На море в Гърция 2024 - III

• 50 526
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Ами, с кола цялата континентална част на Гърция е достъпна. Simple Smile А в допълнение, с кратко пътуване с ферибот – почти цялата. Децата не са все малки, все пак – като поотраснат, би трябвало да могат да толерират по-дългото пътуване.
Иначе, аз обичам да шофирам и не ми пречи, ако трябва да карам по 10-12 ч., без почивка. Ние и из Европа обикаляме с колата.
Май не ти отговорих на въпроса за мястото, ама, както казах, според мен, навсякъде можете да отидете. Simple Smile

Така де, но когато имаме десетина дни за цяло лято не винаги ни се рискува с ново място, за което нищо не знаеш и може и да не ти хареса.

# 121
А на един час полет от летището на Солун са най-хубавите ☺

# 122
  • Sofia
Така де, но когато имаме десетина дни за цяло лято не винаги ни се рискува с ново място, за което нищо не знаеш и може и да не ти хареса.

Чак като риск, не го виждам аз. Simple Smile Кое да не ти хареса, например? Всяка локация си има плюсове и минуси, но ако не пробваш нови места, няма как да откриеш дестинации, които евентуално биха ти харесали много повече от настоящите. В края на краищата, животът е толкова кратък, че със сигурност времето няма да ни стигне да обиколим навсякъде. Та, колкото успеем. Simple Smile Аз затова не обичам да повтарям – така се лишавам от възможността да открия нова вълнуваща дестинация, което пък няма как да се компенсира.
Вече, ако целта е просто да се лежи на някой приятен плаж (няма лошо в това), предполагам, конкретното място няма голямо значение.

# 123
И аз не виждам особен риск, най-много да ви хареса Simple Smile
Иначе това го правят не само наши сънародници, срещали сме немци, англичани и дори австралийци, които от 20 години ходят на едно и също място в Гърция всяко лято. Това аз не го разбирам, при наличието на толкова много и различни възможности. Даже за българите ходенето по близки дестинации има бюджетни предимства - не се харчат много пари за полети или фериботи, но тези, западняците, грам не мога да им схвана мотивацията.

В близките части (Халкидики, Тасос) ходехме, когато дъщеря ми беше под 3 г., че пътуваше трудно на дълги разстояния - почти никога не е заспивала в кола.
На 2.5 години беше на Пелион, а на 3 г. 10 месеца - на Кефалония и Лефкада. После вече навсякъде, а сега е на 15 и пак не иска да бъхти с нас по далечни острови Simple Smile
В близост до България има разкошни - като природни дадености - места, но не мога да понасям навалицата, ходя там от ноември до май.
Но Гърция почти навсякъде вече е много туристическа - навсякъде, където е лесно достъпно. Отдалечеността от България не дава гаранция за нищо, даже хич не е оферта да е пълно с американци или китайци например.

# 124
Когато чакаш една почивка цяла година и мястото на което си бил и изкарването прекрасно никога няма вариант може и да ни хареса на друго място....Винаги залагам на сигурното

# 125
  • гр. София
Съгласна съм с Параход и Black cat. Ние откакто пътуваме с ММ (вече повече от 25 години) с деца или без деца на пръстите на едната ръка се броят местата, които сме повторили. Непсме много по ходенето на море, тази година за пръв път се организирахме с приятели, затова съм и в тази тема. За съжаление, разбирам, че сме закъснели с опознаването на някои гръцки острови.....

# 126
Иначе на конкретния ви въпрос, Blue_Blue_Sky: за мен Торони е далеч за предпочитане пред Сарти, Сарти ми е като Китен.

Но това е въпрос на индивидуален вкус, някои обичат повече аху-иху и оживление, а също така плажът на Сарти е по-плитък и с по-фин пясък, т.е. повече съвпада с българските критерии. Недостатъкът му е, че по-често е ветровит.

# 127
Моля за съвет 😞 тази година няма кой да гледа кучето докато сме на море, а аз не знам къде да отидем … вече е края на юни 😢 Търся място с хубави плажове , да не е на 12 часа път с кола , все пак кучето ще возим. Дайте идеи… моля без Кавала , Халкидики и съседните им села.

# 128
  • Sofia
Тасос? На мен в цяла Северна Гърция той най-много ми е на сърце. Ама сигурно ще е лудница, откъм хора.

# 129
Пелион, Евия, Йонийското крайбрежие под или над Парга.

# 130
  • София
И аз идвам за акъл.
Както вече писах, хрумна ни да сменим Китира с Лесбос.
Обаче за връщане няма билети за ферибота за кемпери в отсечката Лимнос-Кавала.
И тук имаме два варианта - връщане през Пирея или Лесбос-Лимнос-Самотраки-Александруполис.
Цените са сходни и не са решаващи.
Имаме общо на разположение 2 седмици.
Има вариант за връщане и през Айвалък, но това малко ме притеснява.

Чудя се какво да изберем.

# 131
Ние бяхме по втория маршрут преди 2 г., нямам оплаквания, освен от жегата в Лимнос.
Правила съм и другия вариант, изобщо не е вариант, ако ги сравняваме.

Иначе аз на ТМ му казах, ама проверете дали има 1 път седмично Лесбос-Солун и дали не ви върши работа.

# 132
  • София
Защо не е вариант за теб през Пирея?

Към Солун има само Сийджетс, които не качват кемпери.

# 133
  • софия
Малко са хората, които могат да си позволят да почиват повече от веднъж 10+ дни. Ние ходим веднъж годишно за толкова и единственото място, което сме повторили е Лимнос. И пак бих отишла, но има толкова много красиви и нови места, че не мога да си представя. Някой ден сигурно пак ще наминем натам де. През останалото време правим дълги уикенди, празници. Пътуваме така вече 15 години. Детето беше на 3, когато за първи път стъпихме в Гърция и никога пътуването не е било проблем. Най-харесвам периода на избор за всяка следваща дестинация. В повечето случаи се насочваме в една посока и докато четем избираме друга. Единствено никога не сме тръгвали без да сме планирали и резервирали. Това все още не мога да го преодолея.
В началото да пътуваме 800+ км в посока ми звучеше немислимо. Сега, ако е по-близо, не помисляме.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 21:19 от zvаnchе

# 134
Змия,
много по-изморително е - по-дълъг ферибот, двойно по-дълго шофиране, само излизането от Атина сутринта е към 2 часа в адски трафик. При сравними цени изобщо нямам колебание. А край Самотраки има делфини.

Общи условия

Активация на акаунт