На море в Гърция 2024 - III

• 50 428
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Аз през деня, в дните с климатик го настройвам на 27 градуса, по-малко ми е студено. Не мога да си представя да се спи така.. гърците като не разбират защо е горещо, не разбират ли, че няма как да се стои, а какво остава спи, докато климатикът ти духа директно в теб... защо изобщо са го поставили така. Кой е хотелът, да не попаднем на него?

# 661
Именно и аз това обяснявам, че ще работи през деня, а не през нощта. Пробвахме да духа нагоре, а не във нас, но друг проблем е , че помещението е толкова малко, че го завърта и отново се връща в нас.. и завити спахме и на 26 градуса и на най-леко духане.. Ох опитвам се да се държа два дни, но вече ми е тегаво и предвид, че не може и човек да се наспи. Две от стените на стаята се напичат цял ден. И шумът вън пречи, но не знам вече дали имам някакъв избор. Хазяйката както казах категорично отказва да съдейства. Иначе отзивите са добри, но имат и апартаменти и хубавите са за тях, но там е различно.

# 662
Не съм убедена, че ще срещнете разбиране от буугинг. В повечето хотели е така направено, че с карта да се отключва и едва когато тя е вътре да може да се активира електричеството за осветление и климатик. Когато стаята е малка, трудно климатикът може да бъде поставен така, щото струята въздух да не стига до леглото.

Погледнете настройките на климатика да намалите интензитета на вентилатора, потърсете sleep mode или тих режим, на висока температура - 26-27 градуса, за да може да спите нормално. И у дома в спалнята, и често в хотелите, климатиците духат към леглата, има решение на този проблем. Дълбоко се съмнявам за нещо такова от буукинг да ви върнат парите, та ако държите да смените настаняването, вероятно ще се наложи да си платите този хотел плюс следващия. Също имайте предвид, че в момента са силно претоварени и отговорите се бавят доста повече от стандартните 24 часа. Вчера чаках над час, докато се свържа със сътрудник, защото три дни не ми отговаряха на имейла, а съм 3-то ниво genius и би следвало доста бързо да ми отговорят, обичайно до няколко часа.

# 663
На мен пък не ми се е случвало официално да ни разрешат да ползваме климатик, докато ни няма. Обикновено успяваме да го пуснем да поработи докато вечеряме. За през деня няма начин, понеже влизат да чистят.

# 664
DejaVu86, продължавайте да го оставяте включен през деня, щом вече сте говорили със собственика и знае за проблема, не се отказвайте. Не знам къде в Гърция се намирате, но ако влизат и го спират през деня, се връщайте в апартамента около обяд и отново го пускайте да работи.

# 665
  • Sofia
На мен пък не ми се е случвало официално да ни разрешат да ползваме климатик, докато ни няма. Обикновено успяваме да го пуснем да поработи докато вечеряме. За през деня няма начин, понеже влизат да чистят.
Точно. За пръв път чувам, че някъде позволяват климатикът да работи, докато гостите не са в стаята. За толкова много почивки досега, май никъде не ни се е случвало такова нещо. На някои места дори са ни напомняли по няколко пъти да не го забравяме пуснат, въпреки че не сме си позволявали да го правим.

Не знам къде в Гърция се намирате, но ако влизат и го спират през деня, се връщайте в апартамента около обяд и отново го пускайте да работи.
Е, този съвет е малко ... неприложим, да речем. Grinning

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 10:32 от Blаck Cat

# 666
Точно. За пръв път чувам, че някъде позволяват климатикът да работи, докато гостите не са в стаята. За

Не знам къде в Гърция се намирате, но ако влизат и го спират през деня, се връщайте в апартамента около обяд и отново го пускайте да работи.
Е, този съвет е малко ... неприложим, да речем. Grinning
Така е, не се изразих правилно 🤣. Къде в Гърция почиват, няма значение в случая. Мисълта ми беше, ако имат възможност да се прибират от плаж по обяд, да си пускат отново климатика, ако домакинът е влизал в апартамента и го е спрял.

# 667
Не разрешават да се ползва климатик докато ни няма в помещението, защото си мислят, че няма смисъл климатикът да работи когато няма никой и смятат, че ще платят много висока сума за ток, ако работи цял ден. А то идеята е помещението да се охлади през деня, за да спиш спокойно през нощта. Много е неприятно точно на почивката си да не можеш да се наспиш като хората.

Помещението ще се охлади със сигурност, но тъй като помещението няма изолация след 15-20 мин няма да може да се диша в помещението ако се спре климатика - това ни се получи във Вила Маре и предполагам и на други места е така

# 668
Ние също не сме имали проблем да оставим климатика включен през деня и, когато се приберем да е приятно охладено. Като цяло аз не съм почитател на климатиците и спим на отворен прозорец. Понякога е топло, но това е. Вкъщи също няма климатик и дори сега на тези жеги се справяме.
Опитайте се да говорите отново. Помолете ги да го включват те например към четири следобяд. обяснете отново, че не го ползвате нощем. Така хем помещението ще е охладено, когато се приберете, хем климатикът няма да работи цял ден. Според мен в редките изключение и с положителен подход гърците са готови да се раздадат за гостите си.
Аз също смятам, че букинг няма да Ви възстанови парите.
Успех!

# 669
Ние също не сме имали проблем да оставим климатика включен през деня и, когато се приберем да е приятно охладено. Като цяло аз не съм почитател на климатиците и спим на отворен прозорец. Понякога е топло, но това е.
Ние също. Не мога да си представя домакинът да обикаля цял ден и да слухти къде е включен климатикът и къде - не, камо ли да влиза и да го изключва. Освен това в много настанявания, които не са класически хотели, не влизат да почистват всеки ден. (А и всеки ден да е, обикновено този процес приключва до 12-13 часа).
Проблемът мисля, че е по-скоро комуникационен и няма да се разреши от Букинг във ваша полза. Според мен опитайте предложените вече в темата неща (отново да го изговорите с хазаите или пък да действате през главата им), ако не - прежалвате парите и евентуално се местите на по-комфортно място, ако намерите наблизо.
Жегите в момента са мъчителни за всички.

# 670
И това си има решения. Нашето място го беше решило с ключ карта, дават само една и съответно трябва да я носиш със себе си, в случай че искаш да си отвориш после вратата Simple Smile Отделно климатикът се изключваше веднага, щом се отвори врата или прозорец, бяха инсталирани сензори. Но да си кажеш на гостите директно - не го включвайте докато ви няма е изключително неприятно.

# 671
Благодаря на всички за предложените решения! Съжалявам и за спама на тази хубава група! Опитах комуникация, категорично заяви, че е невъзможно! И да, точно влизат и го изключват 🥺. Букинг не отговарят, жегите наистина са страшно мъчителни. Ще пробваме да се завиваме и по-облечени, надявам се, че ще изкараме някак.. За съжаление не можем да си позволим да жертваме такава сума. И да аз също вярвам, че гърците са дружелюбни и гостоприемни, поне на повече такива сме попадали, но тук явно няма да е така. Пускам и една снимка, въпреки, че на красотите тук, може би бледнее.. Но да не е съвсем спам! Хубаво лято на всички! 🍀☺️❤️

# 672
DejaVu86,
много съжалявам и аз за преживяването ви, наистина е кофти човек да изписва дискомфорт през почивката си и да не се чувства добре приет и разбран от домакините.
С малко повече креативност също, хрумна ми - може да пробвате да завъртите леглото, ако има място, или да закачите пред климатика някаква кърпа (с функция на перде), за да не духа директно във вас...

# 673
Пробвай да настроиш на по-високи градуси (около 24), но на най-ниската степен на вентилатор. Ние така спахме, също срещу нас и беше ок.

# 674
Наистина благодаря от сърце ❤️ Накарахте ме да се усмихна с предложенията ☺️. Параход, няма начин за местене така сбихме всичко, за да разпънем дивана за детето 🤭Иначе трябваше да се изнесе масичката, за да се разпъне дивана. Моя е грешката, че не огледах всичко добре, но малко последния момент се реши, че имаме възможност да тръгнем и нямах много избор, знаете как е последния момент. Мястото е Сикия, Stavrula's paradise house. Има и апартаменти, предполагам там е по-добре. Не ги напича през целия ден. Иначе тук бих препоръчала таверна Ammos на плаж Климатария. Сега е доста пренаселено. А снимката е от таверна Zambakos, храната е много вкусна и на доста добра цена. Намира се на Paralia Sikia посока плаж Tourkolimnionas, точно след известната таверна 5 steps in the sand.
Допълвам.. пробвахме тази вечер на 26 градуса на най-ниска степен и пак става доста студено и духа. Ще спирам и пускам.. явно така ще е.. Днес направихме и настройка да се включи към 17 часа, но пише on на климатика, надявам се да не го изключат и това.. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт