Брак и свобода

• 18 740
  • 630
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Но да говорим за някакво пропускане на възможност.. не изстрелва совалка..
В първия пост авторката казва "отвори ми се възможност"
Става въпрос за възможност за екскурзия, не за совалка, космос и т.н.

# 286
  • Melmak
Аз не казвам, че е лошо. Казвам, че отношението му е кофти. Хем обиден, хем не прави нещо по въпроса.
Учителите нямат безкрайни начисления. Майка ми е учител със стаж почти колкото съм възрастна аз. Не успява да мине 2 бруто въпреки всички допълнителни суми, класове и подобни. И не може да дава частни уроци, защото е специфична специалност.
ЧС спомена за учител и адвокатка, просто се хванах за примера. Не знам дали са наистина такива професии.

В частния случай на учителите (не е по темата) зависи от частните уроци и от делегираните бюджети. Свекърва ми е счетоводител в училище и прави заплати. Имам идея какъв порядък е. Но имат и разни програми, допълнителни проекти. Основната заплата не е уау, но имат доста отгоре. Помня, че си писала, че си от малък град. Ако майка ти работи в такова училище е разбираемо, там бюджетите са по-малки. Не казвам, че е честно да е така, по-скоро обяснявам ситуацията. Но да, права си, че не са с безкрайни начисления. Вървежните правят пари от уроци, не ги декларират и толкова.
На мен проблемът на авторката ми се струва в нещо неизказано и преглъщано. Може да й е тежало, че тя “влачи” повече от партньора си и сега просто иска да отиде на екскурзията. Комуникирала го е зле с него и е станал проблем. Аз мисля, че проблемът е комуникационен, а не финансов.

Но да говорим за някакво пропускане на възможност.. не изстрелва совалка..
В първия пост авторката казва "отвори ми се възможност"
Става въпрос за възможност за екскурзия, не за совалка, космос и т.н.

Наясно съм, че става въпрос за екскурзия. Просто тая екскурзия се величае все едно има един полет годишно до Бали и положението е ексклузивно. Екскурзии екзотични и далечни масово се правят, българите доста пътуват, а се изкарва все едно е някаква единична и неповторима възможност. Това не го разбирам.

# 287
  • София
Хем не е единична и неповторима възможност, хем е достатъчно специална мъжът на авторката да се скофти, че няма да отиде той на нея Thinking

# 288
Ами направо си е събитие за авторката! 30г не е практикувала почивка с близка приятелка!Смятай!

# 289
  • Melmak
😁😁 вече ми е смешно. Жива да я ожалим, че 30 години не е отишла на едно Бали без мъжа си! Дай да му кажем какъв е нефелник и да съберем още 2 000€ за някоя друга дестинация, може Малдиви.

# 290
  • София
Прочетох 2 страници и ще се върна да дочета. Не мисля, че има право да се сърди. Какво толкова е станало, не се е свършил светът, Вие сте говорили предварително с него, предупреден е. Имате пълно право да си направите този подарък. Завижда ли, що ли?

# 291
След 40 години брак ходя на екскурзии от време на време с моя приятелка. Уведомявам естествено предварително, но разрешение не вземам. Съобразявам се с ангажименти, финансирането е от семейния бюджет. Смешно е кой с какъв принос е. Даже е жалко, че се изтъква.

# 292
Доста свободни съчинения се появиха обаче. Върнах постовете на авторката. Професии и доходи не се споменават, това с учителя някой си го измисли и се завъртя. Никъде не се споменава също, че той има интерес към точно тази дестинация и затова е крив. Даже съвсем не е прецедент за някои видове почивки да не са единодушни в двойката /един харесва плажове и палми, друго градове за обикаляне/, тук не става ясно това. Ето от първия пост какво пише за неговата реакция:
"Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него. И понеже той никога не бил постъпвал така , не го очаквал от мен !"

Звучи ми ревност или точно мъж дето е свикнал и очаква жена му да е залепена до него /описах вече назад/ и просто не може да повярва в обратното. Така е било явно. Може би е било взаимно, или тя неосъзнато винаги се е съобразявала. Щом сега така й се е доходило при тази покана, явно има потребност да разнообрази и да си позволи някакво преживяване без мъжа си. Вероятно не е имала подходяща приятелка / повод / навик  и си ходят с емейно. Имат дълъг брак, децата са големи, аз не виждам драма. Мъжът явно се чувства несигурен или малоценен или не знам. Комплексите не са хубаво нещо за никоя връзка.

# 293
😁😁 вече ми е смешно. Жива да я ожалим, че 30 години не е отишла на едно Бали без мъжа си! Дай да му кажем какъв е нефелник и да съберем още 2 000€ за някоя друга дестинация, може Малдиви.
Тези да ги дадем на него и той да облажи! Белким прояви разбиране после!😃

# 294
Ем тя като е толкова бетер, защо пуска тема.
Хем я сърби, хем я боли.
Ако вярваш в правотата си, не пускаш тема в бг-мама. И то за мъжа си. КОйто иначе е страхотен и много обичаш.

# 295
  • София

Значи все пак проблемът е, че е Бали, не Ковачевци? За мен мъжът не е нефелник, защото изкарва по-малко. Но май му е фактор, че тя изкарва повече. Въпреки, че по негови твърдения, се цупи, защото той никъде не би отишъл без нея, пък тя видно, след 30 години, да. Което, както казах и назад, ми се струва доста детинстко. Или прикрива друг проблем.

А жената явно не е толкова уверена в правотата си, което доказва, че не е този цербер, развяващ финансовите си възможности, който се опитват да я изкарат.

# 296
Защото й е вменил вина, явно е податлива и добра жена!

# 297
Много. Личи ѝ.

# 298
Какво Бали ви гони. Или не четете?
авторката казва:
" Отвори ми се възможност да ида на екскурзия до по - далечна дестинация. Просто колежката ми има нужда от другарче. Приех , че даже и си платих самолетния билет! Съпругът ми , обаче , се засегна доста и в момента са ни влошени отношенията! Неговата позиция е , че съм избрала сама да похарча някакви пари за себе си, а не с него."
И проблема е дефиниран, харченето на пари за нея си.

# 299
Това е нейната дефиниция.
Той се е нацупил не заради това. Ама колко мъжемразки има в тази тема хаха
//
отворил ѝ се на нея.
и тя спала досега ( с много то пари и възможности), изведнъж чекнала с приятелка, ама преди това се оплаква, че не искал еди какво си с нея.
Хич не ѝ вярвам на авторката.
Досега не го резнала, ама сега решила. Е, то хбаво, ама не се прави така.

Общи условия

Активация на акаунт