Брак и свобода

• 18 994
  • 630
  •   1
Отговори
# 90
  • София
ttiholova, т.е. партньорът, който изкарва повече има право еднолично да решава как, къде и с кого ще си харчи парите? Важи ли същото, ако става дума за мъж, а не жена?

Всеки има право на някакви лични пари. Все едно той като изкарва по-малко, тя да му каже, че няма право да харчи за нищо лично, защото не се е отчел достатъчно. Това по никакъв начин не би могло да е ок, защо тогава обратното да е ок? Пък и тя видно го е питала. Той е казал, да не го пита за ""нейните си" пари. Тоест, той има проблем с парите "й", а не е тя да е тръгнала да решава еднолично, щото видиш ли, тя ги изкарва и тя ще решава.

Ама той има право да откаже и да не я пусне ли?
Аз мисля, че човек може единствено да приеме, да се примири и да се посърди в такава ситуация, но не и да забрани? Или?
Ти си го питала, не е отказал, сега прави фасони. Доста егоцентрични и детински реакции има този мъж. Какъв е проблемът като иска и той на скъпа екскурзия, да предложи, да седнете и да изговорите? Комплексите, дето ги е трупал 30 години и баш сега намерил да ги показва?

Има право да каже, че не му е приятно поради тази или онази причина. Независимо дали изкарва повече, по-малко или наравно.

# 91
ttiholova, т.е. партньорът, който изкарва повече има право еднолично да решава как, къде и с кого ще си харчи парите? Важи ли същото, ако става дума за мъж, а не жена?

При същите обстоятелства - 30 годишен брак,  изникнала непланирана възможност за пътуване с приятел като втори човек в стаята, по време, в което не е планирано нищо друго в семейството, с отгледани деца, които нямат спешни нужди - да, разбира се, важи и за мъжа.

# 92
Как изобщо се стига до "прави каквото искаш с твоите пари"? Може би, ако някой преди това е казал "парите са си мои, ще правя каквото искам". Така има някаква логика.
Малко неадекватно ми изглежда да е казала просто, че иска да отиде на почивка с колежката, и да последва такъв отговор.
Още повече, че и тук употребява изрази, като "недостатъчния принос от негова страна".
Авторката, за мен, не е жертва в тази ситуация.

# 93
Отивай без да се двоумиш. Не съм чела какво са ти писали предишните страници. Започнах и бала, бла, говори, обясни, ще си съсипеш брака, ми не няма. Ще разбере, че не може да командва парада точка.
Точно така заминах с мои близки за далечна държава в Азия, самоорганизирано. Първо им отказах, нали той не иска, не му било интересно, какво съм щяла да правя там???!. Все с неговите желания съм се съобразявала и като ме ядоса за някаква глупост си купих директен билет за различен полетот техния, че нямаше места.Хич не съм се сетила за приноси, кой колко носил вкъщи, имам пари угаждам си. Ами качих се като момиченце на А320 май беше, от двуетажните самолети и си пътувах 12-13 часа сама, ядох, пих шампанско, четох книги, абе няма такъв кеф да не се съобразяваш с мрънкащ мъж. Прекарах си уникално, харчих си на воля личните си спестявания, излизахме където и колкото си искахме. Прибрах се след 10 дни, ами нищо, все същото вкъщи, прашно и не пипнато и да беше се изнесъл, негова си воля. И като се отпуших всяка година по два пъти къде с приятелка, къде сама си пътувам.Уведомявам го за намеренията ми и датите и заминавам. Винаги има първи път, явно твоя е сега.

И ти смяташ, че имате връзка??? Вие явно просто съжителствате и отдавна сте охладнели, което личи и от изказа ти.
Има няма 40 години сме женени и сме заедно, и нямам нужда от акъл във форума оправям се.

# 94
  • Sunshine state
..

# 95
Темата е на друг потребител Simple Smile

# 96
  • Sunshine state
Извинявам се.

# 97
Ама той има право да откаже и да не я пусне ли?
Аз мисля, че човек може единствено да приеме, да се примири и да се посърди в такава ситуация, но не и да забрани? Или?
Ти си го питала, не е отказал, сега прави фасони. Доста егоцентрични и детински реакции има този мъж. Какъв е проблемът като иска и той на скъпа екскурзия, да предложи, да седнете и да изговорите? Комплексите, дето ги е трупал 30 години и баш сега намерил да ги показва?
Има право да си каже мнението, а като двойка би трябвало да го изговорят. А не той да прави пасивно-агресивни коментарченца, продиктувани от яда му, че тя плаща почивките. Той и затова не 'забранява', но се старае да сговни изживяването. Защото за него няма.

# 98

Смятам, че никой няма право да държи сметка за парите на другиго, пари които сам си е изработил и е решил да изхарчи за неща, които смята за нужни. Това принципно, и за мъж, и за жена. А в конкретния случай намирам претенциите на мъжа дори за нагли. Пиша го само, защото питаш, не искам да измествам темата.

# 99
се с неговите желания съм се съобразявала и като ме ядоса за някаква глупост...
Аз затова попитах какви са им били отношенията преди това. В семейства, които нямат практика за отделни почивки и когато има напрежение, винаги единият се съобразява с другия, провокират се или някакви други проблеми, често се "бяга" по този начин. Това е резултат от вече влошени отношения, не им е приятно да прекарват времето си заедно и т.н.
И води до привидно спокойствие, но всъщност е отдалечаване замитане на проблем. Какъв ще е крайният резултат, зависи от конкретния случай, но не оправя същинския проблем.

# 100
В случая на жената просто и е паднал случай да отиде някъде. Нито нейното желание да се възползва, нито неговите цупни са индикация за проблем, който би бил сериозен при млада двойка.

Авторке, ти най добре си го познаваш твоя, можеш спокойно да го попиташ " Защо, Гошо, толкова тъпо се държиш и не се радваш за мене,  че ще си почина и ще видя хубави места".

# 101
Здравейте ! Отвори ми се възможност да ида на екскурзия до по - далечна дестинация .Просто колежката ми има нужда от другарче. Приех , че даже и си платих самолетния билет! Съпругът ми , обаче , се засегна доста и в момента са ни влошени отношенията! Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него. И понеже той никога не бил постъпвал така , не го очаквал от мен ! По отношение на финансите , аз съм с по - високата заплата вкъщи и винаги съм споделяла всичко със семейството си, включително покривам и недостатъчния принос от негова страна. Не знам как да постъпя и моля за съвет.
Не бих платила екскурзия с колежка без да съм говорила преди това с мъжа ми и то не заради парите, а чисто точно заради това усещане, че решавам, плащам и отивам без дори да го обсъдя/известя. Може би нямате ангажименти с деца, но това е другата причина, поради която бих обсъдила.
Това не е отнемане на свободата, а просто съобразяване, че вече не съм само АЗ, а сме НИЕ. Лично на мен би ми станало неприятно ако разбера, че мъжът ми си е резервирал и уговорил нещо без дори да ми спомене

# 102
Обаче авторката написа, че съпругът й е прекрасен човек, което изключва всички предположения за това, че прави нарочно, че имат проблеми и т.н. Т. е. нещо конкретно в този разговор е било казано по неподходящ начин и това е обидило човека до степен да отказва всичко, което жена му е организирала за тях двамата.

# 103
Интересно авторката как би се почуствала,ако мъжът и отиде с колеги и без нея в Тайланд например....

# 104
Помислих, че си мъж. Значи добре е, че сте две жени. Вземи и мъжът ти.

Общи условия

Активация на акаунт