Брак и свобода

• 18 538
  • 630
  •   1
Отговори
# 45
Как да ти кажа, авторке... Аз това напълно спокойно можех да го направя с бившия, и той нямаше да възрази, въобще. Laughing Аз също нямаше да възразя, ако беше заминал той.
Но знам, че това не е обичайното положение и човек не трябва да се учудва, ако му направят проблем за такова действие.

# 46
Едва ли има мъж, чието его няма да бъде наранено, ако жена му изкарва повече пари и му показва с поведението си, че му "запълва недостатъчният принос".
Това е много обидно, и не знам кой не би го усетил и реагирал?

# 47
  • Пловдив
Разбира се , че му казах ! Отговорът беше , да не очаквам от него да ми казва как да си харча парите.

Е, стига де, отскоро ли сте женени, като казвам "отскоро" имам предвид 2-3 месеца? Как не си усетила, че това е несъгласие?
Направо съвсем недвусмислено и в прав текст несъгласие, кое не му е ясно? Wink

# 48
Да, ама тук казаха да си бил кажел директно - е какво се очаква да каже? Няма да ходиш никъде без мен, защото аз не мога да си позволя? Казал си е доста ясно и на авторката също ѝ е ясно какво е отговорил той, но все пак си е купила билет. Ами аз също щях да отложа всичко планирано и да пратя съпруга ми, парите му и приятеля му да си ходят на концерти и почивки заедно.

# 49
  • София
За мен това не е директно "не съм съгласен да заминаваш". Казал е за парите, не за пътуването. Защото за мен това са различни неща. Съгласна съм с него, че е нейна работа как ще харчи собствените си пари, на съм на мнение, че е обща работа как ще "харчи" времето за почивка. Той е казал само за първото, но не и за второто.

# 50
Аз малко се чудя какво точно е коментирано с мъжа, за да се получи коментар за пари. И изобщо, при такъв отговор как тя разбира, че мъжът няма проблем с нейното ходене? Очевидно е, че проблем има, тя въпреки това си купува билет и сега се чуди той защо се тръшка.

# 51
''Скъпи, имам възможност да пътувам с Х до Малайзия за седмица, какво мислиш?''
или
''Следващият месец пътувам с Х до Малайзия, билета е купен, парите са си мои.''

Може и по-брутални варианти да се използват. Зависи от авторката дали е влязла с бутоните или е била мека и мила.

# 52
  • София
Скрит текст:
Само на мен ли ми се струва, че нищо толкова фатално не е направила авторката?

Фаталното е това, което лъха от първият й пост. Най-вероятно по същият начин му е сервирана информацията и на него, та разбирам защо му е неприятно и защо са фасоните.

Авторката все пак видно е фрустрирана, но е възможно да не му го е сервирала така. По-скоро смятам, че

Реакцията на съпруга й е само повод на нещо, което се е трупало отдавна. Няма друго логично обяснение за тази острота. Нещо не е наред в този брак и трябва да се вземат мерки.

нещо такова се случва. Според мен има натрупано недоволство и от двете страни и случката е просто (поредното) проявление.

Не е нещо фатално единият да отиде без другия. В някои семейства даже редовно го правят.
В други семейства обаче - не, моето семейство е такова. Ние ходим заедно, защото така ни харесва.
И ако мъжът ми внезапно реши да ходи нейде си, защото има парите, а аз не съм поканена, защото не мога да си платя пътните - няма такъв Армагедон, който ще настъпи. И няма да ме намери, като се върне.

Разбира се, но дали случаят тук е такъв? Най-малкото, не оставам с впечатлението той да е изключен, понеже не може да си плати. Тя каза, че е плащала доста екскурзии, а тук просто отива като +1 на приятелка.

# 53
Ако ме постави мъжът ми пред свършен факт за подобни далечни дестинации. С приятел.
И ще го ожъна като комбайн зряло жито.

# 54
Едва ли има мъж, чието его няма да бъде наранено, ако жена му изкарва повече пари и му показва с поведението си, че му "запълва недостатъчният принос".
Това е много обидно, и не знам кой не би го усетил и реагирал?

Ама той 30 години не е направил нищо по въпроса и го е устройвало тя да се бъхти за да покрива и неговите нужди, а сега се прави на ощипана госпожица, че го пренебрегват и отива сама. Ако децата са малки, айде да кажеш че го мързи да поеме грижата по тях и затова драматизира. Едва ли и тя чак толкова ще му липсва, държи се така само за да и е гадно и да се чувства виновна, че най-накрая ще направи каквото тя иска. И да продължава да бачка без да мрънка, щото нали е виновна. И според мен нейното решение е напълно ок, вижда изгодна възможност за екскурзия и се възползва, той вместо да се зарадва, че жената дето носи парите ще си почине малко, започва да се цупи.

# 55
Много знаеш ти какво е направил за 30 години, освен това той може да изкарва и 10к, а тя повече? Това, че изкарва по-малко от нея, не означава задължително, че нищо не прави.
А ако за нея мъж, който вади по-малко не е достоен за уважение, може би трябва да преосмисли някои неща?

# 56
  • Сф
Не разбирам драмата.  На жената и се отдава случаен шанс и решава да се възползва. На всичко отгоре питала мъжа , който отговорил уклончиво, ама аз го имам по като да е съгласен смисъл парите очевидно не са проблем и не ощетяват семейството като цяло. Обаче сега прави напук и не иска да ходят заедно на концерт. Егати манипулатора! Ако иска да идва на концерта! Аз няма да позволя някой да ми надежда. Какво задълбаха някои чак коя била приятелката .. ама доверие няма ли и сама да замине пак ще е проблем! Забележете че и децата са ок. Заслужавала го. Сигурно не й леко на жената битието. Плюс това не пише това да повлияе на семейните почивки. Февруари, 30 години брак. Мен ми е жал за авторката как я манипулират и се чувства виновна. Сбъркана работа. И защо не се радва мъжа ? Много жени пътуват и с приятелки , изобщо не е необичайно.И той да иде някъде с приятели. На риба , на лов , на почивка . Не виждам някой да го е спрял! Чак се ядосах !

# 57
А дали не е влагал друго в семейството, повече от авторката? Като например докато тя работи много и гради кариера, той да е поел повече грижи по децата? Обичайно така се случва в семействата. Но понеже това няма финансово изражение, дай да не го отчитаме.
Сега, тя може да си ходи където си поиска, разбира се. Мъжът и най-вероятно ще тръгне и той на някъде. Толкова е просто.

# 58
  • София
Много знаеш ти какво е направил за 30 години, освен това той може да изкарва и 10к, а тя повече? Това, че изкарва по-малко от нея, не означава задължително, че нищо не прави.
А ако за нея мъж, който вади по-малко не е достоен за уважение, може би трябва да преосмисли някои неща?

Разбира се, че човек може да допринася по много други начини, освен чрез пари. Това, че той изкарва по-малко, за мен не е никакъв проблем, но и аз усещам от описанието на авторката някакъв вид реваншизъм у него. Все едно се опитва да я натиска, за не вземе да си повярва много. Разбира се, възможно е това да е просто пречупване през нейната призма, но ако тя чувства, че отдава несъразмеримо много (и тук не става дума само за финанси, а за време - тя спомена натовареност, например), а насреща не й позволяват да се порадва заслужено на плодовете на това, значи тази връзка има много сериозен проблем. Наистина има вариант мъжът да я натиска, понеже се усеща като неравностоен пред нея. А ако това усещане съществува у него (и изобщо не е нужно то да идва от действията на авторката), това също е много сериозен проблем. А при 30-годишна връзка, натрупването може да е огромно.

# 59
Естествено че не знам какво точно е правил, но вярвам, че ако той оценяваше достатъчно високо собствения си принос, егото му нямаше да е чак толкова наранено от тази постъпка

Общи условия

Активация на акаунт