Брак и свобода

• 18 666
  • 630
  •   1
Отговори
# 195
Не, не трябва. Обаче на екзотични почивки, круизи и други такива - да Simple Smile

# 196
  • Washington,USA
Що?

# 197
Ние така искаме, не сме подписвали договор.

# 198
  • София
...
Аз искам да питам всички: като си имате дългогодишен партньор/съпруг/ съпруга трябва ли навсякъде да се ходи заедно???
Лично на мен това ми звучи леко налудничаво
Имам около 20-годишен брак (не знам точно колко са). За мен отговорът е "не, не трябва". Имам изключително близки приятели, с които бих заминала някъде с удоволствие. Имам предвид без мъжа ми.

# 199
Абе след 30 години брак и скачени съдове, ако човек не си е заслужил да отиде един път някъде сам, то си е направо обсебване.

Обаче. Много зависи как е сервирана информацията. Ако е с меки ръкавички, отдалеч - така и така, отвори се възможност, ще имаш ли нещо против, пък аз после ще ти се реванширам, а примерно за годишнината ще отидем еди къде си... Това е едно. Друго е: "Да знаеш, че февруари ме няма, отивам с Гинчето на Малдивите, щото изкарвам повече пари от тебе и ти не можеш да си покриеш разноските там"

В първия случай може даже да те насърчи да идеш. Във втория - колкото и разбран човек да е, нормално да му стане болно.

Ако си подходила елегантно и отдалеч, и той въпреки това ти е врътнал фасон за това едно пътуване за 30 години брак, вероятно имате по-сериозни проблеми. Ако си му сервирала новината във втория вариант - вероятно също.

# 200
Семейни почивки с приятели не са моето нещо. Да търпя странностите на чужди хора няма как да стане. Обаче само с една приятелка или близка колежка бих пътувала.  Нещо различно. И ако си изкарвам парите не виждам защо мъж ли някой друг трябва да се дразни. Много ми е важна свободата, все още.

# 201
Ами то като цяло всичко е мега субективно. Авторката трябва за себе си да знае кое е нормално и кое не. Ако тя смята, че всичко е в реда на нещата, не трябва да се поддава на някакви манипулации.
Лично за мен няма нищо лошо и странно! 😃
Аз даже съм “за” всеки от партньорите да си има малко собствен , негов си социален живот с приятели. За 30г да идеш с приятелка на море, а през останолото време навсякъде заедно даже е забележително!:))))

# 202
"Да знаеш, че февруари ме няма, отивам с Гинчето на Малдивите, щото изкарвам повече пари от тебе и ти не можеш да си покриеш разноските там"
Ама защо априори се прие, че непременно и задължително е натъртено кой изкарва повечето пари??

# 203
Аз затова написах два от възможните варианти, точно понеже не знаем как са поднесени нещата (с всички нюанси между двете крайности). Но допускам, че щом ни се каза на нас като информация, по някакъв начин е било споменато в разговора (или около него) под някаква форма.

# 204
На нас ни се каза като информация, за да обясни авторката, че не я финансира той, не си е позволила да харчи за себе си, въпреки, че покрива по-голямата част от разходите вкъщи, а този случай е за пръв път. Не мисля, че му го натяква или му го е споменала, като гледам как кърши ръце и се притеснява от неговата реакция.

# 205
Само на нас ни се натърти няколко пъти кой носи големите пари вкъщи, и кой запълва липсите. Не ми е трудно да повярвам, че му го припомня и на него по един или друг начин.

# 206
Почти сигурно е споменато, защото, както и назад писах, нормално е да си знаят финансовия статут, принос и разклатка. Обаче подозирам, че разговорът е протекъл в духа на: тя е казала, че има покана да е +1 на готина екскурзия - той е възроптал, че е скъпо - тя е подпалила и му е казала, че колкото и да е скъпо, парите в домакинството са предимно от нея и няма да харчи все пак неговите пари - той го е ударил на чест и е казал да си харчи тогава от тези нейни пари, щом ги изкарва. Такава хипотеза хем предполага тя да е натъртила, че е провайдъра в домакинството, хем обаче е била предизвикана от тъпа забележка.
Не знам каква им е разликата в доходите, но при една по-широка ножица въобще не е нужно да се вербализира, то се вижда в ежедневния живот.

# 207
Аз искам да питам всички: като си имате дългогодишен партньор/съпруг/ съпруга трябва ли навсякъде да се ходи заедно???
Лично на мен това ми звучи леко налудничаво
На почивки задължително. Налудничаво ми е да пропускаме такава възможност Simple Smile ако е нещо за копане, да, ама почивка да пропуснем - никога Laughing

# 208
Ми аз преди 5 години бях в същата ситуация, с колежки купихме билети за Канарските, в крайна сметка отседнахме в Мадрид и Севиля, но доста дълго...цели 10 дни. Беше ми много съвестно, че го оставям с 2 деца в училищна възраст за толкова дълго. Но се оправиха.
Но, той реагира очудващо добре и каза, щом аз в момента нямам възможност да те заведа, а ти работиш много го заслужаваш.
Но си давам сметка, че повечето мъже не биха реагирали така.
Та..., говори с него, не ходиш все пак често без него. Хората и в брак имат нужда от разнообразие.

# 209
На семейни почивки, да.
Но ако 5 приятелки отивате някъде пак ли вземате съпруга/ партньора си с вас?
Или пък съпруга/ партньора ви отиде по мъжки някъде, и вие сте задължително с него?
Ако вие харесвате арабския свят, а съпругът ви не - тогава той ще ви лиши от удоволствието да видите нещо, за което сте мечтали.
И няма значение кой изкарва парите.

Общи условия

Активация на акаунт