Брак и свобода

• 18 675
  • 630
  •   1
Отговори
# 180
В смисъл - нямаш деца и ангажименти, много ясно, че за теб ще са детски истории мъжът ти да отиде на Бали, а ти да си си вкъщи Simple Smile Нищо не е направо.

# 181
  • София
Детски истории са реакциите му. А лирическите герои са на по 50+, с пораснали деца, които са казали на майка си, че я подкрепят и заслужава. Старая се да гледам от камбанарията на участниците в историята, не от моята Wink

# 182
Какви трябва да са старческите реакции Simple Smile

Аз не мисля да се допитвам до порасналите си деца къде да ходя - не виждам какво значение има тяхното одобрение.

# 183
Нищо лошо не е направила авторката. Аз бих го направила същото. Вярно е, че всичко ни е общо, но все пак аз печеля много повече. Признавам си, че харча за себе си с кеф. Ние ходим почти навсякъде заедно. Случва се обаче да не успеем да вземем отпуска едновременно, аз съм си ходила на почивки с роднини, той си ходи на гости на роднини и приятели в България. Никой не се е сърдил. За ревност пък и на ум няма да ми дойде.

# 184
  • София
Зрели. Пасивно-агресивните отговори и правенето напук не са такива.

Одобрението им добавя още един пласт към картината. Изглежда те смятат, че майка им е заслужила да направи нещо за себе си. За разлика от собствения й съпруг.

Какви трябва да са старческите реакции Simple Smile

Аз не мисля да се допитвам до порасналите си деца къде да ходя - не виждам какво значение има тяхното одобрение.

# 185
Добре, хубаво е след 30 години брак пак да мислиш така Simple Smile

Какво смятат децата - добре - но защо изобщо биват питани не ми е ясно.

Значи ако те се бяха нацупили какво правим? Заради мъжа не може, ама заради децата майката веднага обратно в хралупата? Нали Simple Smile

# 186
  • София
Как мислиш ти след 30 години брак?

Децата може да не са питани. Може сами да са казали, след като са научили. А може и да са били питани след разразилата се буря, защото жената видно търси мнения след това, което й се е стоварило на главата.

# 187
В смисъл - нямаш деца и ангажименти, много ясно, че за теб ще са детски истории мъжът ти да отиде на Бали, а ти да си си вкъщи Simple Smile Нищо не е направо.
Ми тя и авторката така. Даже още по-добре , защото си е изгледала децата, изготвила готвенката и изчистила чистенката.

# 188
Аз нямам никаква идея дали ще доживея 20 години брак, камо ли 30. Конкретно в моя случай ние ще сме толкова възрастни, че други сигурно ще са ни кахърите Simple Smile

Нарциса, ами не. Не познава мъжа си явно, иначе нямаше да е толкова удивена от реакцията му.

# 189
...Случва се обаче да не успеем да вземем отпуска едновременно, аз съм си ходила на почивки с роднини, той си ходи на гости на роднини и приятели в България. Никой не се е сърдил. За ревност пък и на ум няма да ми дойде.
А ако можете и двамата да отидете, планирате ли с почивки с само с приятели (не роднини)?

Не че има значение, всяко семейство си има своите разбирания. Както дадох напред пример, винаги има сътресения, когато едностранно някой от двамата реши да направи рязка промяна. Независимо дали доега са ходели заедно и иска отделно или са ходели отделно и единият реши, че ще ходят само заедно.
Явно след 30 г. тя не е наясно с отношенията им. Или се прави, че не е наясно.

# 190
Нарциса, ами не. Не познава мъжа си явно, иначе нямаше да е толкова удивена от реакцията му.
Ето, пак предположенията, че мъжът трябва да реагира по същия начин, обаче на диаметралните условия. Няма как жена ти/мъжа ти 5 години да те води в Турция и изведнъж без теб да ходи в Йордания, и ти да реагираш еднакво и на двете.

# 191
Не сме там да знаем. Simple Smile Никой никого не "води" някъде, семейството ходи заедно обикновено. Поне аз така ги виждам нещата.

# 192
Лесно и бързо е поставила мъжа на мястото му, ако случайно е с остаряването е почнал да забравя разни неща, като това колко е излишен и нищо не значещ.

# 193
Ако мъжът ми ми прави фасони и ми вкисне пътуването, както и останалите съвмесни пранове, които сме имали, не той, аз ще съм много сърдита и бясна.

Сега тука вие изкарахте, че е голяма тежест за горкия мъж, че жена му изкарва много пари и покрива концерти, почивки и битови разходи.
При двама на едно и също финансово ниво на млада възраст, никой не може да предвиди кой колко ще изкарва. Сега той като не изкарва тя да стъпва на пръсти около него, така ли? Да се бъхтиш, реализираш, цял живот да имаш и да не е редно да си позволиш нещо за себе си, щот мъжът комплекс го бие, че е неуспял. Това е пълен кошмар!
Тя не се е оплакала, че плаща, той също. Но сега прави сечено и не уважава вече дадени пари от нея за забавления. Много е грубо това!

# 194
Авторке, ако мъжът ти беше казал, че не е съгласен , какво би направила?
Аз искам да питам всички: като си имате дългогодишен партньор/съпруг/ съпруга трябва ли навсякъде да се ходи заедно???
Лично на мен това ми звучи леко налудничаво

Общи условия

Активация на акаунт