На море в Гърция 2024 - III

• 50 481
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за отговорите ♥️
Особено това за колата нямаше и да се сетя да го проверя дали може с рента до Балос.
С кола ме влече за да го видя отгоре, а може и по-рано да отидем преди тълпите.
Това слизане и качване по козя пътечка ли е или има стълби? Един слънцезащитен чадър от Декатлон ще реши проблемът със слънцето Simple Smile
С корабче пък ми се ходи, заради островчето Simple Smile
Гледам сега и вариант кацане в Ханя и излитане от Хераклион и така ще имаме 10 дни и възможност да посетим повече неща. Дворецът и пещерата на Зевс са ми задължителни. Само да уредят отпуската и дано не поскъпнат билетите.
Дано не е проблем да вземем колата от Ханя и да я оставим в Хераклион.
Компания за наем на автомобил може ли да препоръчате?
Аз с кола под наем съм го превземала, поемайки риска. Пак така бих отишла, да ми спре дъха отвисоко и да изпреваря народа. Но трябва да се отиде рано, за да има къде да се паркира и да хванете свободни чадъри, ако ще ползвате. Сега виждам, че миленка_д е писала - напълно подкрепям (благодаря за Нисирос!). Ние ползвахме същата компания. Други, които тук са препоръчвани - mustang, Europeo.

# 601
  • София
Наистина много точно описание на гледката на Балос отвисоко. Не само дъхът ти спира, но и сърцето. Може би това е най-впечатляващата гледка, която съм виждала. Запали ме това видео, в някаква степен възпроизвежда усещането.

# 602
До 12-13 часа може да се ползва и естествена сянка от скалите на Балос. Но естествено зависи и от навалицата, дали ще е свободна Stuck Out Tongue

# 603
Запазих 1 седмица в Паралия Офринио, никога не сме били до сега там… дано не съжалявам, четох че плажовете са хубави уж за деца, но как е положението откъм заведения, има ли хранителни магазини, лунапарк.  Към кои плажове ще ме насочите да ходим? Спокойно и безопасно ли е за туристи? Има още 2 седмици до заминаването ни, но ми се иска да се подготвим, до колкото можем.

# 604
Нищо особено не е Паралия Офрино,река Струма се влива в морето на около 5-6 км така водата е като Черноморската..Чисто побългарен курорт с всички най вече лоши неща...

# 605
https://www.decathlon.bg/p/14862-293207-chadar-za-golf-profilter-small-bordo.html
Аз за такъв чадър говоря, да ми пази сянка на баира 😄

# 606
  • София
Ние след известни перипетии стигнахме до Пелопонес. Решихме да не правим междинна почивка, но около 60 км преди моста Рио- Антирио се появи проблем с колата и се наложи да нощуваме в град Агринио. Искаше ми се да спрем на прохладно място, а попаднахме в една от най- горещите точки в цяла Гърция. Дори и не си помислих да излизам на разходка, в 23 ч все още беше задушно и като в пещ.
Целта ни е да обикаляме основно Арголида, първи плаж направихме в Каратона, Нафплио. Тази година заведенията там са ги затворили, май са оставили само едно да работи.
Редакция: Решихме сега следобяд пак да наминем, две работят. Тази година има някаква драма с разрешителни, търгове и протести, които засягат заведенията, шезлонгите и спасителите. Ние сме в свободната зона и не ни касае, но ми е любопитно, ако някой знае повече подробности.
Днес бяхме в Кивери, че се успахме и беше по-наблизо.
Жегите тук са големи, в момента е 41-42 градуса. За утре планираме Толо.
Една снимка от Кивери

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 17:57 от 4μΕ

# 607
  • София
https://www.decathlon.bg/p/14862-293207-chadar-za-golf-profilter-small-bordo.html
Аз за такъв чадър говоря, да ми пази сянка на баира 😄
Помислих си, че може нещо такова да визираш, но за всеки случай написах и за плажния чадър. Ние и само с шапки се справихме без проблем - малката беше на 9 години. Иначе за Крит - слънцезащита 50 фактор (тази година подцених Карпатос и изгорях с SPF 30), слънчева шапка, тънка бяла памучна риза с дълъг ръкав да пази ръцете и задължително вода - и няма да имате излишни тревоги, причинени от силното слънце.

# 608
Поздрави от Ермиони 😊 Вчера пристигнахме, след като разделихме пътя във Волос. До Атина се пътува комфортно, а оттам до Коринтския канал движението беше натоварено, което предполагам, че е нормално в събота. Най-дълго и досадно ни се видя пътуването от Коринтския канал до Ермиони. Градчето е спокойно и приятно. През деня е жега, а вечер е учудващо приятно.

Снимка от нашата тераса Heart

Плаж Агиос Емилианос

Плаж Конупи

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 21:29 от Divi_86

# 609
  • Sofia
С корабче пък ми се ходи, заради островчето Simple Smile

Може да си вземете лодка под наем от Кисамос и да отидете до Балос и Грамвуса. Simple Smile Ние така направихме – при това, цели два пъти.
Мисля, че наехме лодката от тази компания. Имат голямо разнообразие от модели. Peace

# 610
  • Стара Загора
Здравейте, бързам да се включа с пресни отзиви от еднодневната екскурзия до Ираклия. В крайна сметка решихме, че и нея няма да пропуснем и добре, че така стана, защото много ми хареса.
Китно островче с няколко много хубави плажа и две селца.
Отидохме с ферибот с колата . Тръгването беше в 12ч, а връщането в 21ч, време което ни стигна за всичко, което искахме освен единия плаж до който се стигаше по вода. Обаче нещо тези водни таксита не ги открихме. Накрая малко преди да си тръгнем видяхме табелка с телефон , но беше късно.
Още като слязохме от ферибота се качихме горе да обядваме , бяхме видели една таверничка, която много ни хареса. Всичко беше много вкусно и прясно. Цените бяха най-ниските от всичко, което сме плащали до сега. След като хапнахме , минахме по всички възможни пътища из островчето 😂 и се спряхме за плаж на Ливади. Прекрасен пясъчен плаж с кристално чиста вода, имаше и естествена сянка. По моите критерии имаше достстатъчно  пространство за всички, постояхме около 2 часа , след това направихме разходка из основното селце и даже ни остана време да седнем на още една таверна ( тя всъщност беше основната , която искахме да посетим , но отваряше в 16ч ). Исменадох се колко много хора с куфари останаха на острова. Не изглежда, че има къде да ги побере, но явно не е така. Ферибота до Ираклия и Куфониси ( той е един и същ ) ходи 3 пъти в седмицата до островчетата.
Четвъртък сме на Куфониси и се надявам да ни зарадва и той. Ираклия определено си струва посещението за цял ден , че дори ми се прииска и да остана с някоя нощувка.
Малко снимки от Ираклия
Скрит текст:

# 611
Здравейте, бързам да се включа с пресни отзиви от еднодневната екскурзия до Ираклия. В крайна сметка решихме, че и нея няма да пропуснем и добре, че така стана, защото много ми хареса.
Китно островче с няколко много хубави плажа и две селца.
Отидохме с ферибот с колата . Тръгването беше в 12ч, а връщането в 21ч, време което ни стигна за всичко, което искахме освен единия плаж до който се стигаше по вода. Обаче нещо тези водни таксита не ги открихме. Накрая малко преди да си тръгнем видяхме табелка с телефон , но беше късно.
Още като слязохме от ферибота се качихме горе да обядваме , бяхме видели една таверничка, която много ни хареса. Всичко беше много вкусно и прясно. Цените бяха най-ниските от всичко, което сме плащали до сега. След като хапнахме , минахме по всички възможни пътища из островчето 😂 и се спряхме за плаж на Ливади. Прекрасен пясъчен плаж с кристално чиста вода, имаше и естествена сянка. По моите критерии имаше достстатъчно  пространство за всички, постояхме около 2 часа , след това направихме разходка из основното селце и даже ни остана време да седнем на още една таверна ( тя всъщност беше основната , която искахме да посетим , но отваряше в 16ч ). Исменадох се колко много хора с куфари останаха на острова. Не изглежда, че има къде да ги побере, но явно не е така. Ферибота до Ираклия и Куфониси ( той е един и същ ) ходи 3 пъти в седмицата до островчетата.
Четвъртък сме на Куфониси и се надявам да ни зарадва и той. Ираклия определено си струва посещението за цял ден , че дори ми се прииска и да остана с някоя нощувка.
Малко снимки от Ираклия
Скрит текст:
Хубаво сте направили. И на мен ми се прииска да остана там и да видя острова от другата страна. Такситата по вода са само на Куфонисия.

# 612
  • Стара Загора
Казаха, че имало таксита и видяхме табелка с телефон, но беше на тръгване вече. Явно само по уговорка идват. Иначе ми направи впечатление, че имаше таксита за самия остров. Наистина е мъничък, но ако бяхме без кола нямаше да имаме време да го разгледаме целия . Целия е силно казано, докъдето имаше пътища. Според мен си струва да се отиде с кола. Освен нас имаше още 15-20 коли, които слязоха .

# 613
  • София
Мен много са ме впечатлили тези островчета въз основа на изгледани видеа и ми иска цяла почивка да си изкарам там. Май и на Схинуса не е лошо, но явно е най-слабо популярно.

# 614
  • Стара Загора
Да, незнам защо не се предлага като екскурзия.
Исках да питам в групата дали някой е ходил до там?
Гледах, отсреща плажчетата ходят и спират с лодките сигурно ще е хубаво.
Въпреки, че нямаме кога да ходим. Днес деня го оставихме да стигнем до южните части на Наксос, утре сме на Санторини , сряда ни е свободна, четвъртък сме на Куфониси и петък се местим на Парос.

Общи условия

Активация на акаунт