САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 813 449
  • 20 451
  •   4
Отговори
# 20 445
То най-тъжното е, че има хора, които го вярват и твърдят това - че е било по взаимно съгласие...
Даже и по-далеч отиват - горките мъже,  паднали в капан. Да ги ожали човек.

Ценности, сър.

# 20 446
Гледам исторически филми тези дни и осъзнавам, че не знам точно защо САЩ са смятани за стожер на демокрацията и справедливостта. Всъщност като погледнем историята, има едно към 60-тина години от всичките 250, когато реално в държавата като цяло са тържествували законите и някакъв общоприет морал. През останалото време - робство, сегрегация, репресии над протестиращите за права, мир и хляб, италианска мафия, последвана от всякакви други мафии, трафик на наркотици и хора,  съдебна система в лапите на властимащи или олигарси, гонения на вещици (от Салем до Маккарти), атентати срещу всякакви политически фигури и най-вече концентриране на цялата сила и всички решения в мъжете с пачките и цилиндрите... Та сега времената май статистически съвсем се вписват в общата картина, просто сме отвикнали заради краткия и може би илюзорен период на идеализъм.

# 20 447
Днес гледах клип от събитие на Републиканската партия в един град в Кентъки на който конгресмен каза, че всички ходили на острова на Епщайн трябва да са в затвора, дори милиардерите. Докато говореше един от служителите на трибуната му изключи микрофона. Някой му ръкопляскаха, други мигаха на парцали и се чудеха накъде да гледат.

# 20 448
В последните години и аз това се питам, Яна...

Така ми се е набило в главата едно изказване - по-голямата част от света не харесва САЩ.

В последната година по-малката част от света започва да проумява защо.

# 20 449
Американски войници от 8 различни поделения са се оплакали анонимно, че са били принудени да отидат да гледат филма на Мелания заедно със семействата си.
Вoйниците казват, че са били adviced да го направят, но че всеки знае, че ще има последствия, ако не го направиш.

Ето от къде дойдоха 7 милиона долара приходи за филма. Горките войници карани под строй от МАГА командирите си да гледат филма против волята си.

Ванс и жена му бурно освиркани в Кенеди центъра. Те се усмихват, докато публиката ги освирква мощно.

А в Луизиана демократите печелят дистрикт на специални местни избори с огромна преднина. Тръмп го е спечелил предния път, a сега демократите взимат мястото в долната камара на щатския парламент. Дистрикт 60 мисля, че беше. Спечелилата е имала 3 пъти по-малко пари за кампанията си.

Явно има смисъл да се гласува. Надявам се хората масово да гласуват тази година.

За лека нощ едно интересно видео. Тази жена ще обяви фалит и пак ще обвинява Байдън Simple Smile

https://www.facebook.com/reel/1951154505808501

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 22:02 от Fenris

# 20 450
Като коне с капаци са.

# 20 451
  • Ю Ес ъф Ей
Гледам исторически филми тези дни и осъзнавам, че не знам точно защо САЩ са смятани за стожер на демокрацията и справедливостта. Всъщност като погледнем историята, има едно към 60-тина години от всичките 250, когато реално в държавата като цяло са тържествували законите и някакъв общоприет морал. През останалото време - робство, сегрегация, репресии над протестиращите за права, мир и хляб, италианска мафия, последвана от всякакви други мафии, трафик на наркотици и хора,  съдебна система в лапите на властимащи или олигарси, гонения на вещици (от Салем до Маккарти), атентати срещу всякакви политически фигури и най-вече концентриране на цялата сила и всички решения в мъжете с пачките и цилиндрите... Та сега времената май статистически съвсем се вписват в общата картина, просто сме отвикнали заради краткия и може би илюзорен период на идеализъм.

Уф, подтискащо.
Все пак в колко държави е имало Френски революции, като махнем самата Франция? Ама дори и тя си има Наполеон след Революцията.
Аз все още питая надежди, че Life, Liberty and the pursuit of Happiness ще се случва по тия земи. Може би за да си оправдая избора, кой знае.

Междувременно реклама по времето на Супербол.

https://www.reddit.com/r/videos/comments/1qzi4gs/epstein_survivo … uper_bowl_sunday/

То малко, Като ми пееш Пенке ли, кой ли те слуша.

Общи условия

Активация на акаунт