На море в Гърция 2024 - III

• 50 360
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Леле, колко съм захлупена. Утре ще опитам.Благодаря

# 61
  • София
Малко да отклоним темата от ЕЗОК, че става доста еднообразно.
В края на краищата се оказахме много доволни от набързо резервирания апартамент на мястото на отменената резервация. Буквално е на плажа с прекрасна тераса и уникална гледка. Убедете се сами:

Днес разгледахме Олимбос и Диафани, ще разказвам като се върнем.

# 62
  • София
Здравейте, момичета. И нашата почивка на Занте вече е в пълна сила. Пускам снимчици за всички, които очакват с нетърпение техните отпуски. Ако някой е на острова, да свирка. Можем са се комбинираме за лодка и да пообиколим плажовете. Ние ще сме тук до 02.07

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 11:02 от viki_kk

# 63
Моля за насочване ще хванем ферибота от Керамоти до Тасос. Какво бихме могли да да правим без кола там? До манастирите пеша бихме ли могли да стигнем? Кой е близкия плаж?

# 64
  • Варна
Пешеходно може да се разходите от фериботите до тази бар да кажем:
https://maps.app.goo.gl/ZDtLtbVm7d44pjdJ6
Плажът му е много атрактивен за снимки, самият бар е на интересно място, вижте снимките в Google и отзивите. Вечер ми изглежда уау. 😃 Снимката е отпреди няколко години и само отвън съм го виждала.  

Ще преминете покрай плажа на Лименас:
https://maps.app.goo.gl/dzNnJXbyacjjCQTV7
Преди това ще се разходите покрай пристанището, където може да проверите за някоя бърза разходка с лодка, ако желаете. Има и корабчета за наблюдение на морското дъно, не много дълга и приятна разходка. През първите 10 минути не се вижда кой знае какво, но после се стигат до места, на които може да се видят различни големи риби и самото море от тази гледна точка е интересно. Но на някои може да им се стори скъпо за това, което ще видят. Забележителности на Лименас:
https://www.feelgreece.com/bg/limenas-thassos
Античният театър беше в ремонт дълго време, ако вече може да се посети, си заслужава. Агората не е нещо кой знае колко впечатляващо за мен, близо до пристанището е и мисля, че беше с безплатен достъп.
Има приятни заведения край пристанището. Общо взето като сте с лице към фериботите, вдясно е всичко това. Нямам много спомени вляво дали пътят не е само за коли. Там има разни заливчета, но съм виждала, че има отбивки за коли само май. Ако помня правилно.
Пристанището на залез и по тъмно е красиво.
Манастирът, който аз съм посещавала, е далеч: в другия край на острова. Не знам да има друг.

# 65
  • София
И вляво от пристанището има плажчета, пешеходно достъпни, но са мънички и с таралежи. Ако се гледа къде се стъпва, няма проблем. Водата е кристална и се виждат отдалече.

# 66
  • Sofia
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus

По пътя за Неа Перамос, дали има фабрика или магазин за зехтин, от който можем да си купим тенекия хубав такъв? Simple Smile Моля, препоръчайте нещо изпитано!

# 67
Миналата година си купихме зехтин от едно магазинче в Неа Перамос - Elaikos. Скъп е, но страхотен и с различен вкус. Производителите - бяха мъж и жена - показваха медали от състезания, обясняваха за процеса, за полифенолите, за маслините и ако не бързахме, щяха още дълго да ни разказват Simple Smile

Разфасовките бяха стъклени бутилки и тенекии от 2 или 3 литра, няколко различни вида. Цената за 1 литър май беше 14 или 15 евро, но ако успеем да отидем и това лято на еднодневен плаж, задължително ще взема пак.

Аз да попитам ходилите на Меганиси (evhen, ти ли беше?), дали могат да ми препоръчат някоя таверна? Тази година отпуските ни са много разпокъсани, в последния момент, и за съжаление не мога да планирам нищо в дългосрочен план близките два месеца. Сега имам едни 5 дни и всичко много далечно отпада. Първо ми хрумнаха Кеа и Китнос, но почти няма хотели, освен някакви с космически цени. Северна Гърция не искам за повече от ден и май клоня към северната част на Кефалония. Меганиси ще е бонус за един ден на връщане, ако изобщо успеем да го вместим.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 15:14 от Deviant Art

# 68
  • Sofia
О, много благодаря за препоръката! Flowers Tulip Чудесно звучи! Simple Smile

# 69
Deviant Art, имам чудесно настаняване на Кеа в столицата, стига да не ви пречи бъхтене пеша с багажите след паркиране на колата (Юлида е изцяло пешеходна и доста, хм, баиреста).
Цяла къща на два етажа, в която м.г. спахме за 65 евро, тази мисля, че е 70. Разбира се, не е ясно дали е свободна за вашите дати, но ако все още имаш нужда и желание, ще ти я пратя.

# 70
Devian Art,
на връщане не знам, колко ще успееш.
Меганиси много си струва, дори и да не спиш там, че и те обаждат страшни цени, но при всички случаи е хубаво да отидеш с първия и да се върнеш с последния ферибот!
Ние хапнахме нещо, ама не помня какво, на кантината на Лимонари този плаж ми беше целта и имаше защо, нареди се във вечната ми гръцка класация редом с Фоки, Критиния, Алипа и той, в този ред съм ги посещавала.

# 71
Параход, благодаря за препоръката, ще се радвам да ми я пратиш. Кеа и Китнос остават за септември (стискам палци да успеем тогава за повече време и да видим и двата острова). Къщата става за 4 човека, нали? Ще преживеем катеренето с багажите, поне вечер ще се разхождаме без кола.

Evhen, засега планът е да хванем обедния ферибот, защото сутринта ще се прехвърлим от Кефалония на Лефкада, после ще се върнем с последния ферибот и обратно към Бг. Лимонари ще го погледна, благодаря! Simple Smile

# 72
Внимавай с навигацията, че прекарва през  едни серпентини баш през селото🤣
На пристигане на острова е лесно, гледаш накъде вървят другите коли, но на тръгване си имай едно наум.

# 73
  • София
Залезът отпреди малко:

Като Лефкос, Карпатос

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 22:46 от миленка_д

# 74
  • СОФИЯ
Доставяте ми удоволствие/кефите ме. Корфу не е нагоре с цените спрямо миналия 09.23. 1 и понякога 3 евро отгоре, поносимо в таверна.

Общи условия

Активация на акаунт