На море в Гърция 2024 - III

• 50 388
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
По най-вече финансови причини не съм пътувала до сега из Гърция. Миналата год и сега. Касандра не е моето място. Изключителна гъч. Днес бяхме на Посиди. Да, струва си и дори е по-хладно от другаде. Говоря общо за Касандра, защото я обиколихме. Няма да си го причиня повече категорично. На Гларокавос дойдоха осем рейса детски лагер. Да юли е, пик, топло, но как да стане иначе, децата са на училище ...

# 706
  • Русе
Навагио от днес, за съжаление не може да се слиза на брега и снимането от горе също е забранено заради опастност от пожари.

# 707
  • Sofia
По най-вече финансови причини не съм пътувала до сега из Гърция. Миналата год и сега. Касандра не е моето място. Изключителна гъч. Днес бяхме на Посиди. Да, струва си и дори е по-хладно от другаде. Говоря общо за Касандра, защото я обиколихме. Няма да си го причиня повече категорично. На Гларокавос дойдоха осем рейса детски лагер. Да юли е, пик, топло, но как да стане иначе, децата са на училище ...

Ами, много българи предпочитат да ходят "наблизо" в Гърция. Мързи ги да пътуват надалеч. Simple Smile Та, при това положение, навалиците не са неочаквано явление. И по-зле ще става. Не че и в южната част на Гърция не съществуват места, където е пренаселено, но сякаш, изборът е една идея по-голям.

# 708
Момичета,  здравейте! Препоръчайте ми хубав плаж със свободна зона около Сарти. Благодаря предварително

Paralia Sikia. На Kriaritsi Beach също има много свободна зона. Валти.

# 709
Не, не ме мързи. Просто така се случи.
Няма българи.Сърби и македонци и малко турци.

# 710
  • София
Нас ще ни отвее вятъра. Без него жегата не се търпи.
Днес врътнахме 30-Ина км с колелата. Спирахме тук там за топване в морето, че иначе е ад.
Както съм с каската и дрехите влязох в морето

# 711
Здравейте цените на шезлонги и на чадъри са без платни при консумация от заведението е стига да не сте на тези легла шезлонг те са по 10евро а някои са по 20 евро на места ние бяхме към Паралия Катерини това са цените за тях другите бяха безплатни с консумация цените са доста прилични имаше и водни спортове най скъпите бяха по 15 или 20 евро като спортовете бяха ...кану лодка и т.н

# 712
Уау, какво изречение....

# 713
  • Пловдив
Като споменахте турци- в последно верме се чудя с какъв режим са и могат ли свободно да влизат в Гърция примерно за дневен плаж.

# 714
Нашата почивка в Гърция, много скоро предстои. Relaxed
Запазена дата. ( 22 юли / до / 05 август )
Град Килини.
Хотел - Mandola Rosa. ( 5 звезди )
Това място е просто неописуемо с думи, просто каквото и кажа ще бъде малко. Трябва да се посети, за да се усети чувството и емоцията от тази почивка. Simple Smile

Като гледам цените, дано да е наистина неописуемо. Grin

Аз ходих вече веднъж на това място, през 2021 година. Ако не ми е харесало, не бих направил отново резервация там. За мен е най-важно да си прекарам прекрасно и да се чувствам добре. Цените не са чак толкова фрапиращи. В крайна сметка, аз за какво работя, ако не мога да си позволя да посетя един хубав и луксозен хотел. Simple Smile

# 715
  • София
Като споменахте турци- в последно верме се чудя с какъв режим са и могат ли свободно да влизат в Гърция примерно за дневен плаж.
Мисля, че им искат визи. Но май им се издават улеснено за близките до Турция острови. Поне така си спомням, не гарантирам, че е точно така.

# 716
  • Стара Загора
Ние днес се прихвърлихме на Парос. Определено е много по-туристически от Наксос , днес преди да се настаним минахме по някои плажчета, хубави пясъчни са всички, но е пълно . Това спокойствие , което имахме на Наксос като гледам няма да го открием. Но пък самият оствов е по-кокетен, цветен , красиво е.
Вчера бяхме на Куфониси и много ни хареса , но и там беше пълно с туристи, бяхме на Ливади час-два - ами много красив плаж  . На Куфониси със сигурност искам да севърна и да осранем за два-три дни. Много романтичен с гледките и пейчиците навсякъде.
И на Санторини отидохме - гледките са красиви , лудницата е пълна. Избягвахме някои улички, имах чувството, че някой ще се задуши 😂. Повече няма какво да добавя.Вие повечето сте наясно.
И да благодаря на змия- бяхме на таверничката, която препоръча- всичко беше много вкусно- прясна риба, домашен пай , тяхната салата беше огромна- не за двама , а за трима четерима според мен… всичко беше перфектно и хората много мили.
Споделям снимки
Скрит текст:

# 717
След всички ваши прекрасни разкази се наканих и аз да драсна някои ред за нашата почивка. Тази година избрах Пелопонес. Бях чела доста за района тук в групата и имах някакви очаквания, но Пелопонес надмина очакванията ми в много положителна посока. Нямах избор по кое време да почиваме, заради ученичка, която приключва в края на юни, затова тръгнахме е първия ден на ваканцията. Не бих повторила Пелопонес през юли, заради жегата, която втората седмица от престоя ни беше убийствена. Още в 8:00ч. сутрин ставаше 30 градуса и не падаше под тези градуси дори вечер, когато седнали в таверна, на пристанището в Гитио, не можехме да си поемем въздух от горещина и задуха, а пот се лее от теб, все едно тъкмо си излязъл от банята. Но това са подробности.
Идеята беше да обиколим два от ръкавите -Месиния и Мани+Елафонисос. На първия отседнахме в село не далече от Корони, като целта ни беше да сме сравнително близо до плаж Войдокия. Посетихме го, беше сравнително спокоен и си заслужава. Много повече обаче ме впечатли съседния плаж Хриси Аммос, който беше с много хубав пясък, бистра вода, безлюден, много дълга плажна ивица и можеш да си оставиш колата наблизо, под сянката на някое дърво. От населените места на този ръкав най-много ми хареса Пилос. Колоритно, цветно и живо градче.
На съседния ръкав отседнахме близо до Гитио, като това градче най-много ми хареса от цялото ни пътуване- има атмосфера, сравнително голямо е, по това време на годината беше спокойно и нямаше туристи, страшно красиво и си имаше всичко и магазини, и таверни, и места за разходка, близо е до хубави плажове. Тук искам да споделя, че навсякъде (освен Гитио, Пилос и Корони), беше много спокойно откъм туристи, дори почти нямаше такива. Срещахме само местни, като през деня в населените места беше абсолютно мъртвило. Не знам кога им започва сезона, но улици, заведения, плажове всичко беше празно. Случваше се понякога на даден плаж или ресторант да сме единствените посетители. Това беше много приятна изненада за мен. Който иска спокойствие може да го има предвид. Единият от дните ходихме до Елафонисос, който наистина е красив като на снимките. Стига се бързо, лесно и евтино до там и е задължително да се посети.
Цените са много приемливи навсякъде. Плащали сме от 40 до 65-70 евро за четирима с алкохол, бакшиш, салати, основни. Навсякъде носеха накрая богат десерт. Често ходехме в една малка таверна на плажа, където влизаш в кухнята, за да си избереш храна от приготвената за деня, собственикът смяташе накрая сметката на ум, узото и десерта бяха комплимент, а крайната цена не надминаваше 40-45 евро. Уникално беше. Само заради отношението в тази кръчма бих се върнала там.
Мога да разказвам още много, но стана дълго, затова слагам няколко снимки, снимани с телефон, не мога да се похваля с качество. Снимките са от любимо ми Лимени, където можеш да плуваш с костенурки в кристално сините води, екзотични плажчета, които посетихме с лодка, и една мързелива котка от Ареополи . 

Скрит текст:
  ,     ,   ,

# 718

Децата са на училище ама чак 15 септември, възползвайте се, цялата останала Европа масово са почнали училище до 1 септември и началото на месеца е фантазия, рязко спада навалицата, по-добри цени и много по приятен климат.

# 719
Благодаря!
Имам живот и здраве едни пет дни втора седмица септември

Общи условия

Активация на акаунт