обяснение от страна на ВСЯКА  държава в ЕС, евентуално в НАТО. А не да ходят да се срещат с него да го увещават. Просто не е адекватно това чисто на дипломатическо ниво. И не им е за първи път това, при тарифите също много клякаха и го увещаваха, накрая ги прецака. Твърдо трябва, но още се надяват с мазнене и молби да го пасифират ...няма да стане. Изобщо не става дума за човещина, има си някакви протоколи, някакво прието поведение в подобни ситуации...

Не е от днес за утре, ама все пак да почват от днес за след 5 години, а не след 5 години за след 10. И някакво достойнство и общоевропейска реакция демонстрират, няма да им се разсърдя.

Edit: Тръмп плаши с тарифи държавите, които са против завземането му на Гренландия...продължавайте с мазненето, умилостяването и клякането. САЩ не е Тръмп, ама САЩ начело с Тръмп НЕ Е съюзник!

# 19 519
  • София
Гренландците имат доста смесени чувства към Дания, не е като да изгарят от любов към тях. Не вярвам да не сте чували за евгениката и стерилизациите на местното население от 20-те до 50-те години на 20 в.
Ето: https://www.actualno.com/europe/genocidyt-na-nasilstvenata-steri … news_2543174.html

# 19 520
Местното население в САЩ вярвам също има какво да каже по въпроса за нашествениците 🙂

# 19 521
  • Deutschland/HE
Дори сега ICE иска да ги екстрадира.

# 19 522
  • София
Местното население в САЩ вярвам също има какво да каже по въпроса за нашествениците 🙂
Разбира се, сходно е.
В този смисъл на 50 000 гренландци не знам дали им важно кой точно колонизатор ще ги похити.

# 19 523
  • София
Мачадо няма влст да подари Венецуела на никой, формално тя не е никаква там, тя е просто един активист. Нейният кандидат спечели изборите може би защото наистина беше достъчно смела и издръжлива въпреки репресиите и остана като опозиционна алтернстиеа. Но тя няма власт, така че не виджам, как може да подари страната си...Венецуела се управлява от режима на Мадуро с Тръмп начело. Да подари наградата е опит да спечели някакво разбирателсвто в бъдеще, отколкото нещо в замяна в момента. Тръмп не и предлага нищо, не приема президента, който САЩ по принцип призна за победител. Въобще логични действи при него няма. Иска си награда, ето даде му я, дано се успокои малко.

Притеснително за мен е,че както си подари наградата,така в някакво бъдеще ще си подари и страната.Явно обича да се раздава.

# 19 524
  • Deutschland/HE
Аз не мога да повярвам, че е подарила и премията. Тръмп не е нуждаещ се.

# 19 525
Знаете ли,в Бг също има политици,които възхваляват всяко"държавническо" решение на Тръмп.Уважението ми към тях е пропорционално на това към венецуелката.

# 19 526
Разбира се, сходно е.
В този смисъл на 50 000 гренландци не знам дали им важно кой точно колонизатор ще ги похити.

Ами не е така, Гренландия Е със статут на автономия в Дания и имат много права, свой парламент. Със сигурност предпочитат Дания пред САЩ и СА изплашени. А САЩ не ги иска, а иска територията им, за да прави бази. Дали ще им даде автономност и възможност за напускане, какъвто е сега статутът им в Дания?

# 19 527
Разбира се, сходно е.

Ами важно им е, сами си го казват. Не желаят да са в САЩ.

Допълвам: Много ми е чудно как се раздава така с лекота земя на други хора. То вярно, че на чужд гръб и сто тояги са малко, ама поне някаква минимална съвест и достойнство да покажете. Макар, че съдейки по мненията Ви изразени в други теми, трудна работа това със съвестта и достойнството.

# 19 528
Гренландия може да е пострадала от насилствена стерилизация, но това не значи, че иска да е част от САЩ. Joy Какви са тези нещастни опити да докажете, че Гренландия трябва да бъде превзета, като използвате неща от преди 50 и повече години? Все едно някои европейски държави да се обърнат срещу Германия, защото преди повече от 80 години е започнала най-голямата война в историята.

# 19 529
  • София
Знаете ли,в Бг също има политици,които възхваляват всяко"държавническо" решение на Тръмп.Уважението ми към тях е пропорционално на това към венецуелката.
С тази разлика, че Мачадо не "възхвалява" всяко политическо решени, а едно конкретно и във връзка с него е изключително заинтересована във Венецуела да се осъществи мирен преход към декмокрация, нещо, което е в ръцете на Тръмп в моемнта.
Българските политици, кпито описваш, защо го възхваляват нямам представа, едва ли са същи причините.
При Мачадо, целта ооравдава средствата. И на мен ми се иска Европа да му затвори варта на Тръмп и повче да не му позволява да ни разиграва за щяло и нещяло, но очевидно не е толкова лесно нито ще доведе до нещо много добро, за това за сега никой не го прави. Търпят го всички, Макрон, геманеца...разведжат го на сам натам и му слушат нелепиците, за сега се очертава най-подходящия подход за такъв типаж.

Общи условия

Активация на акаунт