Брак и свобода

• 18 759
  • 630
  •   1
Отговори
# 255
Изобщо не е нужно да е комплексиран, за да му стане неприятно. Всеки нормален  човек с малко достойнство ще се засегне, ако разбере, че "му покриват липсите".

# 256
Ами не.
Липси се покриват месец, два, година.
Повече вече си е издръжка. Обиден е, че го издържат? Баш вица за га йеди кифтетата, ни рива, сига що ривеш.

# 257
Няма да го карат да се чувства като л.йно, ако не се държи като такова. Толкова е просто.

# 258
Не е за липсите.
Човекът се е обидил, че го е отебала за отдалечена дестинация.
Ко е му е сложното.
Представете си, че се приберете и кажете на милото – коте, аз заминавам за Занзибар за 2 седмица с Данка. Ама аз много исках да отидем с теб, ама тя запазила и поделихме, ти нали не искаше да ходим еди къде си.
Егаси замазването. Честно хаха

# 259
  • Melmak
Явно все още по-често мъжете са с големия доход в семейството и обратната конфигурация буди странни мнения.

Като мъжа плаща повечето разходи, това е добър мъж. Като жената плаща повечето разходи - горката, той я използва, няма принос, некадърния, комплексар.

Двоен аршин.

Не е нужно тя да си е занижила стандарта. Просто могат да си позволяват някакъв среден аритметичен стандарт за двамата.

Щом са заедно 30 години напълно вероятно е да са се запознали като млади и зелени, кариерата на единия да е тръгнала нагоре и да е по-успешен.

И пак казвам, че според мен има нещо неизказано тук. И този уведомителен режим е някак неприятен, не става въпрос за излизане в петък вечер. Става дума за по-сериозно пътуване.

# 260
А ти как разбра, че той се е държал като ла**о? Аз поне съдя от начинът, по който се изразява за него от първият пост. По грозен начин описва ситуацията. Явно така го чувства, а щом така го чувства, е много вероятно и вкъщи да го е показвала.
Няма да го карат да се чувства като л.йно, ако не се държи като такова. Толкова е просто.

# 261
  • София
Ако това беше поведение на мъж, вече щеше да е обявен за насилник.
Може да е пределно ясно, че тя поема повечето разходи вкъщи и без да кара партньорът си да се чувства като ла**о по този повод. Не знам как по-ясно да го кажа. Разликата идва от отношението.

Само дето нейното отношение тук се изфантазира, пък неговото е факт.

Бази, не мисля, че повечето мъже се сърдят, че няма да отидат на някой курорт и да видят някоя забележителност. Това са неща, за които жените се сърдят. Той като мъж, вероятно се жегва от други неща.

# 262
Винаги съм казвала, че в едно семейство няма начин да е 50:50. Това не означава, че другия не запълва с отношение, грижа, съпричастност.
И всеки има нужда отвреме на време да разпусне с приятели.
Не сме завързани стига да има разбиране и съобразяване.

# 263
Тя авторката каза, че е прекрасен мъж! Даже се е почувствала виновна жената. Нищо лошо не е казала ама ние ги оправихме и двамата, както винаги!😆😆😆

# 264
Зависи. Ниският доход често върви с едно мислене - ама това сега за какво ми е, тази глупост защо е, скъпо е, защо да даваме пари за глупости.
Има и изключения, но аз лично само съм чела в мамата за такива Simple Smile Даже за познати на познати на познати не съм чувала в реалния живот.
Възможно е затова жената да отива в Занзибар, Корея, Малдивите или там, където е букнала. Защото вкъщи има такъв човек, заради чието отношение не би имала възможност за Малдивите.

# 265
Това казах, Лъвче.
Отношението го жегва.
И на теб да ти съобщи любимия - отивам с Пепи на Малдивите. Знам, че ти не искаш и не ти е ок, но аз си поделих стая с нея/него, затова нали ти нямаш против.

# 266
  • София
Не знам кой какво е покривал в семейството, всичко това е гадаене...но за мен е страшно да трябва да искам позволение за да отида на екскурзия с приятелка. Това направо ми е равносилно на  пълно обезличаване. Това важи в двете посоки, както за мен така и за половинката ми. Непонятно ми е защо човек трябва да изпуска хубави възможности, които по никакъв начин не застрашават връзката, само защото е женен. Особено пък след 30 години брак инпораснали деца. Скачени съдове и искане на разрешение за екскурзии, излизане и т.н не е нормално за мен. Естествено логично е да се коментират нещата преди да се плаща пътуването, авторката каза, че е говорила с него преди да купи билетите, така че за мен жената си е в пълно прво да не разбира реакцията.
И нямам нищо против семействата, които ходят на екскурзия винаги заедно, щом такова е желанието и на двамата и се чувстват добре, ми се струва страхотно. Но това не значи че при всички двойки има необходимост и желание да се ограничат екурзиите само до семейни такива. Освен това авторката добавя още една екскурзия към планираните семейни такива, не застрашава семейната ваканция, но я добавя само за себе си, защото такава възможност се е отворила...егоистично изглжда мъжа да се цупи, защото тя ще иде пък той не.

# 267
Само дето нейното отношение тук се изфантазира, пък неговото е факт.

Кое се изфантазира, това, че му запълва недостатъчният принос ли? Това е грозно изказване и показва много добре какво мисли.

Аз не се чудя защо е обиден мъжът й.

# 268
МНого хора явно си живеят самостоятелно във връзки. Щом им се налага да фантазират за "позволения".
Ако си много близък с любимия си човек,, ще говориш с него, ще споделиш преди да си чекнеш хотела.
В този казус не са си особено близки. Да пълни куфара и да заминава. Той така и така не ѝ е близък.

# 269
  • Melmak
Ох, като пишете за изпускане на възможност ме изумявате. Все едно ще я пращат в космоса. Като гледам колко българи пътуват из екзотични дестинации и какви са цените на подобни екскурзии, не е уау. Не знам каква толкова възможност изпуска. Щом са финансово добре на дали не могат да си позволят едни Малдиви или Бали.

Общи условия

Активация на акаунт