На море в Гърция 2024 - III

• 50 418
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Казахте, че е през Букинг, защо не обясните ситуацията като им допълните, че ще оставите негативен отзив? Ще се стреснат.

# 676
Те си имат негативни отзиви бол, явно не ги трогват. Успях да поразгледам, потребителката като каза името на хотела.
Добре че не са в двойна стая, че като гледам там как е сложен климатикът на 15 кв. м, съвсем щяха да го закъсат...

# 677
Аз намерих място, което е оценено с 8.8, ако е същото.

# 678
Да, същото е място - и ако пуснеш филтър за отрицателни отзиви, има немалко и хич не са добри.

Напоследък много ме изнервят впрочем домакини, които си просят оценки. Понякога са заслужени, но отношението не бива да е такова. Скоро бяхме в един хотел, на който дадох 9 (аз съм силно критична, тъй че струвал си е), повечето му оценки са 10 от хора от цял свят, но ме издразни как мениджърът си проси десетка още в приветствено-информационното съобщение към бъдещия клиент след резервация.

Резултатът от това са силно завишени рейтинги в Букинг (а в Airbnb е още по-зле заради структурата на тяхното оценяване и писане на отзиви, там е трагедия направо) и да не стъпваш в хотел с под 9.1 обща оценка, буквално.

# 679
Същото е. И аз по този рейтинг се заблудих и както споменах, явно положителните отзиви идват от апартаментите. Наложи се да изместим леглото, за да разпънем дивана. Направи ми впечатление, при посрещането показа стаята, каза, ако има нещо да пиша и изчезна, явно преди да успея да огледам и задам някакъв въпрос. Последващото впечатление, че имаше два дъвчащи бонбона, предвид, че сме с дете.. Не съм за бонбоните, но самото дете коментира, че за него няма бонбон и че дори не са я поздравили. За някои това са дребнавости, на мен ми направи впечатление, предвид посрещанията ни на други места.
Отзив задължително ще оставя. Аз лично чета отзиви не само в букинг, но и в Гугъл, преди да направя резервация, но този път не прочетох достатъчно признавам. Но явно както каза и Параход, не се вълнуват особено.
Допълвам.. Параход, аз също съм доста критична и затова и някои неща пренебрегнах, понеже все ми се казва, че съм такава 🤭.... И също на много добри места заради нещо дребно не съм давала оценка 10. А бих казала, че не съм с велики изисквания за лукс за малко пари или нещо подобно, но ценя елементарни удобства, хигиена, да можеш да се наспиш, отношение.. едно от нещата, заради които обичам тази страна.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 15:02 от DejaVu86

# 680
И в гугъл, и в Букинг оценките са отлични, в Букинг има само 2 негативни, филтрирах. В Гугъл негативни няма, само един 4 от 5. Според мен би се засегнал, очевидно си проси при напускане завишени оценки. Една 1ца би му сринала рейтинга значително.

# 681
  • София
То хазяите наистина няма как да върнат парите, дори и да искат, защото в повечето случаи самите те трябва да си ги получат от букинг при предплащане от госта, а и дължат комисионна. Иначе на повечето места не може климатиците да работят, като хората не са в помещението, еле пък ако има отворени прозорци Simple Smile (и аз съм Genius 3 в букинг). Другият момент е, че често по квартирите има подобни проблеми като например изключване на бойлера от хазяйката, докато си на плаж и като се прибереш - няма топла вода (на мене лично ми се е случвало преди години в Созопол), които не са толкова характерни за хотелите (то от там, макар и не само от това, и различната цена, де).

Моето пътуване към Гръцко е живот и здраве септември; на Халкидики и Тасос съм била много отдавна; сравнително скоро - в Атина, ама то за там няма много интерес в темата, така че към момента по-конкретна май не мога да бъда Wink

# 682
Абе, не са само две.

Реално всички до 7 включително (а те са доста на брой, освен няколкото с 1, 2, 4) са със силно негативни конотации, трябва да се чете, а не само да се гледа чисълцето. И при осмиците има кусури, на които човек може да обърне внимание - тесни стаи, тесни/неремонтирани бани, недобро отношение към клиента.

Пак казвам от опит - така станаха нещата с девалвацията на оценките, че дал ли е клиентът под 9, отзивът е по-скоро негативен и не би се върнал на това място отново.
Не че човек винаги има избор, бюджетно и всякак - особено при резервация в по-последния момент, но добре е да се знае.

# 683
За мен такова поведение си е за тотална единица, не може да влизат и да изключват климатик в жегите. Просто е недопустимо и е редно и хората да го знаят. Аз лично никога не бих резервирала, в случай че съм наясно с такова обстоятелство.

# 684
Сега едно несвързано наблюдение - отпреди години, защото в тази част не съм ходила поне от десет.
Сикия е градче във вътрешността (там е и въпросният хотел, макар че на плажа сигурно също сикиани ги държат), което съвсем отскоро развива туризъм, и по мои и на околни мнения, хората там са доста дръпнати и необщителни. Не се забелязва щедростта, характерна за други гръцки домакини, включително на Халкидики.
Разбира се, комерсиализацията не е пощадила (почти) нито един регион, но все пак има и по-дълбоки културни особености, които личат въпреки или под нея.

# 685
Сега едно несвързано наблюдение - отпреди години, защото в тази част не съм ходила поне от десет.
Сикия е градче във вътрешността (там е и въпросният хотел, макар че на плажа сигурно също сикиани ги държат), което съвсем отскоро развива туризъм, и по мои и на околни мнения, хората там са доста дръпнати и необщителни. Не се забелязва щедростта, характерна за други гръцки домакини, включително на Халкидики.
Разбира се, комерсиализацията не е пощадила (почти) нито един регион, но все пак има и по-дълбоки културни особености, които личат въпреки или под нея.

Моите спомени от сикиани не са такива. Първото ми гръцко море беше през 2012 г. в един къмпинг на Паралия Сикия. Оттогава ми остана и любовта към къмпингуването, и любовта към Гърция и Бяло море. Собствениците на къмпинга бяха изключително любезни, стараеха се всички желания да задоволят, позволиха да си зареждаме всеки ден телефоните на рецепцията, за да не плащаме ток само заради тях. Накрая ни направиха и голяма и необявена предварително отстъпка за нощувките, въпреки че бяхме само за 5 нощувки. Повече на Черно море след това не стъпих, на хотел също. Нямам драми с климатици, имам милиони звезди над главата, но и правило - в Гърция на море ходя след 20 август, да минат жегите, да станат по-къси дните.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 16:28 от vald

# 686
  • Пловдив
Направих един гаф забравих да подам за европейски здравни карти на децата.А ще сме в Гърция около 40 дена с децата .И питам сега за подходящи застраховки които ползвате вие?Какъв е принципа ако се случи да ходим на лекар?Никога не съм ползвала и нямам идея - отивам плащам си в здравният център и после чакам застрахователя или?Препоръчайте ми ,моля!

# 687
  • Den Haag
Тази година ще сме на море в Неа Мудания. Може ли да ми препоръчате къде може да хапнем вкусна храна ?

# 688
Аз винаги правя застраховка при пътуване, обикновено в SDI, но понякога намирам по-изгодни оферти. Би трябвало да е така - плащаш и възстановяват, никога не се е налагало да ги ползваме, за щастие.

# 689
Направих един гаф забравих да подам за европейски здравни карти на децата.А ще сме в Гърция около 40 дена с децата .И питам сега за подходящи застраховки които ползвате вие?Какъв е принципа ако се случи да ходим на лекар?Никога не съм ползвала и нямам идея - отивам плащам си в здравният център и после чакам застрахователя или?Препоръчайте ми ,моля!
Когато сключвате застраховката, брокерът ще ви обясни.
Има телефон за асистънс, на него разказвате ситуацията и те ще ви насочат към лекар/болница. Ако отидете по ваша инициатива и платите за здравните услуги, можете да вземете документ и после да разчитате на застрахователя да ви покрива разходи, но това се случва доста по-трудно. Всички тези неща са описани в общите условия.
Цената на застраховката е около лев/човек/ден, като застраховател не мога да препоръчам, но бих посъветвала да избягвате Лев Инс. (SDI е верига брокери, а не застраховател - предоставя услуги на няколко ЗК.)

Има и една друга опция за закъснели, за която са споменавали съфорумки, но не знам доколко работи в чужбина в действителност - подавате директно в РЗОК документи и получавате на втория или третия ден временно удостоверение за ЕЗОК (един хвърчащ лист представлява).

Освен всичко друго спешната помощ в държавни здравни заведения в Гърция е безплатна, като особено за деца най-често това се спазва (по-често, отколкото в България).

Общи условия

Активация на акаунт