На море в Гърция 2024 - III

• 50 534
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
И аз бих избрала Самотраки- Александруполис, щом цените са аналогични. Не съм гледала, но толовете от Атина сигурно са двойни спрямо Александруполис.
През Айвалък излишно си усложняване нещата /бих избрала този вариант само при наличие на 10-тина дни по турския бряг/.
Параход е написала и за пътуването и трафика от Пирея

# 136
Ха, как двойни, вероятно десеторни са. От Александруполи излизаш през Маказа директно, не помня колко тола, но 1-2 да са.
От Атина са около 45 евро за лека кола, за кемпер - повечко.

# 137
  • София
Цените като тотал са сходни. За нас от София до Атина са около или над 120 евро в посока.
ММ смята и изкара фериботни билети+диодии+гориво с разлика 100-Ина евро при двата варианта.
Не е проблем пътят от Пирея.

Писах на Занте Ферис дали качват кемпери над 7 метра. Във ферихопър дава вариант, но в сайта на Занте има вариант само до 6 метра.

В краен случай ще се върнем на плана за Китира, който е по-скъп, но пък и там сайтът на Тритон не дава вариант изобщо за кемпер, а знам, че качват.

Голямо говорене по телефона предстои Wink

# 138
  • София
Дами, имам нужда от Вашата помощ. Успях да убедя мои близки приятели да дойдат с мен и дъщеря ми на почивка. Ще сме две жени с 3 деца (вече големи 15 и 16 години) Моята приятелка, за съжаление, по здравословни причини не може да пътува дълго. И от тук идва огромното ми затруднение къде да ги заведа (ние почиваме в по-далечни градчета/селца в Гърция). Искам да се чувстват добре. Тази година загубиха таткото/съпруга й и минават през много, много труден период. Изобщо не познавам Северна Гърция, ходим по на юг. Аз ще ги взема от Сливен, където живеят, но не знам на къде. Заради онкологичното заболяване на съпруга й не са ходили на почивка - море с децата от 3 години. Искам да си починат и заредят с положителни емоции. Страхотно семейство са, заслужават го. Моята приятелка може да си вземе отпуск от 3 до 15 август, но иска на море да сме седмица, останалото време на планина в България. Моля, помагайте. Къде да ги заведа? Искаме да сме заедно 5-та. И нейната единствено молба е плажа са не е каменист.
Пиша доста несвързано, но съм емоционална. Много искам да са щастливи.

# 139
  • Sofia
Ако искаш, прецизирай какво означава, че приятелката ти не може да пътува дълго. Колко, като часове? Защото всеки вкарва различен смисъл в думата "дълго". Питам, с цел да дадем по-точни насоки. Wink

# 140
  • София
Ако искаш, прецизирай какво означава, че приятелката ти не може да пътува дълго. Колко, като часове? Защото всеки вкарва различен смисъл в думата "дълго". Питам, с цел да дадем по-точни насоки. Wink
Не мисля, че ще се справи на по-дълго разстояние от около 5 часа от Сливен.

# 141
  • Sofia
В такъв случай, всичко вляво или надолу от Солун ще ви е далече. Халкидики също вероятно отпада, защото до там са почти 7 ч. от Сливен.
Гледайте за дестинация между Кавала и Ставрос.
Другият готин вариант, както съм споменала по-горе, е Тасос. За мен си е супер местенце – по-готин от континенталната част, а и ще имате възможност за различни плажчета, щом сте с кола. Peace

# 142
  • София
Успях:

Кавала - Митилини
На връщане Митилини - Лимнос - Александруполис

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 21:45 от змия

# 143
Не мисля, че ще се справи на по-дълго разстояние от около 5 часа от Сливен.

Може би нещо около Александруполис или Миродато, Авдира и нататък до Керамоти. Май тези ще са ви най-близо от Сливен.
Плажовете са пясъчни, но има много комари и на много места няма нищо освен плаж.

# 144
Много зависи как си представяте почивката и щастието в очите на приятелката си. Моето предложение - примерно, ако го виждате така - настаняване в приятна вила в някое селце с таверни, всеки ден си набелязвате плаж, който да посещавате, вечер душ, хапване в таверна, чаша изстудено бяло вино, нощувка и на следващия ден - ново място, нов плаж. Ако този вариант смятате, че ще я зарадва, препоръчвам Тасос. Има много места за настаняване и достатъчно плажове, които да посетите за седмица. 😀

# 145
Няколко дни на почивка, не в Гърция, и вече има нова тема.
Хубаво е да е лято и да има гръцки разкази.
Нашето море ще бъде през септември, ММ тогава може да вземе по-дълга отпуска. Основно ще сме на Лимнос, но още се чудим за преди и след острова какво да видим.
Ние също рядко повтаряме дестинация, защото има толкова прекрасни места, които могат да се видят. Повторенията са главно в България, защото е рядкост да си доволен и това си заслужава повторение.
Очаквам нови разкази и снимки с нетърпение.

# 146
  • София
Не повтаряме дестинация. Случи се веднъж дори да плача, тръгвайки си от едно мято, защото беше прекрасно, а знаех, че няма де се върнем там. 
И ние ходихме на едно и също място 6 години подред, че даже и по 2 пъти в годината. Не че ни е било лошо,  но сега го отчитам като грешка. Много други места е могло да открием. И не че в търсенията си не съм имали греди. Simple Smile Голяма работа.  Надявам се даскъм задобряла в експериментите. Simple Smile

Извън горното лирическо отклонение .... и леко разтревожена заради новината за пожара на острова, към който сме се запътли след има-няма 3 дни..... да питам. Знам, че преди време в Гугъл мапс имаше layer, в който показваха активните пожари на места. Тук, в тази тема някой го показа. Сега не го намирам. Аз ли не търся правилно? Може ли линк, моля?

# 147
  • София

Най-долния ред виж
Не знам кой отразява пожарите

# 148
Да дам и моите 5 ст. помощ в темата. Бяхме за първи път в Парга. Изкарахме една седмица и за разлика от повечето от Вас, спахме всичките дни в самият град. Обичаме да сме в оживени градчета(селца), с вечерен живот. Шофьори при нас дал Господ, но не случихме на такъв,който може да се лиши от ципуро, узо или вино на вечеря, през деня е лесно! Smile
Много ни хареса и до 20.06 бе сравнително спокойно. От петък 21 рязко стана „мазало“. Не можеше да се седне на вечеря без резервация или чакане, дори и в не много популярни заведения. Не мога да си представя какво е през юли и август. Студиото ни беше на 50 м. от градският плаж, който не посетихме. Иначе видях, че там сета беше 15е. Ходихме на Алонаки(Αλωνάκι Φαναρίου)- 3 пъти, на Саракинико(Παραλία Σαρακήνικο) -2 пъти , Скала(Παραλία Σκάλα)-1 път и единият ден на круиз до Паксос, Антипаксос. Круизът бе с Vicky - F II. Имат два маршрута, който ги редуват през ден – 30е и 35е. Ние бяхме на по-дългият, тръгва в 10:00 и се връща в 19:00.

Безплатният паркинг след BP, вече е частен. Асфалтиран, разчертан и празен. Сигурно има поне 300 места, от които бяха заети 10-на. Нямаше обявени цени, но спрях да питам и пазачът на бариерата ми отговори : 8 евро енд фри, което не знам какво означава. Студиото ни, което имаше безплатно паркомясто, беше м/у двата основни паркинга. Цените до 20.06 бяха 5е-от 08:00 до 00:00, и 10е за 24 часа. От 21.06 единият паркинг (https://shorturl.at/xrjcr ) промени цените
.
, а най-вероятно и другият(https://shorturl.at/hjXTo) ще го последва.
За първа година пътувахме с транспордер на Егнатия и сме много доволни. Освен ,че се спестява време има и 5% отстъпка. Заредих 31е, което са тол таксите в двете посоки, и ни останаха около 2е в акаунта от отстъпките. Ако някой има въпроси съм на разположение.

По темата с повтарянето. Ние ходим в Гърция от 12-13 години, и никога даже не сме си и помисляли за повтаряне, макар че много места са ни станали любими. Живота е толкова кратък, че няма време за това. Още ни е яд, че толкова късно я открихме като дестинация

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 15:35 от stranger4

# 149
  • Бургас
Освен Гугъл мапс и този сайт дава информация за актуалната обстановка и предупреждения за следващите дни https://civilprotection.gov.gr/

Общи условия

Активация на акаунт