Брак и свобода

• 18 627
  • 630
  •   1
Отговори
# 240
Мен авторката ми е реакция ощипана госпожица.
Ой, ама той защо така. АМа аз такова. За толкоз години не разбрала. Леко се гевгези и прави на ударена. Но, да, ако си държи на мъжа да го изговорят.
Свободата не е да действаш на своя глава.
Свободата е вътрешно състояние на духа, виждам много хора го бъркат.

# 241
А вие наистина ли съдите, че някой е споменал, че покрива"недостатъчността"? Не лукса, не нейните разходи, "недостатъчност" означава, че приносът му е малък. Казало го е, а то защото той не го е знаел 30г....Никога не се е сещал, че жена му си е свалила стандарта доброволно, за да поема и неговата част? Да бе, да!

Малко правим се на обидени, за да клекне благодетеля. Така хем виновна, хем ще покрива всичко, пък и няма да върти глава за по-скъпи неща, току виж се усети, че може да си ги позволи.

# 242
Добре де, да питам друго: защо жената не се обижда на мъжа, когато той й каже, че плаща сметките и издържа семейството примерно? Мъжът веднага се обижда! Защо се обиждаш на нещо, което сигурно е така и е факт? В смисъл, обиждаш се , когато се каже гласно ли? Иначе няма проблем. Ако не ти се каже, не те мъчи и обижда?

Коя жена?
Аз бих се обидила, ако в някаква ситуация ми се напомни, че парите са си негови, че той плаща, че той ме издържа. Не само ще се обидя, ами сигурно и ще приключа отношенията, защото за мен това е индикация, че явно не ме възприема като равна, като партньор, че ме гледа от високо.

# 243
Аз чак не вярвам кво чета... Scream
Значи тука повечето смятат, че някой може да им разрешава/не разрешава да ходят някъде си....?!?? Wtf
Всеки е свободен да си ходи където си иска,с когото си иска. Освен ако има малки деца, тогава се съобразявас тях. Авторката няма, така, пе е напълно свободна.
Пък ако някой си има проблем, си е негов проблем. Като не го кефи, да предприеме действия. Да отиде и той нвкъде си, да се раздели ако иска послушна женичка дето ше го пита за пизволение... Ай сиктир! Не стига, че жената работи и си изкарва и има възможност и няма вече малки деца да се съобразява, ам сега и някакъв комплесар да й определя къде да ходела.... Scream

# 244
А вие наистина ли съдите, че някой е споменал, че покрива"недостатъчността"? Не лукса, не нейните разходи, "недостатъчност" означава, че приносът му е малък. Казало го е, а то защото той не го е знаел 30г....Никога не се е сещал, че жена му си е свалила стандарта доброволно, за да поема и неговата част? Да бе, да!

Малко правим се на обидени, за да клекне благодетеля. Така хем виновна, хем ще покрива всичко, пък и няма да върти глава за по-скъпи неща, току виж се усети, че може да си ги позволи.

Хайде сега, свалила си стандарта. Загаджили се като студенти, равно бедни, ама после тя адвокатка, той учител. Ми такава професия си избрал и явно колкото и добър учител да е няма да печели колкото нея. Но тя не е сваляла стандарт, а просто е израснала в повече, ама докато са били заедно и са се подкрепяли.

# 245
Добре де, да питам друго: защо жената не се обижда на мъжа, когато той й каже, че плаща сметките и издържа семейството примерно? Мъжът веднага се обижда! Защо се обиждаш на нещо, което сигурно е така и е факт? В смисъл, обиждаш се , когато се каже гласно ли? Иначе няма проблем. Ако не ти се каже, не те мъчи и обижда?

Коя жена?
Аз бих се обидила, ако в някаква ситуация ми се напомни, че парите са си негови, че той плаща, че той ме издържа. Не само ще се обидя, ами сигурно и ще приключа отношенията, защото за мен това е индикация, че явно не ме възприема като равна, като партньор, че ме гледа от високо.
По принцип. Повечето жени не се обиждат от това да им се плащат почивки и покриват разходи! Разбира се, че има изключения!:)

# 246
Като се обижда толкова, започва да изкарва повече или си намира жена, която изкарва по-малко, за да не е толкова обиден Wink

# 247
maia, изобщо не става дума за разрешения, то е ясно, че всеки има право да ходи където иска. А и той не е казал, че й забранява, само е реагирал емоционално и споровете в темата са заради причината.

eleaa, има голяма разлика между това да ти се плащат почивки, и да ти се даде да разбереш, че той ти плаща почивката. И мисля, че е нормално всеки човек, който счита, че е в сериозна връзка или брак, да бъде обиден от нещо такова.

# 248
Да де, ама би било по-нормално да го каже, както ти примерно! А не някакви намеци и коментари-няма да решавам как да харчиш парите си. Няма да дойда с теб и разни такива. Някак си е по-подходящ маниер на разумен възрастен човек да й обясни как се е почувствал ако наистина е така

# 249
Енти път, ако не го е провокирала досега така, какво точно ще си проличи?

Е, наистина ли е трудно да се намерят примери, които биха провокирали някой ревнивец, или човек, който се чуди за какво да се цупи? Един банкет, на който са поканени само колеги е чудесна възможност за ревност и сръдни.

Просто никой не може да ме убеди, че изказвания, като това "покривам и недостатъчния принос от негова страна", не си личат и не се усещат вкъщи. Според мен това го е обидило, и затова са реакциите.

А как точно да не се усеща, той със сигурност много добре знае, че тя покрива повечето неща в къщи. Малко трудно ще стане хем да го покрива, хем той да не е наясно. 30 години са живели така, значи е бил окей тя да покрива повечето неща.

# 250
Ако това беше поведение на мъж, вече щеше да е обявен за насилник.
Може да е пределно ясно, че тя поема повечето разходи вкъщи и без да кара партньорът си да се чувства като ла**о по този повод. Не знам как по-ясно да го кажа. Разликата идва от отношението.

# 251
Така е, само един компленсиран мъж би се чувствал много зле, ако изкарва по- малко от жена си и би правил проблеми от това. Нормалният, харчи парите на жена си и не се втелясва.😆

# 252
А, да бе, ще ми харчи парите. А на него кое му е мъжкото.
Отношението, не парите.

# 253
Аз за примери много се сещам, но не са моите примери и съм против да бъдат търпяни. Ревнивец? Обидчив? След 30 години брак?? Не е нормално да се държи така. Като е обиден, баста на егоистката, ама това върви с увеличаване на разходите и падане на стандарта. Хайде стига, не е като да не знаем и мъже, и жени защо седят с 'насилници' с пари.

# 254
То и отношението му не е !😃
Ох, спирам аз!:))))))

Общи условия

Активация на акаунт