САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 814 737
  • 20 483
  •   7
Отговори
# 20 460
Може да не е заслужил награда за мир, но награда за обединение на света срещу себе си трябва да му се даде Simple Smile Стари врагове станаха приятели благодарение на Тръмп и стари приятели станаха врагове. Заслугите са си заслуги.

# 20 461
Много ми хареса шоуто на Bad bunny. Толкова силни послания, обединяващо и автентично.
135 милиона са гледали него, и едва 5 милиона МАГА лузърите. Това говори много.

Малка доза смях по този повод.
Скрит текст:

# 20 462
Значи Тръмп все пак е гледал Бад Бъни. Аз не харесвам музиката, но харесах шоуто. Особено края с всички знамена, изброяването на държавите и надписа на таблото.
Със сигурност на Тръмп му се е догадило.

Като екзорсизъм, каза моя мъж Laughing

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 19:12 от Fenris

# 20 463
А и клипа с " маймуните" Обама му изигра лоша шега. Сега навсякъде е пълно с ето това:

# 20 464
Едно не може да му се отрече на Тръмп като успех.
Успя да обедини нацията.
Срещу него.
Ъмммм, не мисля, че това е категорично вярно. Наскоро слушах някъде (или четох? ще трябва да проверя) ще средностатистичекия американец отделя по 4 мин на седмица за политика. И съм склонна да го вярвам. Още повече съм склонна да вярвам, че твърдата база на Тръмп е доста предубедена към демократите, в политическо отношение вижда нещата черно-бели  и тези 4 мин/седм. хич не са достатъчни. В края на краищата нали за всичко е виновен Байдън.

# 20 465
Неминуемо обаче ще дойде момент на прозрение, когато в живият живот нещата вече не са така розови, както той им обеща. Колкото и твърдоглав да е един човек опре ли ножа до кокала, всичко се променя.
Ще ми се да вярвам, че в САЩ вече са останали не повече от 20 милиона супер МАГА фенска маса. Останалите прогледнаха и се проклинат, но е късно.
Неприятното за всички американци е, че следват още три години на панаири, лудости и все повече обедняване.

Щом никой не трепва пред доказателства какви чудовища ги управляват за какво говорим? Тотална деградация, сриване на кулите от илюзии и наистина революция ни очаква, и то в глобален план.
Оранжевият педофил не е единствен. Време е за промяна.

# 20 466
Неминуемо обаче ще дойде момент на прозрение, когато в живият живот нещата вече не са така розови, както той им обеща. Колкото и твърдоглав да е един човек опре ли ножа до кокала, всичко се променя...
На теория това е така. На практика (ИМХО!) пропагандата захранена с милиони от милардерите ще намери кой да обвини за ситуацията и този някой няма да е оранжев или от еврейски произход този път.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 19:46 от Agent Provocateur

# 20 467
Има някои граници, които веднъж преминати никой долар не може да заличи. САЩ са имали много срамни страници в модерната си история, но тази е една от най-гнусните.

Има много сили, които в момента работят за завой към демократичен социализъм. Аз мисля, че от там ще изскочи нещо. Това няма как да продължава вечно. Не мисля, че който и да е от милиардерите, открити или скрити сили зад Тръмп е ок с това да се заиграе на голям фронт с ядрени оръжия. Каквито и бункери да имат все тая, няма да оцелеят дълго.
Иран открито заплашват с военен конфликт, Китай икономически завладяват все повече позиции, дори меката Европа се разбуди от дълъг сън. А САЩ тепърва осъзнава, че е hijack-ната.

Този изкуфял педофил натам води нещата. Само това му остана, за да излезе като герой. Да сътвори война.

# 20 468
Пак ще стане It's the economy, stupid.

Смея се как някои републиканци в паника се опитват да повлияят Тръмп, защото усещат, че нещата вървят към загуба на честни избори наесен. Но Тръмп е Тръмп и ще стъпи в салатата, както казват тук.
Нямам търпение да започнат праймърис в различните щати и да се види как върви настроението. Тръмп има още няколко месеца да влоши още повече шансовете на републиканците.
Сега вечерта прочетох в Редит в групите на 5-6 щата, че хората призовават да се гласува за който и да е демократ или независим, само да не е републиканец, както и да се следи всеки кандидат, които кандидатства за преизбиране, как е гласувал и дали е гласувал в подкрепа на Тръмп и неговата политика.
Хората са настръхнали.

А Банън открито каза, че ICE трябва да са във всяка станция за гласуване. Ще тероризират и отвличат чернокожи и латиноамериканци, които са отишли да гласуват.

Един достоен американец в Милано:

https://scontent.fsvg1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/626764780_1 … 5RIkg&oe=698FFA4D

# 20 469
https://www.youtube.com/watch?v=drjpw1dMRdM
Обърнете внимание на болшинствоto от коментарите, въпреки, че всички спортисти говориха и с любов и уважение към страната си!

Например:
@1destra
1 day ago (edited)
What fucking disgraceful idiots who aren't representing our country but only themselves. These child minded brainwash idiots should pick up a book or do research to get true information not shit off Tik Tok or leftist propaganda media sites. We live in the greatest country in the World and no comparison! Take off anything that represents our countries colors or the flag. MOSTLY, YOU TRAITORS GIVE BACK YOUR MEDALS!!!!

@youtubecensors5419
2 hours ago
As a Mexican American, I can't wait until the programmed white saviors are assigned another pet cause by billionaire media and their social media shock troops. The reality is that four years of open borders that brought 12 million unvetted people into the US made the cartels a military powerhouse. Their fentanyl trade and human trafficking rings are responsible for around 100k people passing away in the US and many more in Mexico. The cartels turned my father's hometown in Michoacan into a warzone, I won't even go there now. This is 100% from liberal border and immigration policies. No one is mentioning that homicides are at their lowest point in the last century per capita and that has only happened in the last twelve months. Fentanyl overdoses are down by a third! We're not losing 60,000 children a year anymore. Thank you ICE, ignore these "cause of the day" posers larping as "good people". More ICE please!

@1johncabs
1 day ago (edited)
Spoiled brat anti-Trump political statements are disgraceful. Hunter talked about "CITIZENS". Illegal invaders are not citizens. Anti-Trump Lindsey Vonn got her instant karma. Hunter's Valley Girl upspeak is cringe-worthy.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 22:06 от Agent Provocateur

# 20 470
  • Ю Ес ъф Ей

Ъмммм, не мисля, че това е категорично вярно. Наскоро слушах някъде (или четох? ще трябва да проверя) ще средностатистичекия американец отделя по 4 мин на седмица за политика. И съм склонна да го вярвам. Още повече съм склонна да вярвам, че твърдата база на Тръмп е доста предубедена към демократите, в политическо отношение вижда нещата черно-бели  и тези 4 мин/седм. хич не са достатъчни. В края на краищата нали за всичко е виновен Байдън.
Точно в това е заслугата Тръмпова. Не става въпрос МАГА да харесват Демократите. Това няма как да се очаква. Отношенията на не-МАГА Републиканците и сегашната администрация са вече на друга плоскост. Било то латиносите, които гласуваха за него - справка ICE. Жените, които гласуваха за него - справка Епстийн. Малкия бизнес, който гласува за него - справка тарифите. Дори милиардерите, които го подкрепяха и финансираха.
Разбира се може и да греша, но вече ми се струва, че има достатъчно критична промяна. На междинните избори ще се разбере.

Ето например скорошно интервю с Кен Грифин, който няма как да мине за Демократ. Нещо не звучи очарован на настоящата икономическа ситуация.

https://www.wsj.com/video/republican-megadonor-ken-griffin-on-tr … BC06-E78E22F35036

# 20 471
Дано да не грешиш изобщо, Татко!

Скрит текст:
Онзи ден видях списъците с прос/конс на дъщеря ми (тя ще е студентка тази есен и си прави +/- лист за унитата)

+ в този щат няма присъствие на АЙС.

Докъде го докарахме! Бяло дете, родено и израснало тук да се страхува от силите на "реда"

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 22:05 от Agent Provocateur

# 20 472
  • Ю Ес ъф Ей
И ние правим списъци. Мислим да се местим и цветът на щата е от ключово значение.
Между другото чувам, че последните години децата масово се насочват към университетите на юга. Не знам защо Североизтока и Западния бряг загубиха част от лустрото си. Все пак университетите там си тежат най-много на мястото. Може бе след няколко години ще има обратна тенденция.

# 20 473
Дано да не грешиш изобщо, Татко!

Скрит текст:
Онзи ден видях списъците с прос/конс на дъщеря ми (тя ще е студентка тази есен и си прави +/- лист за унитата)

+ в този щат няма присъствие на АЙС.

Докъде го докарахме! Бяло дете, родено и израснало тук да се страхува от силите на "реда"
Off Topic:
Как студентка? Кога порасна това дете? Щом тя е пораснала, значи ние сме остарели!

# 20 474
Татко Непохватко, заради партитата, климата и културата на we're having so much fun.
Имаше обширен репортаж миналата година по една от американските телевизии, където бяха направили проучване, питали студенти, и т.н.
Университетите в южните щати привличат с офертите за забавни неща за правене, хубав климат цяла година, партита и having fun.
И това привлича младите.
Имаше една студентка в един от тези южни университети, която идваше от Орегон или някой от тия по-снежните щати. Каза, че най-много я е привлякло за избора на университет как всички вървят по тениски и летни рокли цяла година, имат много забавления, богат студентски живот откъм fun activities.
Тоест не отиват там, за да учат, а за да се забавляват.

Общи условия

Активация на акаунт