Брак и свобода

• 18 917
  • 630
  •   1
Отговори
# 570
не може да се приключи темата, дорде не узнаем дестинацията на конфликтната екскурзия..

# 571
  • София
Ето, не го е мачкала жената цял живот, язък че толкова хейт отнесе Joy Това с преживяванията ми е странно от мъж, ама хора всякакви. Хубаво е, че има щастлив край на историята Relieved

# 572
Човекът сигурно са го сърбяли някои части през цялото време, ако питате мен Grinning

# 573
Да, носа сигурно.
На лъжа е.😄

# 574
Това с преживяванията ми е странно от мъж, ама хора всякакви. Хубаво е, че има щастлив край на историята Relieved
Не е чак толкова странно като усещане. Представи си ходите си с половинката насам натам из Европа и по други подобни места, обаче никога не сте ходили на място като Малдивите...където в много от случаите се ходи веднъж в живота. И както си представяш как като пораснат децата ще отидете само двамата, как ще ви е за първи път и ще споделите заедно кефа, половинката ти изтърси, че ще ходи с приятеля му Гошо след месец. А пък с теб евентуално по-натам, ама може и не на същото място. Ситуацията едва ли е чак такава, но чувството е подобно.
На мнението на Лорелада съм,.че по-"специалните" пътувания е хубаво да се споделят с партньора. Сега, до Гърция за 3 днес, ясно, че е ок.

# 575
Както се каза - грешка в комуникацията. И изненадваща промяна на очакванията и идете на мъжа без подготовка за да го приеме лесно и нормално.

# 576
  • София
Това с преживяванията ми е странно от мъж, ама хора всякакви. Хубаво е, че има щастлив край на историята Relieved
Не е чак толкова странно като усещане. Представи си ходите си с половинката насам натам из Европа и по други подобни места, обаче никога не сте ходили на място като Малдивите...където в много от случаите се ходи веднъж в живота. И както си представяш как като пораснат децата ще отидете само двамата, как ще ви е за първи път и ще споделите заедно кефа, половинката ти изтърси, че ще ходи с приятеля му Гошо след месец. А пък с теб евентуално по-натам, ама може и не на същото място. Ситуацията едва ли е чак такава, но чувството е подобно.
На мнението на Лорелада съм,.че по-"специалните" пътувания е хубаво да се споделят с партньора. Сега, до Гърция за 3 днес, ясно, че е ок.

Абе то аз като жена може, ама мъжете попринцип не мислят така (и за такива неща). То честно казано и аз не мисля така, нищо че съм жена, но може би защото не обичам да пътувам и не ми е кой знае какво изживяване да гледам нови места. Даже ме радва като не ме карат да ходя Joy Но както казах, хора всякакви, важното е, че са се разбрали авторката и мъжът й.

# 577
Много помага този форум. Като всички нападнат мъжа и започнат да пророкуват проблеми и раздяла жената рязко дръпва назад и си казва "абе ние всъщност проблеми нямаме". Grinning

# 578
И аз не обичам да пътувам, и май май досега не се сещам за мъж дето да обича от моите, с които съм била. Приятели – да. Но пак не са много.
А за посещения на забележителности, музеи и подобни ми е смертелно и досадно. Никога организирано. Ако спонтанно при разходка се получи - да, но иначе - благодаря.
При пътувания ме вълнува много повече местния колорит – навици, общуване на хората, храната и начина на живот, атмосферата, музиката.

# 579
  • У дома... някъде
Ще видим, когато след време някой пусне тема: "Жената се разсърди, че отивам с Гошо в Хавай".

Точно!
В семейството е редно да се обсъждат първо тези неща и да св вземат решения, които са обмислени и  правилни и за двете страни.
Ако искахме да не зависим от никой, и решенията да са само синдикални....нямаше да създаваме семейство!
И в двата варианта било то мъж или жена, еднакво грозно е да се изтъкват кой изкарва повече пари и да се слиза до ниво най-близкия ти човек да не те зачита и да ти каже.."Ами имаш недостатъчен принос..."!
Твърде грозно и обидно е.
Ако е близка дестинация,(на която няма проблем да отидат заедно отново), съответно правилен подход в комуникацията и мило отношение не вярвам някой да се почуства зле, дори напротив!
Ще се почувства оценен и ще подкрепи с радост.Независимо дали мъж или жена е в случая с "запълващото легло в хотелска стая".
Но всеки сам си решава как да е вътре в семейството му.
Хора всякакви.

# 580
А ако любовникът ви има възможност и желание да ви заведе на Малдиви, а мъжа ви няма такава, пак ли трябва заедно да го обсъдите?😆

# 581
Данчето в казуса да не е Данчо?

# 582
Уф, грозно било да се каже, че нямал достатъчно принос. А да няма достатъчно принос не е ли грозно?

# 583
  • У дома... някъде
Жена е.
Затова казвам и в двата случая не би било ок.Да не се смята,че жените се защитаваме като цяло.

А ако любовникът ви има възможност и желание да ви заведе на Малдиви, а мъжа ви няма такава, пак ли трябва заедно да го обсъдите?😆
В тези случаи няма семейство и съответно нищо не подлежи на обсъждане! Всеки си е поел по пътя и взел самостоятелно решение дали да изневери, дали да отиде с любовника и т.н.
Ако е истинско семейство ще ходите където имате възможност като семейство или ще спестявате заедно за такива далечни и екзотични дестинации.
За всеки проблем има решение стига човек да иска и да отстоява важните за него неща.
Аз не бих придружила приятелка с цената на това мъжа ми да бъде в такова положение.
Или сме заедно там или никой не отива.
Просто принципи.Това е.
Различни хора, различни ценности!

Уф, грозно било да се каже, че нямал достатъчно принос. А да няма достатъчно принос не е ли грозно?

Хората по принос и заплата ли се събират???
Риторичен въпрос!

# 584
Грозно е, чак се чудя как спи нощем с тая малка заплата

Общи условия

Активация на акаунт