На море в Гърция 2024 - III

• 50 416
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Аз нямам личен опит за щастие с използване на застраховка, но понеже и ние тази година пропуснахме факта, че здравните ни карти са изтекли(без тази на второто дете), се зачетох из групите какъв е опитът на родителите с деца. Масово  споделят точно това, което Параход е написала. Спешната помощ им е била винаги безплатна, особено за деца са получавали повече от добра и адекватна реакция. Или са звънели на застраховател и той ги е насочвал към най-близък лекар, с който работят. Дано не се налага, пожелавам ви късмет и здраве. И аз съм чела отрицателни отзиви за Лев Инс.

# 691
  • София
Аз съм ползвала застраховката си. Обадих се на асистънс компанията - в случая Корис. След малко ми пратиха съобщение на вайбър в коя болница да отида. Там знаеха и ме чакаха. Не съм плащала нищо.

Застраховката ми бе в Армеец. Имат отстъпки в цените за деца, както и за престой над 30 дни.

# 692
  • София
Направих един гаф забравих да подам за европейски здравни карти на децата.А ще сме в Гърция около 40 дена с децата .И питам сега за подходящи застраховки които ползвате вие?Какъв е принципа ако се случи да ходим на лекар?Никога не съм ползвала и нямам идея - отивам плащам си в здравният център и после чакам застрахователя или?Препоръчайте ми ,моля!

Параход вече е споменала за Удостоверението за временно заместване на ЕЗОК.
Заявлението се подава в НЗОК и готовото удостоверение се получава на следващия ден. Носете копия от удостоверенията за раждане на децата и копия от паспортите им. Важи 3 месеца.
Хвърчащ лист, ама на английски, с подпис и печат. Съвсем като истинско си е. И важи. Simple Smile

https://www.ezok.bg/know.html

ПП Децата изобщо ли нямат карти? Ако имат - техните са валидни за по-дълъг срок, не като на възрастните - само една година.

# 693
Още един глас за Армеец с асистънс Корис. Ползвали сме ги три пъти, директно ни казваха в коя болница да отидем или кой лекар ще дойде при нас. Никога не сме плащали, а в единия случай имахме рентген и гипсиране на счупен крак в малка островна болница.

За първи път ми се случи тази година в Кефалония да ми напомнят от хотела за хубава оценка още доста преди да сме си тръгнали. Явно е нова мода, но е изключително неприятно, макар че в случая комуникацията през Букинг се осъществяваше от други хора, а домакините бяха едни сладури баба и дядо, които почти не говореха английски и сигурно си нямаха идея какво ни пишат другите. От познат хотелиер съм чувала и обраното - че гости на хотела поставят изисквания за хубави оценки Confused

Трябва да се четат внимателно оценките, а понякога и обратната връзка от хотелиерите, които си правят труда да им отговарят. Мнения в Гугъл също чета, като там си имам едно наум, че всеки може да пише и без да е ходил. Но оплачат ли се няколко човека от едно и също, обикновено има за какво.

# 694
  • софия
Ако пътувате повече през година, може да се направи и застраховка мултитрип. Цената ѝ е пренабрежимо по-висока от еднократна и е много удобно.

# 695
  • Сливен
"Хвърчащият" лист за временно удостоверение е ползван, приемат го. На наши познати им се наложи заради счупен крак. Абсолютно нищо не плати жената.

# 696
Удостоверението временно заместващо ЕЗОК има валидност не повече от 2 месеца.
ЕЗОК за деца е с валидност 5 години или до навършване на 18 години, но не по-малко от 1 година.

# 697
  • Sofia
Резултатът от това са силно завишени рейтинги в Букинг (а в Airbnb е още по-зле заради структурата на тяхното оценяване и писане на отзиви, там е трагедия направо) и да не стъпваш в хотел с под 9.1 обща оценка, буквално.

Честно казано, повечето хотели и квартири, в които сме били, не са имали оценки над 9 (обикновено резервираме близо до датата на заминаването ни, което прави изборът на места за настаняване стеснен), но досега не сме оставали разочаровани. Simple Smile Аз лично не се влияя толкова от оценките, освен ако не е нещо крайно – примерно, под 7. Да, тогава сигурно не бих резервирала. Но като се замисля, не съм и сред най-претенциозните туристи. Много-много не се втелясвам. Ето, примерно, това за климатика на мен въобще не би ми било казус.

# 698
  • София
Blаck Cat, и аз съм така Simple Smile Особено за климатика. Но и не ходя в Гърция през юли и август, защото ми е твърде горещо, скъпо и пренаселено. За да се оплача от настаняване, трябва наистина да има сериозен проблем. С дребните неудобства се примирявам бързо, гледам да не ми развалят почивката.
И аз забелязах, че последните години давам предимно 10-ки като оценка. Не че не е имало причини, но преди бях по-строга. Мисля, че и начинът за оценяване е променен и затова оценките се получават по-високи глобално.

# 699
Мисля, че и начинът за оценяване е променен и затова оценките се получават по-високи глобално.
Променен е.

Преди беше средноаритметично от оценките за чистота, удобство, местоположение, обслужване, wi-fi и т.н. Сега те се дават отделно, а цялостната оценка можеш да си я лепнеш абсолютно случайна и без никаква връзка с тях. Не че другите стойности ги няма в профила на хотела, но хората са повърхностни и нито четат, нито се задълбочават в оценки по параграфи, гледат крайната цифричка най-отгоре.

Аз пък с възрастта станах доста критична към настаняването и въпреки че често не прекарваме много време там, комфортът е важен за доброто ни преживяване. Преживявания от младежките ми години -  като това да няма топла вода - предпочитам да ги избягвам (случвало ми се е няколко пъти на масови дестинации като Халкидики и Лефкада).
Дълги години съм пътувала без резервации, но това за жалост не е възможно в съвременните туристически реалности, не само в Гърция.

# 700
  • София
А-а-а, Параход, за топлата вода не е дребно неудобство - и аз няма да го преглътна лесно. Случвало ми се е само веднъж - на Икария. Хотелът беше много хубав и не беше евтин, настаниха ни след полунощ, но нямаше нито паркоместа (бяха общо 3 за доста стаи), а и топла вода да се изкъпем след 16-часовото пътуване с ферибот. Явно водата беше от слънчеви колектори и беше свършила, но трябваше да има алтернатива. Никъде не пише, че през нощта няма топла вода. Не им го спестих при отзива. За едно спане или общо 9 часа престой, платихме 45 евро (някъде там беше, през 2018г.) и дори не успях да се изкъпя. А и носихме багажа от пристанището, не беше далече, но все пак.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:30 от миленка_д

# 701
  • София
"Хвърчащият" лист за временно удостоверение е ползван, приемат го. На наши познати им се наложи заради счупен крак. Абсолютно нищо не плати жената.
Преди около месец счупих крак на Тасос. Спешната помощ ме закара в болницата в Кавала, където ме оперираха.
Макар, че имах застраховка си искаха удостоверението  от ЗК, синът ми извади временно удостоверение, което, дори им го прати по мейл, работиха си с него и от застрахователите си получих само сумата за едни лекарства, които ми изписаха за вкъщи.

# 702
Като казахте да няма топла вода, на нас пък на тазгодишната почивка на Пелопонес ни се случи да няма студена вода 😀. Независимо накъде завъртиш кранчето на чешмата течеше само топла/хладка вода.

# 703
Момичета,  здравейте! Препоръчайте ми хубав плаж със свободна зона около Сарти. Благодаря предварително

# 704
  • София
Това май става от големите жеги. На гърците тръбите не са много дълбоко и се загряват от топлината. Нещо такова ни обясняваше нашият домакин на Карпатос - че специално ги прекарал по-дълбоко по тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт