САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 813 776
  • 20 456
  •   3
Отговори
# 20 445
То най-тъжното е, че има хора, които го вярват и твърдят това - че е било по взаимно съгласие...
Даже и по-далеч отиват - горките мъже,  паднали в капан. Да ги ожали човек.

Ценности, сър.

# 20 446
Гледам исторически филми тези дни и осъзнавам, че не знам точно защо САЩ са смятани за стожер на демокрацията и справедливостта. Всъщност като погледнем историята, има едно към 60-тина години от всичките 250, когато реално в държавата като цяло са тържествували законите и някакъв общоприет морал. През останалото време - робство, сегрегация, репресии над протестиращите за права, мир и хляб, италианска мафия, последвана от всякакви други мафии, трафик на наркотици и хора,  съдебна система в лапите на властимащи или олигарси, гонения на вещици (от Салем до Маккарти), атентати срещу всякакви политически фигури и най-вече концентриране на цялата сила и всички решения в мъжете с пачките и цилиндрите... Та сега времената май статистически съвсем се вписват в общата картина, просто сме отвикнали заради краткия и може би илюзорен период на идеализъм.

# 20 447
Днес гледах клип от събитие на Републиканската партия в един град в Кентъки на който конгресмен каза, че всички ходили на острова на Епщайн трябва да са в затвора, дори милиардерите. Докато говореше един от служителите на трибуната му изключи микрофона. Някой му ръкопляскаха, други мигаха на парцали и се чудеха накъде да гледат.

# 20 448
В последните години и аз това се питам, Яна...

Така ми се е набило в главата едно изказване - по-голямата част от света не харесва САЩ.

В последната година по-малката част от света започва да проумява защо.

# 20 449
Американски войници от 8 различни поделения са се оплакали анонимно, че са били принудени да отидат да гледат филма на Мелания заедно със семействата си.
Вoйниците казват, че са били adviced да го направят, но че всеки знае, че ще има последствия, ако не го направиш.

Ето от къде дойдоха 7 милиона долара приходи за филма. Горките войници карани под строй от МАГА командирите си да гледат филма против волята си.

Ванс и жена му бурно освиркани в Кенеди центъра. Те се усмихват, докато публиката ги освирква мощно.

А в Луизиана демократите печелят дистрикт на специални местни избори с огромна преднина. Тръмп го е спечелил предния път, a сега демократите взимат мястото в долната камара на щатския парламент. Дистрикт 60 мисля, че беше. Спечелилата е имала 3 пъти по-малко пари за кампанията си.

Явно има смисъл да се гласува. Надявам се хората масово да гласуват тази година.

За лека нощ едно интересно видео. Тази жена ще обяви фалит и пак ще обвинява Байдън Simple Smile

https://www.facebook.com/reel/1951154505808501

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 22:02 от Fenris

# 20 450
Като коне с капаци са.

# 20 451
  • Ю Ес ъф Ей
Гледам исторически филми тези дни и осъзнавам, че не знам точно защо САЩ са смятани за стожер на демокрацията и справедливостта. Всъщност като погледнем историята, има едно към 60-тина години от всичките 250, когато реално в държавата като цяло са тържествували законите и някакъв общоприет морал. През останалото време - робство, сегрегация, репресии над протестиращите за права, мир и хляб, италианска мафия, последвана от всякакви други мафии, трафик на наркотици и хора,  съдебна система в лапите на властимащи или олигарси, гонения на вещици (от Салем до Маккарти), атентати срещу всякакви политически фигури и най-вече концентриране на цялата сила и всички решения в мъжете с пачките и цилиндрите... Та сега времената май статистически съвсем се вписват в общата картина, просто сме отвикнали заради краткия и може би илюзорен период на идеализъм.

Уф, потискащо.
Все пак в колко държави е имало Френски революции, като махнем самата Франция? Ама дори и тя си има Наполеон след Революцията.
Аз все още питая надежди, че Life, Liberty and the pursuit of Happiness ще се случва по тия земи. Може би за да си оправдая избора, кой знае.

Междувременно реклама по времето на Супербол.

https://www.reddit.com/r/videos/comments/1qzi4gs/epstein_survivo … uper_bowl_sunday/

То малко стана, Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 07:44 от Татко Непохватко

# 20 452
Ами умно да пуснат тази реклама тогава.
Все пак МАГА гласуваха за Тръмп, защото той обеща, че ще пусне всички файлове веднага като встъпи в длъжност.
МАГА забравиха ли?

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 09:03 от Fenris

# 20 453
Американски войници от 8 различни поделения са се оплакали анонимно, че са били принудени да отидат да гледат филма на Мелания заедно със семействата си.
Вoйниците казват, че са били adviced да го направят, но че всеки знае, че ще има последствия, ако не го направиш.

Ето от къде дойдоха 7 милиона долара приходи за филма. Горките войници карани под строй от МАГА командирите си да гледат филма против волята си.

Ванс и жена му бурно освиркани в Кенеди центъра. Те се усмихват, докато публиката ги освирква мощно.

А в Луизиана демократите печелят дистрикт на специални местни избори с огромна преднина. Тръмп го е спечелил предния път, a сега демократите взимат мястото в долната камара на щатския парламент. Дистрикт 60 мисля, че беше. Спечелилата е имала 3 пъти по-малко пари за кампанията си.

Явно има смисъл да се гласува. Надявам се хората масово да гласуват тази година.

За лека нощ едно интересно видео. Тази жена ще обяви фалит и пак ще обвинява Байдън Simple Smile

https://www.facebook.com/reel/1951154505808501
И кой твърди това за войниците и филма за Мелания? Организация,която се бори срещу християнството в армията! Да ти имам източниците...! Yum

# 20 454
Президента на щатите, който е уж президент на всички американци е пуснал отново пост в неговата мрежа, в който  обижда спортист от отбора на сащ на олимпийските игри, защото си е позволил да си каже мнението за състоянието на държавата на пресконференция.
Толкова е жалък тоя човек.

И също толкова жалки са поддръжниците му.

# 20 455
MRFF is a nonprofit founded in 2005 that “is dedicated to ensuring that all members of the United States Armed Forces fully receive the Constitutional guarantees of religious freedom to which they and all Americans are entitled by virtue of the Establishment Clause of the First Amendment.

Явно те са получили информацията за войниците, които са били накарани насила да идат да гледат филма. Това било Unit Activity Event и командира на едно от отделенията носил червена МАГА шапка.
Тръмп и неговите протежета са знаели, че никой няма да иде да гледа и най-лесното е МАГА военните да изкомандват войниците да идат да гледат филма за бройка.

# 20 456
Президента на щатите, който е уж президент на всички американци е пуснал отново пост в неговата мрежа, в който  обижда спортист от отбора на сащ на олимпийските игри, защото си е позволил да си каже мнението за състоянието на държавата на пресконференция.
Толкова е жалък тоя човек.

И също толкова жалки са поддръжниците му.

Мдаааа, и  е като развалена плоча вече - едно и съшо върти. Аз велик - другите лузъри. Нема начин спортист на олимписйките игри да не е лузър. Там са се събрали лузър до лузъра на тая олимпиада Simple Smile)

Интересно обаче, че не беше само този един скиор дето така се изказа. Ама някак е неудобно да се каже, че доста са се изказали, за това предполагам тактиката е да ги нападат по единично и където захване....

А поддръжници изчезнаха, ама то е щото са в претъпканите кръчми

Общи условия

Активация на акаунт