САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 799 828
  • 20 232
  •   1
Отговори
# 20 220
По времето на Обама обучението на новите ICE агенти е било 2 години. Тръмп ги обучава 47 дни. В повечето случаи не се и проверява дали имат криминални досиета. Имаше случай в един от южните червени щати бяха открили случайно, че новоназначен ICE агент е бил три пъти осъждан за побой и обир.

Ти можеш да не го вярваш, но американското посолство в Италия го казва.

# 20 221
Е, добре, дори да са го казали, аз не виждам какъв е смисълът да вкарват имиграционни агенти за охрана, при положение, че както Татко Непохватко писа, имат и Сикрет Сървис и още 15 други служби, занимаващи се точно с такива неща, обучавани именно да осигуряват безопасност? Какво печелят?

# 20 222
Ама те могат да вземат И айс просто, барабар с другата защита.

Въпросът е подготвили ли са златен медал за тръмпи.

# 20 223
Е, за какво да го взимат тоя АЙС? Да стреля по протестиращи ли ? Simple Smile)) В Цюрих и Давос имаше много протести против Тръмп и явно му е домъчняло за домашните екзекуцийки Simple Smile).

Дано скоро се гътне, че ескалира с бясна скорост.

# 20 224
  • Ю Ес ъф Ей
Аз намерих това от това, от горните връзки

"The State Department's Diplomatic Security Service is leading the U.S. security effort at the Milano-Cortina 2026 Winter Olympics," the U.S. State Department said in a statement shared on Tuesday with CBS News, and also shared by the Department of Homeland Security and the Secret Service. "As in previous Olympic events, multiple federal agencies are supporting the Diplomatic Security Service, including Homeland Security Investigations [HSI], ICE's investigative component."

Писах и преди, ERO е това, което виждаме по медиите което ни представят за ICE. HSI не е точно това, доколкото аз съм запознат. Пак са част от ICE, но не са тези, които грабят хора по улиците, а които извършват разследванията.

# 20 225
Хаха, CNN хванаха Ванс в лъжа.
На 7 януари той категорично заяви от подума на Белия дом, че ICE агентите имат абсолютен имунитет.
На 22 януари на среща с федерални агенти в Минеаполис той заяви, че никога не е казвал такова нещо, а е казал, че когато федерални агенти извършат престъпление, те се разследват от ФБР.
Кадрите не лъжат Simple Smile

Ройтерс съобщава, че Бовино е уволнен и ще се върне на старата си работа в Калифорния до пенсиониране.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 18:46 от Fenris

# 20 226
  • Сан Франциско
Ох, Мелито... Нищо, че филмът й с такъв "ентусиазъм" е посрещнат по кината, тя частно парти хвърля - скрийнинг на шедьовъра - и ето с какво си била почерпила гостите - Бял Дом - курабийка на златна паничка. А на втората снимка с нейната муцунка - това е колекционерска кутия за пуканки, която гостите отнасят за спомен Joy То вярно, че само с пуканки й е пълна главицата.

# 20 227
Слушах българския превод на изказването й - познавала президента. Моля ви се...
Защо не се скрие както в първия мандат, че и тя е потенциално интересна за ледените.
Както някой преди пет страници писа - що да не ги вземат в Италия? Така ще имат повод да ги хвлят какви уникални професионалисти са. На кой от тръмпанарската администрация му пука какви са законите, правилата и кой действително охранява на чужда територия.

# 20 228
Гледах видеозапис от Фокс, където Мелания говори за въпросното частно прожектиране пред семейство и приятели.
Мелания има много, много силен акцент и много прост английски. Аз почти не съм я чувала да говори, но как е възможно да не са работили специалисти с нея още при първия й път като президентша?
Това е излагация. Да не говорим, че наистина тя е работила незаконно като манекенка с туристическа виза и че получаването й на Айнщайнска виза е много, много съмнително при условие, че тя не показва нищо, с което да се квалифицира за такава виза.

I think everybody will connect on the certain scenes. Що за английски е това?
The reception of the movie of the film was very warm. Тя знае ли английски изобщо?

# 20 229
Английският на Мелания е напълно адекватен на английския на Тръмп.

# 20 230
Точно това ми дойде и на мен веднага - на Доналд Тръмп английският е на абсолютно минимум ниво. Още не мога да повярвам, че американският народ си избра това дъно (като морал, образование, ерудиция) за президент.

# 20 231
Тръмп има речевите способности на 7 годишно дете, и вероятно някъде там е застинал на емоционално и интелектуално ниво.

Федерален съдия е блокирал депортацията на 5 годишният Лиам и баща му.

# 20 232
Не, за мен беше огромна изненада колко й е зле английския на Мелания. Тръмп е с прост английски, но поне граматиката все още не я е забравил. А на Мелания граматиката е ужасна. Акцент - хайде, всеки има акцент на чужд език, макар че нейният е ужасно тежък за човек, който толкова години е живял в една държава.
Направи ми впечатление и че много ясно произнася и натъртва Г-то в окончание -ing. Казва инГ, което не е нормално. НГ-комбинацията е назална.

Тръмп отиде в Айо(в)а да говори пред избирателите за икономиката. Да припомним, че в тоя щат има много соя фермери, които много пострадаха от на Тръмп войната на митата и републиканската партия е много непопулярна в момента. Явно затова са пратили Тръмп с надежда Тръмп-ефекта да замаже положението, но в крайна сметка с приказки Тръмп не може да промени реалността.

Оказа се също, че много от отвлечените от ICE чужденци в Минеаполис са били пратени в detention center в Тексас. След няколко дни престой и уточняване, че са съвсем легално в страната, са били пуснати да си ходят и сами да се оправят да се приберат от Тексас в Минесота.

Общи условия

Активация на акаунт