САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 797 732
  • 20 180
  •   9
Отговори
# 20 040
Джими Кимел предлага на Тръмп сделка. Тръмп ще получи всички награди, които Кимел е получил през годините, всички трофеи, ако изкара ICE от Минеаполис и остави хората там на мира.

Ето това е сделка, която Тръмп просто не може да откаже.

# 20 041
Извяление от родителите на Алекс Прети.

# 20 042
Няма нищо хуманно и достойно в човек, оправдаващ убийство на другиго без причина.
Гледам видеото, в което убиват Алекс Перети - група от престъпници скочили на един човек, който има телефон в ръката. Големи мъже, страхотни федерални служители. Ритат го, после го застрелват 9 пъти. Сякаш гледаме кадри от 90те години в Меделин. С тази разлика, че онези знаеха какво правят.
ICE са въоръжени престъпници, нищо повече. Задачата им е да предизвикат гражданска война.
Докато някои каки редят лего други хора умират по улиците, защото все още вярват в силата на закона и това, че живеят в най-демократичната държава.

Дразня се много на демократите, седем от които гласуваха да бъдат вдигнати парите на ICE. С такива отрепки не ти е нужен враг. https://newrepublic.com/post/205604/seven-democrats-voted-keep-funding-ice

# 20 043
Според мен гражданска война няма да има. Първо, тук войната е идеологична, няма спор за територии в рамките на щатите, поне все още. Второ няма разцепление на силовите структури, например армията и полицията да са на различни страни. Но със сигурност съвсем скоро ще има ясни сблъсъци между институциите. Това ще подкопае САЩ много дълбоко.

Положението е много, много лошо, тепърва ще умират американски граждани по простести...

# 20 044
  • София
Напрежение между щатите има, тъй като много неравномерно е разпределена икономическата тежест.
Пак казвам, че не мисля, че армията симпатизира на шайката на Тръмп, за което много допринася министърът му, който не знае какво прави и няколко пъти застрашава операции.

# 20 045
  • София
И аз не смятам, че гражданска война ще има. Хората са инертни и ако не им се подпали бялата къщичка, никой няма да се вдигне.
Предлагам всички актьори, получили Оскар, да предложат статуетките си на бай Дон, за да спре мутрите си.

# 20 046
най-добре обама да му даде неговата за мир и да се приключва

# 20 047
Пернишко меле , селските мутри бабаити бият и убиват . На това ми приличат тея ледените .
Аз продължавам да не разбирам какво въобще искаха от Рене и в този случай също ,  не мога да си представя явно ,че в държава ,която се определя за цивилизована  е допустим подобен произвол .

# 20 048
  • В офиса
В какви времена живеем, страшно е. Никой не е подозирал степента, до която могат да се променят нещата в Америка за 6 месеца.
Обидите срещу републиканците са още от същата отрова. Само дето куршумите се изстрелват от клавиатурата, а не от пистолети. Не, не са смъртоносни, обаче са разрушителни. Всички можете да изказвате позицията си и без обиди, както го правят някои, нали?
Обединение трябва, обединение срещу Тръмп и за Америка, а не поредното разделение на "тъпи" и "умни" и сочене с пръст.

# 20 049
Обединение с върлите републиканци е невъзможно. Пък и самите те не го искат.

# 20 050
  • В офиса
Добре, тичайте си по отделните писти, обиждайте се едни други, сейте омраза и плачете за всички убити от ICE и всички запалени войни.
А пък републиканците дано всички по-бързо разберат, че сега им трябва rapid failure и максимално редуциране на sunk costs. Иначе много различна ще бъде Америка, но и света, но по много по-гаден начин.

# 20 051
Добре, тичайте си по отделните писти, обиждайте се едни други, сейте омраза и плачете за всички убити от ICE и всички запалени войни.
А пък републиканците дано всички по-бързо разберат, че сега им трябва rapid failure и максимално редуциране на sunk costs. Иначе много различна ще бъде Америка, но и света, но по много по-гаден начин.

Ох, поредният peace maker, който призовава хората да се обичат докато къщата гори. Не сме на по 5 години, моля ви.

# 20 052
  • София
Трудно е в тези времена човек да се въздържи.
Ето, хващам се за думите на So lucky, "...заведенията са пълни, паркингите се пукат по шевовете. Не ни мислете!..... А вие, ако се наложи, къде ще избягате?"
Това е или тотално сбъркани ценности, или ужасен цинизъм...или в което аз избирам да вярвам, е безсилие и опит да се съхрани психически, в собствения й балон!
Не може да казваш колко хубаво си живееш, докато в съседен щат, съседен град, съседна улица, едни побеснели псета разстрелват човек на улицата, без да е провокирал с каквото и да е тази агресия.
Снощи до късно четох в reddit Минеаполис и Минесота. Не единично хора призовават чужденци, които четат в момента, да се обърнат към своите правителства и власти, да изолират САЩ, да съсипят икономиката, чрез продажбата на облигации и налагане на ембарго върху търговията със САЩ. Молят се някой от международната общност да обърне внимание на случващото се и да се предприемат мерки. Прочетох дори хора, които стжаляват, че САЩ са се отказали от нападение над Грендландия, защото това им се вижда най-бурзия път към краха на този режим.
Да, РЕЖИМ, за какъвто говорим в Иран, в Сирия. Дори в Русия не разстрелват хора на улицата!
Хора от Минеаполис също призовават за елиминиране на езика на омразата. Споделят за свои съседи, прясно натурализирани емигранти с малки бизнеси, които са гласували за Тръмп, с надеждата, че това ще помогне на бизнеса им. Сега магазините им стоят затворени, а съседите им събират помощи за тях, защото се страхуват да работят, да пазаруват, да живеят...
Всеки може да сбърка, не всеки се интересува от политика, не всеки има икономически познания, не всеки може да се ориентира и да е достатъчно прозорлив за бъдещето.
Но всяко човешко същество трябва да има капка човечност в себе си и да не стига до цинизма, когато екзекутират хора на улицата, да казва "ние сме цъфнали и вързали"!

И последно, "ако се наложи , вие къде ще избягате?", някаква заплаха ли беше, или само аз така го прочетох?

Отвратително е!

# 20 053
  • София
Тинкърбел, в тази тема, омраза, цинизъм и арогантност съм виждала само от няколкото ултра магаски, така че отправяй призивите си към тях.
Те оплюват Европа и България, носи пращат децата там, те се аслаждават на издевателствата над хората, но когато са били засегнати са плюли по системата, те ни наричаха какви ли не и пак те защитават всяка малоумщина на тръмп и ко.

# 20 054
Аз го чета като вик за помощ. Осъзнават, че колкото и слаба да им се вижда Европа все още е място, където хората имат шанса да живеят спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт