Брак и свобода

• 18 713
  • 630
  •   1
Отговори
# 405
Натърти го ясно във форумът, а аз си поддържам тезата, че щом го мисли и пише, най-вероятно това се усеща вкъщи.

# 406
Здравейте ! Отвори ми се възможност да ида на екскурзия до по - далечна дестинация .Просто колежката ми има нужда от другарче. Приех , че даже и си платих самолетния билет! Съпругът ми , обаче , се засегна доста и в момента са ни влошени отношенията! Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него. И понеже той никога не бил постъпвал така , не го очаквал от мен ! По отношение на финансите , аз съм с по - високата заплата вкъщи и винаги съм споделяла всичко със семейството си, включително покривам и недостатъчния принос от негова страна. Не знам как да постъпя и моля за съвет.

# 407
Натърти го ясно във форумът, а аз си поддържам тезата, че щом го мисли и пише, най-вероятно това се усеща вкъщи.

...която теза всъщност е хипотеза, не по-фактологична от, примерно, моята

# 408
  • София
Имаше неин пост, в който обясняваше как тя изкарвала повече от него.
От телефон съм, не мога да ровя.
Това е още в първи пост. На което някъде по-рано написах, че за мен възможните обяснения на това са:
1. Обяснява тук каква е финансовата им ситуация;
2. Натяквала му го е на него (написа, че никога не го е правила)

# 409
Мислиш ли, че не го е правила.😅
Щом го заяви пред цял форум.
На страхотния си невероятен съпруг дето му покривала липсите. 🤭

# 410
  • София
Не я познавам. На мен ми трябва повече от предположение, за да нарека някого "лъжец".

# 411
Лъжец не знам, но двуличното поведение дава индексации за определен психологически профил и поведение.

# 412
  • София
Е, аз защо се ядосах на мъжа... Хем "прави каквото искаш, парите са твои", хем когато тя прави точно това, се цупи. Кажи си открито "не те пускам".

# 413
Това, че неговият принос е недостатъчен според нейните думи говори много. Тя не казва само, че той взима малко по принцип или че взима по-малко от нея. Казва, че приносът му е недостатъчен. За какво е недостатъчен? За покриване на всички разходи на домакинството или за това да бъде истински и отговорен мъж, който може да гледа семейство, а не е оставил всичко на нейните плещи? Разлика от земята до небето.

П.П. Четейки я, подозирам, че е второто и подозирам, че тя е започнала да губи уважението си към него.

# 414
Може да е недостатъчен за почивки на Малдивите всяка година.

# 415
Като е толкова лоша жената да се преориентира!Горкият мъж, на какво е подложен! Тцтц, има гръб в лицето на жена си за финансите.Ужас!

# 416
Имат 30 години брак, напомням. Отгледани деца и начин на живот, който включва почивки, екскурзии и скъпи концерти.
 Обикновено тия с неразрашаните проблеми не изкарват и половината на това. Всъщност половината семейства не изкарват заедно и половината на половината.

# 417
"Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него. И понеже той никога не бил постъпвал така , не го очаквал от мен"

Всъщност господина го играе на чест, как тя ще харчи пари за себе си, а той няма да е включен

# 418
  • France
Именно. Цялото му поведение е пасивно-агресивно. Вместо искрено да се зарадва за нея

# 419
"Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него. И понеже той никога не бил постъпвал така , не го очаквал от мен"

Всъщност господина го играе на чест, как тя ще харчи пари за себе си, а той няма да е включен

Аз това още вчера го писах - при това има претенции как тя да харчи собствените си пари, изкарани с яко бачкане. Как така ще ги харчи тя за себе си, а не за него!? А-ма-ха!

И понеже тук се вкараха наистина всички гадателски инструменти, ще се опитам да напиша и аз една хипотеза с въпроси за размисъл: от 30 години съпруг 1 има значително по-висок доход (заради повече работа и отговорности) от съпруг 2 и винаги го е споделял с удоволствие без да държи сметка кой колко пари изкарва и колко харчи и всичко е било ок. Веднъж решава някаква част от този по-висок доход да не бъде споделен със съпруг 2, защото така са се развили обстоятелствата в случая. Обаче съпруг 2 има претенции защо аджеба, тия пари няма да са споделени с него. До сега 30 години се е възползвал, защо сега изведнъж е лишен от полагащата му се част? Има ли право съпруг 1 да постъпва толкова нечестно и егоистично? Основателно ли е обиден съпруг 2, че е ощетен?

Общи условия

Активация на акаунт