На море в Гърция 2024 - III

• 50 513
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Мен много са ме впечатлили тези островчета въз основа на изгледани видеа и ми иска цяла почивка да си изкарам там. Май и на Схинуса не е лошо, но явно е най-слабо популярно.
На Донуса най-малко се ходи, защото е встрани и корабът го посещава в друг ден (ние сме спирали на Ираклия, Куфонисия и Схинуса по другия маршрут на Блу стар), а и дневните турове не го обикалят толкова. Аз на него съм му хвърлила око. Схинуса има дълбоко пристанище и е популярен сред яхтаджиите.

Niditop3,
вие с големия кораб на Блустар ли отидохте и се върнахте в един ден? С билети в последния момент за кола? Скопелитис има само 11 места за коли и много свършват през лятото, даже и до края на септември. Макар че аз го играх това м.г. с корабче на Додеканезите, което уж събираше 9 коли, а бяхме само ние Stuck Out Tongue

# 616
  • Стара Загора
Да, с големия на Блу Стар ходихме, който тръгва от Атина и обикаля по островите и вечерта се връща. През малките минава три пъти седмично- вторник, четвъртък и неделя. Не казаха да има дефицит на места , казаха ни кои дни пътува и си избрахме тези- понеже екскурзията до Санторини  е във вторник.

# 617
С корабче пък ми се ходи, заради островчето Simple Smile

Може да си вземете лодка под наем от Кисамос и да отидете до Балос и Грамвуса. Simple Smile Ние така направихме – при това, цели два пъти.
Мисля, че наехме лодката от тази компания. Имат голямо разнообразие от модели. Peace
Това щеше да е идеалния вариант, но мъжът ми не може да плува и го е шубе. Още на Кефалония се опитах да го убедя, че с жилетка ще е ок, ама не и не. То малкото плува с един миниатюрен дюшек на дълбокото около мен, докато шнорхелунам, а той си кибичи на корабчетата.
Ще се пробвам де Simple Smile
Сега се зачудих, като е черен пътя до Балос, може ли да се мине с малка кола или задължително нещо по-голямо ще ни трябва, че ние винаги наемаме най-малките и евтини колички 🤔 На Санторини бяхме с една пандичка, но там по черни пътища не сме лазили.

# 618
  • София
Пътят до Балос не е асфалтиран, защото зоната е резерват. И добре че не е - представям си какви навалици щяха да бъдат. Иначе е добре заравнен, просто се кара бавно, на втора. И е зверски прашно - всичко се покрива с фина оранжева прах. Ние бяхме с Панда, нямаше проблем. Предимно с малки коли се ходи - можеш да видиш на снимките в google maps.

# 619
Благодаря ♥️
Аз късно се сетих, но в YouTube има клипове с пътя. Мъжът ми каза, че няма да има проблеми да го мине с пандата, но още не съм му показала този клип
https://youtu.be/4meE5L5bcG8?si=uN6ZzMRKhfptEuXI
Като види кораба, ще яхне всяка кола, само да не му се налага да се качва еле да слиза от корабчето Joy

# 620
  • Някъде Там
Здравейте, дали може да ми кажете има ли нещо интересно за гледане между Лефкада и Пелопонес? Плажове, таверни, шнорхелинг, риуини,  крепости - такива неща ме интересуват 💕

# 621
  • София
Здравейте от Лесбос.
Имам много за писане след едно денонощие на острова, но днес ще споделя само една снимка.

Пристигнахме по обяд. Нямаше никого. Така си и остана до здрач.

Един единствен овчар мина. И преди малко ни донесе доматите и пъпеша. Не сме разменили и дума.
И преди на други места са ни носили зеленчуци и плодове, но все някакъв контакт е имало преди това. До плажа се стига по 4 км неприятен черен път. Този човек дойде, подаде торбите и си тръгна.

# 622
  • Стара Загора
От мен снимки от Калантос, хубав пясъчен плитък плаж, без никакви вълни. В единия край от към пристанището има река, която се влива в морето. Отидохме по обяд и нямаше почти никакви хора , следобяд взе да има някакво движение , но като цяло мястото е най-спокойното от целия остров. И тук ми се прииска да остана 😂.Към таверната имаше и студиа за гости цената е 80 евро в активния сезон 15юли -15септември и 60 евро за останалото  време.  Направо да се замисли сериозно човек. Даже казаха, че може да ни карат с лодки  до съседните островчета- отсреща са Ираклия, Куфонисия, Схинуа .Храната в таверната беше много вкусна, изобщо не мога да се оплача от кухнята на Накаос , доволни сме.

# 623
  • София
Надитоп, ако не ви е далече, препоръчвам тази таверна
https://maps.app.goo.gl/ob4qJSrpbbSUrXdZ8?g_st=com.google.maps.preview.copy
На второто посещение собственичката ни прегръщаше.

# 624
  • Стара Загора
Много ти благодаря, изобщо не ни е далеч и не сме ходили . Сряда сме там 🤗.

# 625
Здравейте,

Летището в Корфу близо ли е до града?

Може ли да ми препоръчате хубаво хотелче, което предлага и трансфер- да дойдат да те вземат от летището и като летиш обратно да те върнат

Как са полетите от София
Доволни ли сте?
Моля за мнения и инфо

# 626
  • София
Летището е в покрайнините на столицата. За хотел не мога да помогна.

# 627
Здравейте!
Искам да попитам някой почивал ли е този сезон  на Олимпиада? Интересува ме кои плажове в съседство бихте препоръчали и как стои въпросът с цени на чадъри и шезлонги - срещу консумация или отделно се плщат?

# 628
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте!
Сигурно е питано много пъти, но се и интересувам от мнения за Торони. По-точно има ли пекарни, видях една в Гугъл мапс и как намирате плажа, ивицата и достъпът до водата, дали е много каменисто вътре?
П.п. и имате ли впечатления дали там водата става за къпане след 10.09?

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 09:59 от Hushpuppy

# 629
Пекарната е една, доколкото ми е известно. Плажът е просторен и спокоен, няма камъни нито на брега, нито във водата - но пясъкът навсякъде е много едър, по-скоро супер ситен чакъл. Бързо става дълбоко.
Водата става за къпане до края на септември и дори през октомври, ако не е имало порои и наводнения, което в последните години няма начин да предвидят дори метеоролозите.

Общи условия

Активация на акаунт