Брак и свобода

• 18 625
  • 630
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не казвам, че не е обидно. Казвам, че е трябвало да предприеме нещо по въпроса. След като е обиден нали. Защото иначе се получава "въх, много съм обиден, но ще продължа да ти харча парите". Което е...

# 226
Къде е написала, че първо е говорила с него и после е потвърдила? Аз разбрах, че е потвърдила почивчето и после му е "споделила".

# 227
Всичко хубаво, ама пък вижте го от другата страна - Х години ходят на евтинко, защото той иначе ще се засегне. И той взема, че наистина се засяга! Отношенията са двустранни.
Много ми е интересно, всичките тука, дето жалите мъжа, ако сте в конфигурация вие с 10к, той с 3 к, и той тръгне да ви сглобява изречения, дали пак така ще говорите за общност и отношение. Като чета с какъв карашик се карате, пò ми се струва, че ще го заврете на кучето под опашката.

# 228
По-добре да беше казал как да ги харчи! Нямаше да има драми!

# 229
Да парадираш с парите и колко изкарваш повече от другия е крайно просташко и за двете страни. АКо някой от двамата го прави, заслужава си всичко. Простакеляци не понасям. Особено на тема пари. Като това може да поправи, че са боклуци, примерно.

# 230
Не казвам, че не е обидно. Казвам, че е трябвало да предприеме нещо по въпроса. След като е обиден нали. Защото иначе се получава "въх, много съм обиден, но ще продължа да ти харча парите". Което е...

Ами не, ето, явно е казал, че няма да й харчи нейните пари, щом сега отказва техните почивки и концерти.
Изобщо, такава остра реакция не пада от небето. Явно е имало някаква провокация.

# 231
  • София
Всичко хубаво, ама пък вижте го от другата страна - Х години ходят на евтинко, защото той иначе ще се засегне. И той взема, че наистина се засяга! Отношенията са двустранни.
Много ми е интересно, всичките тука, дето жалите мъжа, ако сте в конфигурация вие с 10к, той с 3 к, и той тръгне да ви сглобява изречения, дали пак така ще говорите за общност и отношение. Като чета с какъв карашик се карате, пò ми се струва, че ще го заврете на кучето под опашката.
Въобще не бих се омъжила за мъж, който си мисли, че ще трябва да ми дава разрешение за такова нещо. Бих го обсъдила, защото имаме дете, което все още е малолетно и не може да се грижи за себе си. Но досега всички самостоятелни излизания са НИ били в уведомителен режим.

Elunaria, има провокация - авторката за пръв път заминава на почивка сама.

# 232
Elunaria, има провокация - авторката за пръв път заминава на почивка сама.
Именно.
Аз изобщо не знам защо масово се смята, че непременно нещо е казано от 'виновната' страна. То може да е казано, но чак в отговор на провокация от 'жертвата'. Типичен метод на безсилните манипулатори е това - предизвикват, докато те видят как губиш спокойствие.

# 233
Тези реакции щяха да избиват и заради други неща, и авторката нямаше да се чуди и пише, че й било като гръм от ясно небе. Ако си ревнив, сръдлив, няма да си проличи след 30 години, ще си те знаят, че си такъв и ще го очакват. Та за мен провокацията изобщо не идва от това, че сама отивала на почивка. Не мисля, че това му е проблемът.

# 234
Енти път, ако не го е провокирала досега така, какво точно ще си проличи?

# 235
Проблемът му е, че го е заебала. Колко още ще пишете.
Решила след 30 години да не го изговори с него и му е докривяло. Той може и най-големия дуп да е, но и тя май му е направила гръм от ясно небе.

# 236
Хора, жената ви написа, че има пари, защото ако не ви го беше упоменала, със сигурност щяхте да и скочите с: “ не стига, че той плаща, ами не го и взима”. Правете разлика. Също, няма нужда с копринени ръкавички да го подготвя, плахо, кротичко и свитичко да му иска разрешение да мръдне оттук дотам. Никой не притежава никого, противоположното мислене е анормално; ние сме човек с друг човек, не вързани с вериги или единият роб на другия. Това, че имаме семейства не означава те да ни изтрият като хора. Какво недоволства този не мога да разбера. Не стига, че тя го отглежда комплексарчето неспособно не само една почивка да плати, но и цял живот да се погрижи за нея и децата като истински мъж, ами ще и прави и проблеми, че иска малко въздух да си вземе от борбата за всички в семейството.

# 237
Енти път, ако не го е провокирала досега така, какво точно ще си проличи?

Е, наистина ли е трудно да се намерят примери, които биха провокирали някой ревнивец, или човек, който се чуди за какво да се цупи? Един банкет, на който са поканени само колеги е чудесна възможност за ревност и сръдни.

Просто никой не може да ме убеди, че изказвания, като това "покривам и недостатъчния принос от негова страна", не си личат и не се усещат вкъщи. Според мен това го е обидило, и затова са реакциите.

# 238
Ама изобщо не е едно и също самостоятелно излизане с приятелки в рамките на деня, в рамките на града, за 10 дни в рамките на държавата, в чужбина на място което и партньора е посещавал или на екзотично, луксозно място, което е недостъпно за партньора и той никога няма да отиде там. Ще гледа нейните снимки, ще слуша нейните разкази как си е изкарала и ще се чувства бедния роднина.
Той не й е забранил. Обидил се е от нещо, което на нас не ни е известно и е реагирал съгласно чувствата си.

# 239
Добре де, да питам друго: защо жената не се обижда на мъжа, когато той й каже, че плаща сметките и издържа семейството примерно? Мъжът веднага се обижда! Защо се обиждаш на нещо, което сигурно е така и е факт? В смисъл, обиждаш се , когато се каже гласно ли? Иначе няма проблем. Ако не ти се каже, не те мъчи и обижда?

Общи условия

Активация на акаунт